21

(133 replies, posted in Organisaties)

Ik geloof zelf normaal ook niet in complottheorieën maar bij de Bende van Nijvel moet je alle opties openhouden, helemaal omdat er geen logica achter de diefstallen, kraken, moorden en gewapende overvallen zit. (Waarom ga je met veel gedoe een supermarkt doen als je de auto die je daarvoor gestolen hebt (blijkbaar met grootste gemak) voor meer dan de overvalopbrengst kan verhandelen?). Kijk even naar de bomaanslag op het station van Bologna om te zien waar staatterrorisme toe kan leiden, of naar de gefrustreerde Nederlandse Gladio officier die het nodig vond om Nutricia af te persen (waar lijkt dat op?)

22

(75 replies, posted in Wagens)

Het chassisnummer moet zijn WVWZZZ17ZDW210880, gebouwd november 1982.

23

(60 replies, posted in 1982)

Misschien hadden ze al platen van een vergelijkbare Austin en namen ze hem daarom mee, om er dan al snel achter te komen dan het niet een beste auto is. Lijkt me zowieso als ik ook naar de andere diefstallen kijk dat ze eerst duplikaatplaten regelden van een eerlijke auto (of de platen van een auto steelde) voordat ze daadwerkelijk een auto gingen stelen.

Als ik het ook goed begrijp is het enige wat deze auto aan de bende linkt het feit dat hij achtergelaten werd vlakbij de plek waar een auto gestolen werd die daadwerkelijk bij overvallen gebruikt werd?

24

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Hij kreeg de slecht opgespannen ketting in zijn gezicht? Ik vraag me af hoe hij dat gedaan heeft, redelijk knap als je dat voor elkaar krijgt.

25

(106 replies, posted in Bewijsstukken)

fipilip, het interieur zoals te zien zijn in jouw twee YouTube-filmpjes (de cabrio's) is pas vanaf ongeveer 1991 leverbaar geweest, het eerste filmpje van sebastiaan toont exact de achterbank zoals die bij de CBW staat. Kijk hier maar eens » users.telenet.be | www.doppel-wobber.de

(Leert ons dat dit type interieur vanaf modeljaar 1981 leverbaar was in de GTI.)

26

(154 replies, posted in Wagens)

Als ik kijk naar de foto kan ik me gewoon niet voorstellen dat er iets van papier de brand heeft overleefd. Zelfs de stoelen en het dashboard zijn totaal verbrand.

27

(154 replies, posted in Wagens)

Met boorddocumenten worden misschien kentekenplaten bedoeld? Of een uitgeknipt chassisnummer?

Ben wrote:

De wagen werd met draaiende motor in brand gestoken en de slotplaat met het identificatienummer was na de brand doorgezaagd.

Een Belgische Golf heeft een identificatieplaatje van D'Ieteren in de slotplaat zitten (en dan nog het VW identificatienummer ingeslagen op het schutbord en een makkelijk te verwijderen sticker in de kofferbak tegen het achterpaneel).

28

(74 replies, posted in 1980-1989)

Een donkere Renault 11? Is natuurlijk toeval maar werd in Aalst ook niet een donkere Renault 11 beschoten (met twee doden als gevolg)?

29

(154 replies, posted in Wagens)

Anderhalf à 2 uur als je het snel doet, 3 à 4 op een normaal tempo.

30

(154 replies, posted in Wagens)

Deze Golfjes hadden chassisnummers op een sticker in de kofferbak en op de verhoogde rand in het schutbord die je op de foto ziet. Het nummer op de motor is ook vrij makkelijk te verwijderen met zuur, daarvoor hoeft hij er niet uit. Het omkatten van deze auto's of ze onidentificeerbaar maken is kinderspel. Deze auto is in mijn ogen ontdaan van al zijn makkelijk te verkopen onderdelen en zonder hem van zijn chassisnummer te ontdoen gedumpt. Van de andere Bende van Nijvel Golfjes die nooit zijn teruggevonden kan het natuurlijk heel goed zijn dat ze gewoon zijn omgekat en doorverkocht.