51

(75 replies, posted in Wagens)

Het is in ieder geval een Golf 1 van het laatste type (met de brede achterlichten) en waarschijnlijk een GTI. Bouwjaar 1981 82 of 83.

52

(124 replies, posted in Wagens)

Zo te zien hebben ze nog wel de wielen vervangen voor stalen standaard exemplaren voordat ze hem gingen dumpen (of zaten die er al onder?). Dat stuur van de foto van Raf is idd het GTI stuur en zo te zien zat die er ook in. Interieur lijkt me ook het standaard GTI interieur zoals hier te zien:

http://www.greatescapecars.co.uk/images/library/images/VWGolfGTI05.jpg

Als iemand me kan vertellen wat het bouwjaar was van de gestolen Golf dan kan ik wel zeggen of het hem kan zijn of niet carosserie technisch zijn er namelijk wat verschillen in bouwjaar. Die Golfjes 1 waren trouwens heel makkelijk te stelen, met een grote schroevedraaien even boven de portiergreep het slot opendrukken, instappen en dan met dezelfde schroevedraaier het contactslot forceren en je kon wegrijden.

Bedankt voor de verheldering.

Op het eind als hij verteld over de reus en dat die bekend zou zijn zie je een ordner met een sticker er op, volgens mij staat er:  zaak Francois maar ik kan het niet goed lezen. Iemand die het beter kan zien of kan uitvergroten? Wat zou die zaak Francois zijn of is dit een hint richting de indentiteit van de zogenaamde reus?

55

(643 replies, posted in 1983)

Schot hagel.

56

(753 replies, posted in 1985)

Met wat voor hagelgeweer werd er geschoten? Een dubbelloops moet men zelf open doen om de hulzen te verwijderen, een semi automatisch of pomp actie hagelgeweer verwijdert automatisch de hulzen. Bij de laatste typen liggen de hulzen dus op de plek van waar geschoten is bij een dubbelloops op de plek waar herladen is. Als we dit weten kunnen we bepalen hoe de dader gelopen heeft en van waar hij geschoten heeft.

57

(116 replies, posted in Bibliografie)

Dat vroeg ik mij ook al af, zoek regelmatig op internet om het ergens te vinden maar het is nergens leverbaar. Erg jammer want ik zou het boek van Guy Bouten graag willen lezen.

58

(35 replies, posted in Getuigen)

Hij zal waarschijnlijk een Rover SD1 (3500) bedoelen » en.wikipedia.org. Die lijken  en profil veel op elkaar.

59

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik zie in de lijst met gestolen wapens geen Heckler & Koch MP5 staan maar wel een type 56 geweer, dit is de Chinese namaak versie van de AK47 (Kalasnikov).