1

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De gangster die op zijn sterfbed de onthullingen deed zou wel eens Jean Renson kunnen zijn, zijn naam is al gevallen in het dossier en onlangs moest hij normaal gezien terecht staan op het grote proces tegen de bende Habran, maar hij was toen al erg ziek en is zelfs niet doorverwezen naar assisen om die reden. Weet niet of Renson ondertussen nog in leven is.

2

(78 replies, posted in Andere Personen)

Habran is samen met een kompaan op 18 december 1972 opgepakt nadat er enkele minuten eerder een overval op geldtransport is gepleegd waarbij de koerier om het leven is gekomen (Brussel). In '74 wordt hij voor deze feiten voor assisen veroordeeld tot 18 jaar cel, ook zijn kompaan wordt veroordeeld. Beiden ontkennen de feiten.

In '82 komt hij voorwaardelijk vrij. Na de moord op Montel wordt hij in het najaar van '85 opgepakt voor verhoor, maar snel terug gelost. Midden december 1985 wordt hij opnieuw opgepakt met een kompaan, nadat ze betrapt werden bij het voorbereiden van een overval. Na enkele maanden worden ze terug vrijgelaten.

3

(139 replies, posted in 1983)

Volgens mij was het in Anderlues ook de opdracht om het echtpaar te vermoorden en dus was het niet nodig om een masker te dragen. Meen ook dat ze enkel herkend werden door de 2 kinderen en niet door omstaanders.

Werden de daders verkeerd of onvolledig getipt dat er kinderen zouden thuis zijn? Zijn de daders er achteraf achter gekomen dat ze werden herkend? Zijn ze daarom kwaad geworden en hebben ze geen overvallen meer gepleegd - of ze wilden ze niet meer plegen als het in opdracht was (een soort boycot)?

4

(753 replies, posted in 1985)

Zou het niet kunnen dat de Bende Haemers naar daar gelokt is met een tip voor een "gewone" overval die niets met de Bende-overvallen te maken heeft. Zodoende dat op het moment van de overval enkele leden van de Bende Haemers in Overijse aanwezig zijn en dat ze later door getuigen zouden herkend worden om hen zo verdacht te maken?

5

(84 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben, ben je er zeker van dat in het vissershoedje dat in Nijvel werd gevonden een blonde haar werd gevonden? Als ik het goed heb bijgehouden is na de overval in Temse een vissershoedje gevonden met daarin de blonde haarlok. En na de overval in Temse is in de Saab een blonde haarlok gevonden, ook is er een vissershoedje gevonden aan de Colruyt in Nijvel.

Volgens mij zou het dus kunnen dat iemand met blond haar betrokken was in Temse, want daar werd in een achtergelaten hoedje blond haar gevonden. Maar het is niet noodzakelijk dat deze persoon ook in Nijvel actief was. Het zou best kunnen dat het blonde haar dat na Nijvel in de Saab werd teruggevonden al aanwezig was in de Saab door de overval in Temse, want daar werd dezelfde wagen gebruikt.

6

(84 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

In het hoedje van Nijvel zaten blonde haren.

In Temse is een blonde lok haar gevonden, maar ook een week later in de Saab die achtergelaten werd na de overval in Nijvel. De Saab werd zowel in Temse als Nijvel gebruikt. Het kan dus dat de blonde dader betrokken was in Temse, maar niet in Nijvel, maar dat zijn haarlok zich nog in de auto bevond van de week ervoor.

Wat weten we van verdachten met blond haar:

Daniel Dekaise en een rijkswachter verklaren in het onderzoek naar de overval bij Dekaise dat een van de daders op Robert Becker gelijkt, maar dan kleiner en blond. In het onderzoek naar de overval in Anderlues zegt men dat de daders Franstalig zijn, niet gemaskerd en geen handschoenen dragen. Een van de daders heeft kortgeschoren, blond haar.

Een artikel uit Het Laatste Nieuws van 10-4-99 meldt:  Een ooggetuige in het onderzoek naar de aanslag van 25 okt '81, een winkelier, helpt bij de samenstelling van een robotfoto van de autodief van 16 sept '81: ongeveer 27 jaar, magere lichaamsbouw, kort blond/ros haar, ongeveer 1.75m.  Later zou die ooggetuige ook verhoord worden i.v.m. Bende van Nijvel en zou geschrokken zijn van de frappante gelijkenissen met een robotfoto van de Bende van Nijvel (de reus).

7

(216 replies, posted in Robotfoto's)

Robotfoto nummer 19 moet de reus voorstellen. Zo'n 30-35 jaar oud in september '85, > 1.90m, slank gebouwd. Hij deed Eigenbrakel en Overijse, zijn rol: bemachtigen van de buit. Deze robotfoto zou gelijkenissen vertonen met een robotfoto van een autodief bij aanslag op Vernaillen in oktober ’81. Alhoewel tussen beide feiten wel 4 jaar zit. De reus mankt met zijn linkerbeen, is Franstalig, maar kan zich in ’t Nederlands uitdrukken.

Van Esbroeck is ooit genoemd als reus, maar die is slechts 1m80. Apostolos Papadopoulos is blond, trekkebeent en bijna 1m90. Adriano Vitorrio zou 1m87 meten, 120kg, hazelip, leidt aan emfyzeem en is gehandicapt aan het linkerbeen.

8

(179 replies, posted in Robotfoto's)

Nummer 4 wordt door de speurders het Killer-etiket opgekleeft. Lijkt inderdaad zeer sterk op Lekeu, maar zo Lekeu wel de killer van de Bende zijn. Weet iemand of deze robotfoto (nr 4) ook betrekking heeft op de feiten van '85 (komt Lekeu dan nog wel in aanmerking, want die zou in '84 naar de VS gevlucht zijn). Mogelijk is nummer dezelfde persoon als foto 10 en foto 14.

Er staat op deze website zelf al dat de foto's 4, 10 & 14 gelijkenissen vertonen. Tevens zou nr4 betrekking hebben op de feiten van september '85, dus eigenlijk zou het Martial Lekeu niet kunnen zijn.

9

(66 replies, posted in Robotfoto's)

I.v.m. deze robotfoto nummer 17 is ooit een artikel in Humo verschenen, met daarbij een foto van Bouhouche uit de eerste helft van de jaren '80, toen nog met snor. Helaas kan ik deze foto nergens meer vinden.

10

(3 replies, posted in Bende De Staerke)

Heeft er iemand meer informatie over de Italiaanse vrienden van Philippe De Staerke:

  • De broers Rosario en Domenico Pulci. Ik heb ooit gelezen dat ze een familieband hebben met De Staerke, maar weet niet of dit klopt.

  • Antonio Ingenito.

  • Pasquale Sanfilippo.