1

Op 15 augustus 1985 overvallen enkele gangsters het pretpark Walibi, waarbij een geldkoerier sterft. Onderzoeksrechter Doraene koppelde deze aanslag aan de Bende van Nijvel, ook al staat hij niet in de officiële lijst van de Bende-feiten. Nochtans had een rapport van het Centraal Bureau voor Opsporingen van de rijkswacht deze overval reeds op 3 februari 1986 bij de ballistische wapenlijst van de Bendeaanslagen opgenomen. Maar merkwaardig genoeg niet in de gewone lijst waarin alle Bendeaanslagen opgesomd werden. Het duo Bouhouche en Beijer werd verdacht van de overval in Waver.

Guy Bouten confronteert ook Beijer met deze overval:

(...) Een geldloper werd toen vermoord. Het wapen was een Heckler und Koch P7, een duur en zeldzaam wapen, gekocht door ene Van Vliet bij Lorang in Luxemburg op 3 maart 1983. Een grafoloog herkende het geschrift van Bouhouche want bij de aankoop werd toen een document ondertekend. Van Vliet is een naam die jij reeds in 1981 gebruikte om garageboxen en een appartement te huren in Sint-Lambrechts-Woluwe. De identiteitskaart was gestolen in Chaumont-Gistoux (...)

Daders » Bouhouche & Beijer

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ik heb ook altijd vermoed dat dit het werk was van mensen uit de entourage van de Bende van Nijvel en vooral Beijer en Bouhouche.

3

club_le-happy-few wrote:

Ik heb ook altijd vermoed dat dit het werk was van mensen uit de entourage van de Bende van Nijvel en vooral Beijer en Bouhouche.

Het is wel duidelijk dat Bouhouche en Beijer hard intresse hadden in geldkoeriers.

4

Enkele feiten over de overval in Walibi :

De daders maakten gebruik van een Honda Quintet die in december 1983 gestolen was en na de feiten werd teruggevonden op een parking van de UCL in Woluwe, niet zo ver van de plaats waar Bouhouche en Beijer een garagebox huurden. Diezelfde avond, niet zo ver van Walibi, vond men ook een Renault 4 die gestolen werd op 21 november 1984 in Brussel en die was uitgerust met valse nummerplaten.

De vijf kogels (balles) die afgeschoten werden in Walibi droegen de sporen van een HKP 7. Het wapen werd niet teruggevonden maar men weet dat er in 1984 twee HKP 7's aangekocht werden bij een wapenwinkel in Luxemburg door een persoon met een valse licentie op naam van een zekere Roger Van Vliet, een naam die Beijer in die periode wel vaker als valse naam gebruikte.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5 (edited by Raf 10-08-2009 12:44)

Een foto van een Heckler en Koch P7:

http://hkp7.com/graphics/p7pspblue.jpg

En dit is een Honda Quintet van bouwjaar 1980:

http://www.careos.com/pics/BiblioPHO/net/quintet_1980.jpg

6

Niet precies een Bende-wapen, die HK.

7

Ik denk dat de veelvuldige verbeteringen aan dit wapen de indruk op de huls wel zullen veranderen. Een nauwkeurige analyse van de gevonden hulzen en kogels had uitsluitsel kunnen geven welk soort HK7 pistool dit was » wikipedia.org

8

Enige aanwijzingen:

Préparation Walibi novembre 1984 (?):

Elle sera retrouvée peu après les faits dans un parking de Louvain-la-Neuve alors qu'un autre véhicule, une Renault 4, est quasi à l'abandon près de la sortie du parking de Walibi. Elle a été volée en novembre 1984 à Bruxelles. Elle est munie d'une antenne sur le toit.

Les enquêteurs ont tout lieu de croire que cette R4 était destinée à être utilisée comme véhicule-relais ou de secours en cas de pépin avec la Honda Quintet. Elle est en effet munie de fausses plaques dont il sera démontré qu'elles ont été pressées dans la même matrice que les doublettes utilisées pour la Mercedes dans laquelle circulera l'ex-gendarme Madani Bouhouche lors de son arrestation en 1986.

L'agression a été préparée avec minutie. La Honda Quintet, à bord de laquelle les trois hommes sont arrivés à Walibi et qui a été retrouvée quelques heures plus tard dans un parking de Louvain-la-Neuve, a été volée en 1983 dans l'agglomération bruxelloise. Rien ne prouve cependant que les voleurs soient les assassins.

Le soir du 15 août 1985, les enquêteurs découvrent près de la sortie du parking de Walibi une Renault 4 volée le 21 novembre 1984 à Bruxelles. Devait-elle être utilisée comme véhicule de secours en cas d'anicroche? En tout cas, elle est dotée de fausses plaques pressées avec la même matrice que les "doublettes" qui équiperont la Mercedes 4x4 utilisée par l'ancien gendarme Bouhouche lors de son arrestation en 1986.

9 (edited by K& 15-01-2013 16:21)

En tout cas, elle est dotée de fausses plaques pressées avec la même matrice que les "doublettes" qui équiperont la Mercedes 4x4 utilisée par l'ancien gendarme Bouhouche lors de son arrestation en 1986.

Maar uit het boek van Leurquin & Finné blijkt recent ook dat dezelfde nummerplaatpers is gebruikt voor de Volvo van Beijer en de Toyata Submarine van ARI, de Santana en deze 4x4 Mercedes. Aangezien dit alles reeds lang bekend is en deels zelfs op het proces Bouhouche en Beijer is naar voor gekomen en deze kerels jaren ter beschikking waren voor verder onderzoek, is het toch een vraag teken waarom noot de link is gelegd met Latinus vriend X, die toch ook verklaringen heeft afgelegd bij Schlicker net voor Aalst.

X woonde daar niet zo ver van Walibi en Walibi was pas 4 weken oud. Tevens was een inwoner, wonende een paar honderd meter van de Walibi-pretpark een slachtoffer in Overijse. En werkte die nu net niet in de koninklijke militaire school zekers waar ander leden van de WNP hun mosterd haalden! Toen X wilde praatten over de zelfmoord op Latinus contacteerde hij een gepensioneerde L. commandant, bij de rijkswacht in 1984. En die deed zogenaamd niets.

Na Walibi en speciaal na het afschieten van de jongen in Overijse was de maat vol bij X. Hij contacteerde opnieuw de gepensioneerde L. begin oktober 1985. Deze schoot nu wel in gang en contacteerde Schlicker. Die legt een afspraak vast voor de 9 oktober 1985, per toeval schrijft Schlicker dan 2 oktober, net dan een apostille uit waarin hij de politie van Montigny-le-Tilleul vraagt Bougerol te convoceren voor de 9 oktober in de voormiddag.

Ondertussen convoceert hij als tussendoortje ook een vrouwelijke James Pont van de SDRA (echtgenoot militair?) of sureté 18 oktober '85 voor wie Latinus een boontje had gehad, maar per malheur hare (groot)vader (Duitser) had meerdere jaren in de kampen gezeten als coco onder Hitler en dat pakte niet bij haar!

Natuurlijk een maand (31 oktober 85) na de aanvraag van X wordt deze gevraagd en legde een verklaring af op PV maar per malheur is ofwel X van gedacht veranderd ofwel vindt Schlicker zijne kepi van Bende van Nijvel-onderzoeksrechter niet want in dit PV staat weinig over de Bende van Nijvel maar wel teen en tander over de moord op Latinus. Dus hij zet zijne kepi op van onderzoeksrechter-Latinus!

Hoe dan ook gezien de scheiding van de onderzoeken vergeet onderzoeksrechter Schlicker hier iets mee te doen en bovendien is hij in eerste instantie niet aangesteld voor Eigenbrakel en Overijse maar een andere onderzoeksrechter. Pas later komt dit onder zijn vleugels. Dezelfde dag van het auditie van X schrijft per toeval Deprêtre een requi om de zaak Latinus af te sluiten. Ergens tussenin heeft Onderzoeksrechter-Latinus-Schlicker een reeks apostilles gemaakt (18 oktober ezn vroeger) voor de gendarmes van Waver.

Op een daarvan schrijft hij met de hand iets bij (als gevolg van de auditie van James Pont), dit is niet wettelijk de onderzoeken zomaar te mengen. De drie mousquetiers-gendarmes van Waver zijn niet op de hoogte van de inhoud van de audities van oktober en moeten plots de apostilles teruggeven wat zij uiteraard louche vinden. Zij weigeren de apostilles terug te sturen en sturen een fotokopie en zeggen dat zij deze niet meer vinden.

Dit verhaal van de apostilles is een hoofdstuk apart in de fabeltjeskrant van de parlementaire commissies en Masset. Het is geëindigd met een valse beschuldiging van diefstal, vroegtijdige pensionering en administratieve mutatie en degradatie door de hiërarchie van de rijkswacht. Dit is een zwart sprookje om aan de kinderen te vertellen, kwestie van eens over de boze wolven te spreken in dit wippende konijnenrijk België.

10 (edited by K& 15-01-2013 16:25)

Toemaatje:

Je me souviens d'un incident, juste après les dernières tueries de l'automne 1985, M. Baeyens était juge d'instruction juste avant qu'il ne soit dessaisi au profit de M. Schlicker. Pendant 2 mois, il a instruit les dossiers de Overijse et Braine-l’Alleud. M. Baeyens est un esprit extrêmement indépendant. Il a d'ailleurs eu maille à partir avec M. Deprêtre à de nombreuses reprises. (...)

En net deze onderzoeksrechter heeft ook vervroegd pensioen genomen!

Baeyens était très humain: quand il liberait un prisonier il se passait qu'il payait de sa poche le voyage et un repas! Dixit? Haquin?