11

(140 replies, posted in Bibliografie)

Martin Holland wrote:

En voor het justitionele apparaat heb ik maar één boodschap: Pak die killers!

Jammer om te zeggen maar het is nu al te laat ondanks de 5 jaar die nog rest, de Bende zal nooit bestraft worden volgens mij, (denk dat het stilaan onhaalbaar wordt) en dat is de fout van justitie. Die reconstructie moest al veel vroeger gebeurd zijn, al is het toch positief dat men nu toch nog een allerlaatste poging aan het ondernemen is. Maar wie of wat zorgde ervoor dat het de overige jaren zo stroef liep, de hoofdspeurder? Of hogerop?

Het is nu niet dat er geen aanwijzingen of sporen waren hé, de sporen werden vernietigd of kwamen met veel vertraging naar buiten en ze zaten niet bepaald op dezelfde lijn. De slachtoffers zijn slachtoffers geworden van een machtsstrijd in ons land. Het onderzoek richt zich al jaren op de daders, terwijl het niets opleverde. De bende overleefde door bescherming. Misschien vertelt één of andere ooit de waarheid maar hoe zeker gaan we zijn van die waarheid, de bewijzen ontbreken voorlopig nog. Het enige wat het onderzoek nog kan voort helpen is een lijk. Maar is er wel een lijk vraag ik mij af.

Raf wrote:

Ik zou David op de man af willen vragen wat zijn mening is over die Podevijn.

Het opvallende in het interview op de Nederlandse televisie is toch ook dat David er van overtuigd is dat het echte liquidaties waren. De manier waarop zijn zus reageerde leek wel of ze iemand herkende.

basquiat wrote:

Deze is er rotsvast van overtuigd dat het een persoon was, hij onderscheidde duidelijk schoenen en broek.

Het blijft toch een vreemd voorval. De Bende ziet en hoorde wellicht van ver de auto aankomen, het levenloze lichaam lag naast/tegen de wagen en dan laten ze zich nog eens extra opvallen door contact te zoeken met de voorbijgangers.

koos24 wrote:

Het is opvallend dat hij nog zo gedetailleerd weet hoe het allemaal is gegaan.

Zo'n zaken zitten in je geheugen gegrift. Het moet zwaar zijn om zo je leven te moeten beginnen, chapeau voor david dat hij toch van zijn leven nog iets gemaakt heeft, met veel vallen en opstaan. Ik denk dat het schrijven van dit boek daar een bewijs van is.

12

(127 replies, posted in Robotfoto's)

koos24 wrote:

En juist een sigarettenpeuk in een taxi zegt niets.

Volledig akkoord, maar het kan toch een richting aangeven.

13

(127 replies, posted in Robotfoto's)

CleverTrevor wrote:

voor zover men ook het DNA van deze bendeleden heeft.

Men heeft veel DNA afgenomen hebben van de bendes die toen actief waren, ook van ex rijkswachters
Daaruit kwam 1 positieve match: "Het gerecht in Charleroi kent de naam van minstens één vermeende dader van een aan de bende van Nijvel toegeschreven aanslag."

Onderzoek » Cel Waals Brabant

Als ik juist ben heeft men het spoor gevonden op de sigarettenpeuk in de taxi, daaruit heeft men 1 positief DNA-profiel een hoofddader van de bende. Maar de Belgische wet laat het niet toe om dit verder te onderzoeken. Enfin, we zullen het nooit weten vrees ik ook nu niet met deze foto, al dan niet van Salesse, de klok tikt verder.

14

(127 replies, posted in Robotfoto's)

CleverTrevor wrote:

Salesse prepareerde voor de Bende van Baasrode in de regel gestolen BMW's en geen Golfs.

Hij reed zelf met een Golf, maar ja het was nu eenmaal een populaire wagen en nu nog. Dus dit zegt wel niets. Ik vraag mij af of het gekende DNA die de speurders hebben kan verbonden worden aan de Bende De Staerke/Salesse.

15

(45 replies, posted in Hypotheses)

Ik heb me altijd afgevraagd waarom ze met het gebruikte geweld niet meer geld hebben weten op te halen.

Heel simpel denk ik,ze werden op voorhand al gedeeltelijk betaald en nadien nog eens betaald na de job.Het doel was het geld niet uit de kassa's

Een antwoord zou natuurlijk kunnen zijn, dat er drugs in het spel waren en een stel gekken, die dus niet logisch denken.

Drugsmensen gaan direct voor het geld in de kassa,hier gingen ze eerst moorden op de parking en dan gingen ze pas binnen om het geld,dus logisch is het niet hé.

16

(127 replies, posted in Robotfoto's)

CleverTrevor wrote:

Maar er is één ding dat in al die jaren niet verandert: de ogen.

Eén ding kan ik daar op zeggen, als wij elkaar tegen komen in den donkere op den E40 in aparte wagens dan kan je die ogen zeker niet perfect beschrijven, laat staan herkennen. In slowmotion zou het lukken maar op een autostrade. big_smile Ik begin te denken dat die robotfoto een konijn uit de grote toverdoos is, dat ze zeker zijn dat Salesse er mee te maken had maar dat ze niks tegen hem hebben. Misschien komen de tongen nu los.

Biggus Dickus wrote:

Wat verraadt dan aan die foto dat de jongeman in kwestie gedrogeerd zou zijn geweest?

Inderdaad aan die foto kan je niet gaan uitmaken of die man aan de dope zit, laat staan dat hij geen 30 jarige kan zijn.

Filip wrote:

Want ik dacht dat het vermeld stond als "waterdicht".

Ik denk dat we stilaan alles wat vroeger vermeld was in twijfel mogen trekken, als zelfs de hoofdonderzoekers dingen gaan achter houden.

club_le-happy-few wrote:

Op de website van het Nieuwsblad staat "Brusselaar" maar dat kan een fout zijn.

Ik dacht dat het een Fransman was, maar is het nu een Belg of niet?

Raf wrote:

Naar het schijnt is Salesse een zeer goed chauffeur. Heeft iemand hier meer info over?

Het enige wat ik er kan op zeggen is dat hij ook als chauffeur in de bende van Baasrode functioneerde.

club_le-happy-few wrote:

Salesse is spontaan enkele "kleine" misdaden gaan aangeven die hij toevallig die avond zou gepleegd hebben, om zich zo een alibi te verschaffen.

Dat brengt ons toch weer bij de man die vroeger verklaarde aanwezig te zijn in Aalst, met plateauschoenen. De man die buiten vervolging werd gesteld, het spoor dat nooit tot het bot is onderzocht ondanks de vele aanwijzingen.

Maar het maakt hem nog altijd geen lid van de Bende, misschien moest hij gewoon wapens komen leveren in opdracht van De Staerke, zonder te weten voor wie of wat. Als hij zou praten zouden we dicht bij de waarheid komen maar ik zie dat niet gebeuren. Tenzij er misschien veel zou tegen overstaan.

17

(27 replies, posted in 1980-1989)

De logica was niet gezellig drinken maar een opdracht uitvoeren. Ze liepen toch ook in Osbroeckpark op 200 meter van het target overval. Het is niet in Aalst dat dit terug komt, ik geloof dat in Temse een gelijkaardig incident was, ik dacht dat chenda ons hier over melde. Ik hoop dat er binnenkort wat meer info komt, want voor sommigen is het wat moeilijk te begrijpen (wat totaal normaal is, je moet het verhaal volledig horen).

18

(127 replies, posted in Robotfoto's)

club_le-happy-few wrote:

Ik zie hem ook niet als moordenaar, maar zoals eerder gezegd leverancier van wagens of wapens.

Misschien wist hij niet voor wie hij een opdracht gedaan had, vandaar de paniek na Aalst. En de ruzie in de Bende van Baasrode.

Ik moet nu aan verklaringen van Murcielago en Rene De Witte en Insider denken: mogelijk waren er meerdere leden, dan de 3. Wie vluchtte er langs het osbroeckpad of wie kwam aan met een GTI langs de voorkant van de Delhaize. Zorgde die 1 of 2 personen voor de liquidaties (zoals insider zegt een team a en b met elk een opdracht).

19

(127 replies, posted in Robotfoto's)

luckyiron wrote:

een van de drie daders van de aanslag in Aalst in 1985

Weet iemand hoe groot Salesse is? Aangezien men in Aalst van 2 grote reuzen spreekt, komt zijn gezicht toch niet direct weer in de overige beschrijvingen, al kunnen we misschien niet al te voort gaan op de vroegere robotfoto's.

Maar de gelijkenis is wel treffende met de foto van hem zelf.

20

(127 replies, posted in Robotfoto's)

luckyiron wrote:

een perfect uitgevoerd portret van Dominique Salesse


Een verrassing is het eigenlijk niet, maar niet te vlug victorie kraaien. Lees hieronder verder.

noorderling wrote:

Echter vrees ik dat er geen bewijzen zijn.


Inderdaad, die man is gezien op de autosnelweg. Niets of niemand kan bewijzen dat Salesse deelnam aan de overvallen van de Bende, misschien was hij de chauffeur of leverancier van de wapens. Salesse werd al sinds het begin genoemd als de man die vee meer weet, hij weigerde elke commentaar of eender wat met de Bende van Nijvel te maken had. Als Salesse gaat praten kan er een doorbraak komen, maar waarom gaat hij nu nog praten en klikken? In zijn plaats zou ik best verhuizen naar de andere kant van de wereld, want dit is wel groot nieuws. Het bewijst echt niets maar het leidt wel naar een spoor.

Dit spoor moest al veel eerder onderzocht worden, dan hadden ze de kans. Ik ken een speurder die vroeger werkte voor het onderzoek maar hij werd gewoon van het onderzoek gehaald. Hij wou het spoor De Staerke tot het bot onderzoeken maar hij mocht nadien het verkeer gaan regelen, hij werd op alle gebieden geboycot tot de dag van vandaag. Blijkbaar zaten er veel rotte appels in het onderzoek (Ruth? Waarom eigenlijk?).

Filip wrote:

Maar de moorden kloppen niet.


Het wil niet zeggen dat Salesse deelnam een de raids of andere leden van de Bende van Baasrode. Misschien zorgden ze gewoon voor de wapens, de Samsonite-koffer. De Bende van Nijvel bestond niet alleen uit 3 man, ze hadden pionnen nodig, waarschijnlijk werden die gebruikt of misbruikt door de eigenlijke Bende. Ze schakelden de gewone gangsters in om het spoor in hun richting te laten lopen.

Het onderzoekt moest een chaos worden en daar zijn ze wel in geslaagd. Misschien een zet van onze vriend Bouhouche? Het vreemde is dat Basjrami ook beweerde in Overijse te zijn, zonder moorden te begaan. Waar of niet? Je gaat dit niet verklaren als het niet zo is, maar het is nooit deftig onderzocht geweest.