51

(35 replies, posted in Bende Farcy)

Guillaume -> William -> Bill

52

(1,141 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:

Zouden die twee joggers die op 31.10.1985 verdachte individuen gezien hebben in het Osbroekpark afkomstig zijn van Hofstade?

Hoe zouden die Bendeleden kunnen weten dat die joggers van Hostade afkomstig waren?

53

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik geloof geen sikkepit van de betrokkenheid van de Bende bij dat nummer. Precies of ze gaan zo'n zorgvuldig voorbereide overval laten afhangen van het draaien van een plaatje op de lokale radio. Kan zoveel mislopen.

54

(753 replies, posted in 1985)

Spijtig dat niet wordt vermeld wat er uiteindelijk met die nummerplaat is gebeurd. En welke nummerplaat het was.

55

(43 replies, posted in Politiek & Business)

Hier passeren een heleboel protagonisten de revue » wikispooks.com

Helemaal beneden (source #5) is het ATLAS-dossier en een Engelstalige vertaling ervan terug te vinden. Voor de Nederlandstalige versie kan men terecht in Walter Baeyens' Crapule de Luxe.

56

(26 replies, posted in Vragen)

Jonathan, bij het opruimen van mijn boekenkast heb ik gemerkt dat ik "De Bende & Co" van Gijsels twee keer heb. Stuur me maar een bericht als je geïnteresseerd moest zijn.

Ook 'De weg naar de wanorde' van Wils heb ik dubbel, geïnteresseerden moeten maar een mailtje sturen.

57

(0 replies, posted in Westland New Post)

'Universiteit' van WNP. Samen met inlichtingendienst KOM-SE-REG (Commandement service renseignements) en interne politie KOM-SE-SEC (commandement service de sécurité) één van de drie pijlers van het WNP.

Wie nam er o.a. plaats achter het spreekgestoelte? Michel Libert (Keltische filosofie), Karl de Lombaerde (allerhande toverkunsten), Christian Smets (schaduw- en afluistertechnieken) en Jean-Francis Calmette (lichamelijke opvoeding). Sommige 'studenten' frequenteerden ook het genootschap Nieuwe Akropolis, dat op hetzelfde adres (Troonstraat te Elsene) gehuisvest was.

Van CEDIRE hing het fameuze BQS (Bureau pour les questions sionistes) af, dat volgens Libert nochtans niet anti-semitisch was, maar waar men zich vooral interesseerde in terrorisme en subversie.

58

(30 replies, posted in Politiek & Business)

In 1982 stapte Mercier, net als zovele anderen, over naar de PRL van Jean Gol en Louis Michel. Mercier is een goede kennis van Paul Vankerkhoven. Hij is immers ook lid van de Ligue Internationale de la Liberté, de Belgische vleugel van de WACL. Bovendien zetelt hij tesamen met onder meer Jacques Jonet, privé-secretais van Otto van Habsburg, in de zeer duistere 'Sociéte Internationale de Wilton Park', waar ook ene Jean Violet (van de 'Cercle Violet') opduikt. Er zijn trouwens nog wel meer banden tussen Mercier en de ridders van de Ordre du Rouvre.

Bron: André Van Bosbeke, Ridders van nu, EPO 1987

59

(7 replies, posted in Organisaties)

Hechte banden met P2.

60

(7 replies, posted in Roze Balletten)

HERVE wrote:

Ik denk met name aan de heer Busliek.

En aan Georges Gutelman, buddy van Jean Gol(dstein) en destijds eigenaar van Trans European Airways (TEA).