41

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben wrote:

'Natuurlijk wist ik dat hij door de gendarmerie in de gaten werd gehouden.' En dan op een toon alsof de muren oren hebben: 'Er zijn zelfs mensen van de geheime dienst DST langs geweest, de Direction de la Surveillance du Territoire. Maar voor hen leek alles in orde. Ze lieten me wel beloven dat ik dit voor mij moest houden.'

Bij Bouhouche zijn dood stel ik mij toch vragen. Hij was duidelijk iemand die meer wist en zijn geheimen kon bewaren.

42

(211 replies, posted in 1985)

noorderling wrote:

Het lijkt ontzettend op een afpersing.

Daar lijkt het inderdaad op, maar tegenover wie? Was het afpersing tegenover een groep/persoon/organisatie? Wat mij opvalt is dat men perfect op de hoogte was van de taken binnen de rijkswacht en politie. Ze wisten dat ze na Eigenbrakel de ruimte hadden om in Overijse ook te slaan.

Zoals Hestur zegt de bende profiteerde van de zwakheid binnenin de rijkswacht, de actie was Eigenbrakel en Overijse, ik denk dat we kunnen uitsluiten van een bende die in Eigenbrakel te weinig pakte en daarna richting Overijse ging. Ik denk dat er duidelijk over nagedacht is.

De bende komt terug in '85, wat opvalt is dat ze op één plaats direct een hoop mensen doden. Ze schieten op alles wat bewoog.

43

(601 replies, posted in Hypotheses)

ik ben er nog steeds niet 100% van overtuigd dat het niet om geld ging.


de manier hoe de bende werkt is net omgekeerd dan een bende die geld wil bemachtigen.
Ze moorden eerst op de parking en pas dan gaan ze het geld bemachtigen.
De daders zullen wel betaald geweest zijn voor hun job maar ze kwamen niet naar de delhaize voor het geld.
Maar langs een kant sluit ik geld ook niet uit maar dan onder de vorm van afpersing tegenover de delhaize;waarom alleen delhaizes in '85?vraag ik mij dan af.

maar ik geloof er wel in dat we de logica achter de bende kunnen ontrafelen, of zoals je wil, de onlogica


Het dossier zelf zou ons kunnen helpen,ook al is het zo groot als de zee het zou ons verder en wijzer maken op vele gebieden,want er zijn veel vraagtekens en tegenstrijdigheden,over dat dna,wapens,getuigen.
Wat gebeurd er met een dossier als het verjaard is? Wordt het openbaar?Krijgen er mensen inzage in?


Waarom werd het dossier van de Roze Baletten losgekoppeld van het onderzoek naar de Bende van Nijvel?


Inderdaad,en zo zijn er meerdere dingen waar je je vragen kan bij stellen,het dossier krijgt bescherming daar ben ik van overtuigd,ook nu nog want men fixeerd zich veel te veel op de daders.
Die robotfoto van die mercedes van onlangs,dikke zever om daar nu mee af te komen vindt ik.
Als je ziet welke getuigen ze 100% zeker geloven dan zijn het zij die de theorie van jumet kracht bij geven,maar ik stel vast dat er geen lijk is gevonden,noch sporen van een gewonde killer.

44

(75 replies, posted in Wagens)

CleverTrevor wrote:

De VW Golf was in die tijd (en ook recentelijk nog) de populairste wagen onder zowel autodieven als overvallers uit het gewone gangstermilieu,

Heel makkelijk te stelen (heb ik van horen zeggen hé smile). Wat mij ook opvalt in het lezen van oude krantenartikels, is het feit dat ze zich de tijd namen om de GTI bijna volledig te demonteren, ze moeten er uren mee bezig geweest zijn, ongezien.

45

(601 replies, posted in Hypotheses)

De zes mannen die 'snachts in het cafe kwamen , dat kunnen jan en alleman geweest zijn.

Jumet is duidelijk hierover,het was de bende...ze vroegen zich over 25j enkel af waarom ze daar waren.
Het antwoord is er nu.

Vind het ergens ook sneu voor zijn EX. Die wordt hier als mede-dader neergezet, terwijl niemand haar kent, ze nog nooit als verdachte is aangemerkt. Ik doe daar niet aan mee.

De vrouw kende haar weg in de brusselse onderwereld,ze leidde een dubbelleven als het ware.
Een paar weken voor de aanslag,stond ze aan de toog met een reus,die aandrong bij kuros om de rijkswacht te bellen,enkel en alleen de rijkswacht,dat waren zijn vrienden.
Hij had niets misdaan maar was pas vrij uit de gevangenis te gent en kon het niet gewoon worden in de maatschappij.
Ze voorspelde de aanslag al lachende.
Dan stuut ze hem de dag van de overval naar de delhaize,terwijl hij er nog nooit is geweest.
Om 7h00 belt ze hem of hij al vertrokken was nr de delhaize...
Terwijl van zijn zaak naar huis rijdt en terug vertrekt moet hij met veel moeite uitwijken voor een golf met gedoofde lichten.
25jaar later tijdens zijn onderzoek komt hij iemand tegen die zijn vrouw kent uit het bxl milieu en bevestigd zijn verhaal.

Er is geen enkele reden waarom Kuros uit de weg geruimd zou moeten worden. Geen enkel motief.

Voor een pak miljoen gebeuren er wel meerdere zaken.
Hoeveel moorden gebeuren er niet voor het geld??
Ik zeg niet dat zijn vrouw het brein achter de bende is,de hoofdopdrachtgevers zitten in hogere kringen.
De opdracht was terreur zaaien maar als er toch gemoord moet worden waarom dan iemand geen pleziertje doen voor een mooi bedrag.

Bovendien als je op een doden-lijst staat, dan weten ze je te vinden.

Niet vergeten dat het mislukt is,en dat hij de daders gezien had en dat er een pv van is opgemaakt.
Een nieuwe aanslag zou het wel heel gevaarlijk maken voor de daders,het moest op een ongeluk lijken,gewoon neergeschoten tijdens een overval van de bende in de delhaize.
Ik denk dat men wel degelijk kan terug vinden dat er liquidaties waren,op de manier hoe sommigen zijn afgeschoten zegt genoeg.
Waren het allemaal toevallige slachtoffers,ik denk dat het opviel dat de familie vd steen opgewacht werd.

er is geen enkele grond voor dit verhaal.

Het kan niet bewezen worden dat is waar,maar als belangrijke advocaten en procureurs zelfs bekennen dat er veel te veel toevalligheden zijn in het verhaal dan denk ik toch dat het de moeite waard lijkt.
Kuros heeft dit verhaal niet uitgevonden hé,het zijn allemaal feiten die waar zijn.
Het is alleen moeilijk te bewijzen,misschien wel niet;maar bepaalde mensen verzwijgen en liegen veel te veel in dit verhaal.

46

(601 replies, posted in Hypotheses)

Bij Fourrez- De Wit ga ik wel van een afrekening uit...

Ik denk dat er wel meerdere afrekeningen zijn,zeker in 82-83.
Ook in 85 alleen gecamoufleerd,en het echte hoofddoel waren die moorden niet,het lijkt wel of er een organisatie de macht wilde overnemen iemand.
Omdat men niet toegeeft aan de eisen worden de aanslagen bloediger.

47

(154 replies, posted in Wagens)

Ben wrote:

Als ik naar de reconstructie kijk van de overval in 2010 zie ik een Golf met drie deuren. Betekent dat dan dat ze er bij de Cel Waals Brabant nu van uit gaan dat het toch een Golf met drie deuren was?

Volgens mij weten ze het gewoon niet zeker, ik denk dat het evengoed met 3 deuren in de reconstructie geweest kon zijn, dit zijn details waar wij nu opletten maar de rest van België niet, hoofdzaak van de reconstructie was het onderwerp nog eens dik in verf zetten (iets wat in mijn ogen al veel eerder mocht gebeuren). Maar ze konden niet anders, als er binnen de 5 jaar niets concreet gebeurd kunnen ze toch nog beweren dat ze tot de laatste dag geprobeerd hebben.

48

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Hestur wrote:

Was dergelijke manier van kleden begin jaren tachtig-eind jaren zeventig 'in'? Of in bepaalde middens populair?

Ik denk dat men hun kledij kan plaatsen bij jagers, hun liefde voor het bos sluit hier bij aan. Een bende moet natuurlijk zo onopvallend mogelijk zijn, maar het hoedje, de lange jas, de schoenen geven een soort van jagers weer. Ook in de zaak van kuros waren ze zo gekleed.

Ben wrote:

Hij zou om en bij de 1.90 meter groot zijn en tussen 25 en 45 jaar oud. Hij is Franstalig, maar kan zich uitdrukken in het Nederlands. In Aalst zegt hij 'opzij dan' met een zware stem, die volgens sommige getuigen 'recht uit de keel' kwam.

Dit is dan de reus, maar er lijkt mij soms toch verwarring tussen de reus en de killer, soms is er sprake van 2 reuzen. De reus lijkt niet alleen op te vallen door zijn grootte maar ook zijn manier van stappen valt op. Heeft men in Aalst de killer eigenlijk herkend, nr 4 dan? Het is allemaal verwarrend, zoals nr 21 die in Aalst was, normaal gebouwd met pukkel en met sjaal. Maar men spreekt van carnavalmaskers en bivakmutsen.

49

(154 replies, posted in Wagens)

Hestur wrote:

Zouden er op verschillende plekken vluchtauto's met chauffeur gewacht hebben? Zijn er nog andere mogelijke plekken? Dit kan toch bijna niet...  hoe organiseer je zoveel auto's en garandeer je geheimhouding?

Ik denk dat men er zeker rekening mee moet houden, de tactiek wordt gebruikt door politie zoals Geronimo zegt. En men kan aannemen dat de bende tactieken bezigden zoals bij politie/rijkswacht. Niet vergeten dat men de meest gezochte bende was, ook al hadden ze bescherming hier en daar, dat wil nog niet zeggen dat ze vrij spel hadden.

Het is niet met een groepje naar de delhaize rijden en toeslaan, men ziet duidelijk dat er verkenningsploeg was, men mocht pas toeslaan als de patrouille weg. De omgeving van het osbroeckpark was goed verkend, daar zal wel een reden voor geweest zijn.

Het is perfect mogelijk om ergens op een afstand te staan met meerdere auto's, in Aalst spreekt men niet alleen van de GTI's, er is sprake van een Ford Taunus die gezien is op 31 oktober door de joggers en op de dag van de overval aan het osbroeckpark (gelegen nabij de Delhaize), dan is er nog de Mercedes met Nederlandse of Franse nummerplaten die in Liedekerke, E40 Ternat en in de straat tegenover de Delhaize stond samen met een Audi.

50

(601 replies, posted in Hypotheses)

We moeten soms ook gewoon in toeval geloven. Die mensen die slachtoffer werden van de Bende van Nijvel gingen winkelen, zoals elke klant doet bij Delhaize, en dat was de reden waarom ze naar Delhaize gingen.


Ik begrijp dat het voor mensen die het verhaal niet goed kennen heel moeilijk te begrijpen is.

In de theorie van kuros zitten heel veel toevalligheden.
Maar zoals gezegd is het heel moeilijk om zoiets te bewijzen,zeker na 25jaar.
Maar veel toevalligheden in zijn verhaal vormen één verhaal met de bende: De grote markt,de rijkswacht,brusselse prostitutie milieu,delhaize,vluchtweg,en de tijd en datum en nog veel meer.

Vele vragen en vermoedens werden omgezet in bevestiging;na veel tijd (5jaar) en onderzoek wel te verstaan.