111

(601 replies, posted in Hypotheses)

Sorry, Kuros, ik liep wat hard van stapel. Met vrouwen kun je inderdaad beter uitkijken. Ik ben er zelf wel géén.

Als ik je verhaal helemaal zou kennen zou ik er misschien anders over denken. Al die stukken komen vaak vreemd over.

112

(158 replies, posted in 1983)

Weet er iemand in welke richting ze na deze overval wegvluchtten? Na Genval vluchtten ze richting La Hulpe, richting Noord. In geen 10 minuten zouden ze van daar in Watermaal kunnen zijn. Na Halle ging het richting autostrade. Maar ze kunnen even goed gewoon rechtdoor gereden zijn, dan konden ze ook rap in Watermaal geweest zijn. Ukkel lag vlak naast Watermaal.

Anderlues was te ver weg om dik 60km naar Watermaal terug te rijden. Het zou al erg riskant geweest zijn om van Watermaal naar Anderlues te rijden met de 'hete' auto van Ohain en Beersel, maar het was 2 maand later. Na Anderlues staken ze de wagen meteen in brand. Waarschijnlijk stond 'de 4e man' hen in het bos op te wachten. Om, zoals zo vaak blijkbaar, terug richting Zoniënwoud/Watermaal te rijden?

Behalve Dinant, Maubeuge, Anderlues, Aalst, Temse en de spullen die men achterliet rond La Houssière, heeft zowat alles zich op hoogstens 20km van Watermaal afgespeeld. Alle warenhuizen, behalve Aalst, die tijdens de openingsuren overvallen werden lagen telkens niet ver van Watermaal. 's Nachts durfde men het verder gaan zoeken. Maubeuge, Temse, La Houssière, Nijvel.

Na Aalst zijn ze voor het laatst gezien op weg naar Halle. Daar kunnen ze ook rechtdoor via St-Genesius-Rode richting Zoniënwoud/Watermaal gereden zijn ipv richting La Houssière. Per slot waren ze pas 's anderendaags in La Houssière. Zou men niet beter van 'De Bende van het Zoniënwoud' spreken?' Dat lag centraal in de meeste gebeurtenissen.

113

(1,142 replies, posted in 1983)

Het was wel slim bedacht om de stoplichten met plakband te isoleren. Op die manier zouden ze een zijwegel kunnen pakken zonder dat eventuele en ongetwijfeld tragere achtervolgers hun konden zien afdraaien. Maar nu ging dat niet omdat ze met de Mercedes opgescheept zaten. Net voorbij het veldwegeltje zijn ze dan gestopt en hebben ze het vuur geopend op de achtervolgers en hebben ze de Mercedes laten staan. Ze moesten wel. Anders viel heel hun ontsnappingsplan in duigen.

Dan zijn ze met die Saab zo ontzettend hard over dat veldwegeltje beginnen te vliegen, dat die op het einde daarvan een wrak was. Het was waarschijnlijk de bedoeling om langs daar te vluchten in de richting van waar de 4e man stond te wachten. Misschien woonde iemand van hen wel in die buurt. Kon men er ergens terecht. Vreemd dat die Saab pas zo laat gevonden werd. Op het einde van een veldwegeltje dat nabij de plaats van de schietpartij begint. Daar moeten toch bandensporen gestaan hebben. Zouden ze bang geweest zijn om daar in het donker te gaan zoeken?

Dat is begrijpelijk. Zij konden niks zien en mogelijkerwijze stonden ze hun ergens op te wachten. Het zijn niet allemaal Clint Eastwoods. Men denkt dan dat het onderzoek slecht gevoerd werd om 'duistere redenen', maar dat hoeft niet altijd. Na het begin van de veldweg zou de Saab nog een 8-tal km gedaan hebben richting Noord. Met de Santana reden ze richting Watermaal-Bosvoorde na Waver. De 504 werd in Bosvoorde gestolen. De Santana in Lembeek. Maar bij de diefstal in Lembeek zou een Austin Allegro gezien zijn die in Elsene gestolen werd. In Elsene nam men ook de taxi van Angelou. Er gebeurde blijkbaar heel veel in een halve cirkel bezuiden Elsene, Watermaal-Bosvoorde, net rond het Zoniënwoud.

114

(1,142 replies, posted in 1983)

Dat dacht ik ook al. Die koffer is erg klein. Misschien stolen ze de Mercedes van Fourez wel gewoon om meer buit te kunnen meenemen. Dat ze verrast werden door de Rijkswacht. Het zou ook kunnen verklaren waarom ze de lichamen trachtten te verbergen. Ze wilden niet dat een toevallige getuige die zou zien liggen terwijl ze de auto's volstouwden. In Maubeuge waren ze ook gewoon hun Santana vol wijn, thee enz. aan het laden.

Vraag is waarom ze de Mercedes achter hebben gelaten? Die kwam uit Parijs terug en zat misschien met een compleet lege tank. Waarom zou Fourez anders nog zo laat willen gaan tanken hebben? En getankt is er dacht ik niet. De wagen werd wel net achtergelaten op de plaats waar ze de achtervolgende Rijkswacht in een hinderlaag lokten. Terwijl hun Saab toen mogelijk (?) al met die kapotte piston zat. Mogelijk was de Mercedes een in die tijd trage Diesel. Met de Rijkswacht op hun hielen moesten ze die achterlaten. Ze dachten dat beide Rijkswachters aan de Colruyt dood waren en hebben zo'n snelle achtervolging niet verwacht.

Ze zouden op voorhand kunnen gaan kijken zijn waar ze het gat best maakten. Nu kwamen ze net op die frituurolie uit. Waarom niet gaan voor sigaretten, drank, kleine waardevolle spullen? Misschien merkten ze ergens aan dat er een stil alarm was afgegaan? En hebben ze maar rap wat spullen bijeen gescharreld omdat ze wisten dat de Rijkswacht op komst was. 1 uur 's nachts is vroeg voor zo'n inbraak. De Mercedes stolen ze in deze theorie ook 'toevallig'. Het geklooi aan de Saab toen die stuk ging! Het heeft een tijd geduurd voor de 4e man hen vond of zij hém. Waarschijnlijk zijn ze te voet verder getrokken naar een plaats waar die stond te wachten. Heel hun schamele buit hebben ze moeten achterlaten. Dat wijst toch op amateurisme. Dit amateurisme verscholen ze achter zware terreur.

115

(211 replies, posted in 1985)

De video waar Renne het over heeft is blijkbaar van YouTube afgehaald. Weet er iemand waarom?

116

(601 replies, posted in Hypotheses)

Mensen als Kuros doen de site naar de knoppen. Ik denk dat de bedoeling van de site is om de Bende te pakken. Ik acht dat niet onmogelijk. Het moeilijkste is om kaf van koren te onderscheiden. In de zaak Van Uytsel hebben we dat ook al gehad. Ik wist direct dat dat ne fantast was. Zijn toon stond me niet aan. Zelf snapten ze het niet. Ik begrijp niet dat ze dat niet snapten. Eventuele anonieme bellers zullen nu wel uitkijken! Alsook Ben Alladj. Het zal je maar overkomen dat ze als informant plots je kop op elk TV station tonen. Allez, al die informanten zijn zelf criminelen. Laat ze nu maar informanten gaan zoeken. Die zullen zich haasten.

Als Delhaize de premie zou verhogen, zou dat kunnen helpen. Als het niet zou helpen zouden ze hun geld ook niet kwijt zijn. Delhaize wil dat hoofdstuk begrijpelijkerwijze afsluiten. Ik niet. CWB heeft ook geen fatsoenlijke website. Brabantkillers.com. Waarom zetten die lui geen fatsoenlijke website op? Dat is echt het minste wat je zou kunnen verwachten. Ik heb het gevoel dat het uit onverschilligheid is. Uit mottigheid veeleer. Zouden ze voor express geen goede website opzetten? Je moet het wel denken.

Als zij dat niet willen, dan moeten wíj dat doen. Dat ze hun plan trekken. Als je 'Bende van Nijvel' intikt kom je direct op deze site uit. Het zou goed zijn als op deze site zeer complete betrouwbare info zou staan aangaande de feiten zelf. De feiten zélf zijn de enige sleutel. De FBI is met de profiling bezig. Tja. Een FBI-wicht zal met een profiel komen aandraven.

De feiten en de getuigen kunnen nog wat opleveren. Gewoon mensen uit Aalst die zaken gezien hebben. En er nooit wat over durven zeggen hebben. Of nooit geen gehoor gekregen hebben. Zeker 200 mensen hebben de overval in Aalst gezien. Dan maak je mij niet wijs dat al die 200 mensen niet wisten aangaande de hoedanigheid van de gebruikte GTI. Ze moeten toch gezien hebben welke kleur en hoeveel deuren die auto had?

Als mensen op dit forum zouden kunnen komen zonder hun e-mail hoeven achter te laten zou dat kunnen helpen.

-Wie heeft de Golf in Aalst goed gezien?
-Heeft iemand gezien hoe  iemand zich verkleedde achteraan in de winkel?
Nadat de wapens in het bos gevonden werden zijn ze waarschijnlijk wapens en andere spullen gaan verstoppen in het warenhuis zelf.

De CWB wéét dat er daar een verkleedpartij gebeurd is, maar men kon dat niet goed plaatsen. Ze werden er zelfs belachelijk mee gemaakt.

In het midden van hun onderzoek kwamen ze uit op een verkleedpartij. En daar liep het vast.

-Was er een uitgang achteraan de Delhaize?

Men blijft zeggen dat Philippe De Staerke die namiddag in Aalst geweest is. Ik geloof dat niet. Waarom zou De Staerke zijn kop daar laten zien? Wie heeft daar enigerlei soort van bewijs van? Misschien is hij er gewoon gaan winkelen?

Men durft genadeloos onschuldigen aan het kruis nagelen in dit land. Els Van Doren was de ex-schoonzus van Patrick Dewael. Van Doren heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd.
Men trachtte 'labiele' Els Clottemans daar voor op te laten draaien. Met alle mogelijke middelen, een jaar voorarrest!! Maar in het gevang herpakte Clottemans zich. Dat hadden ze niet verwacht.

Men deinst er niet voor terug om een onschuldige voor een moord te laten opdraaien.
Dat zegt wat.

Als je de 'parachutezelfmoord' eens goed onder de loupe neemt. Dan zie je zo dat Clottemans onschuldig is.
-Twee dagen na het ongeval hing ze rond in Opglabbeek, vond de Pilot Chute en meldde dat aan de politie.
Die vonden dat hoogst verdacht.

Als ze het gedaan had zou ze daar wel weggebleven zijn. Waarschijnlijk kon Clottemans er niet goed aan over. En wilde ze gaan kijken. En Clottemans liet zich niet doen.

117

(601 replies, posted in Hypotheses)

Kuros, u hebt de gangsters zogezegd een Opel Commodore verkocht. 6 uitzonderlijk  lelijke gangsters. Die de avond voordien in Uw café zouden gezeten hebben. Ook zegt U dat U op de parking in Aalst verwacht werd. En dat U niet gegaan bent. Toch zouden ze hun vluchtauto 'bij degene die niet gegaan is' ondergebracht hebben. Dan vergeet ik nog de helft van wat U vertelt.

Ik geloof daar dus niks van. Ik vind het spijtig dat sommige mensen op dit forum geloof aan U hechten. Ze zouden beter moeten weten. Welk was de chassisnr. van de Commodore? Wie kwam er in Uw café? Kunt U bewijzen dat dat café ooit bestaan heeft?

Die gasten zullen zich gehaast hebben om de avond voor de feiten in Uw taverne te komen zitten!

Deze site zit goed in elkaar. Het grootste probleem is om zeveraars van goedmenenden of oprechte getuigen te onderscheiden.

118

(79 replies, posted in Magistraten)

Ik herinner me nog precies waar ik was toen ik op mijn autoradio hoorde dat Troch het onderzoek kwijtspeelde. Toen wist ik: daar komt nooit nog wat van. Een aantal mensen van het gerecht en de politiek zitten in clubjes gelijk de vrijmetselarij. Die dekken mekaars vieze potjes af. Vaak zonder precies te weten wat er in mekaars potje steekt! Ze hebben zowat allemaal boter op hun hoofd. Die zijn over alles discreet.

Maar soms gebeuren er accidenten in dat kringetje. Ik denk niet dat het de gewoonte is om mensen uit de weg te laten ruimen enkel omdat ze te veel weten. Het is omdat ze onbruikbaar of onbetrouwbaar geworden zijn, of omdat ze iemand bedrogen of bestolen hebben.

119

(753 replies, posted in 1985)

Hier waren ze maar met z'n drieën. Het zou kunnen dat de 4e man die later in Aalst de verkenner was en logistieke steun bood hier ook verkenner was en Finné 'bijhield' (onder schot in een wagen op de parking) tot ze er waren. Finné was altijd gewapend, maar die dag niet. Misschien hebben ze zijn wapen afgepakt? En zijn schoen ook. Omdat de flikken zich daar dan suf over zouden piekeren.

Misschien verborg hij wel iets in de hak van zijn schoen? Nieuwe munitie, drugs, diamanten, microchips, wie weet wat zo'n kerels allemaal onder hun sokken steken hebben? Vreemd dat die Finné in zo'n klein autootje (merk vergeten) uit Luxemburg terugkwam.

In Eigenbrakel was de verrassing compleet. Als ze een verkenner hadden stond die in Overijse. Daar waren ze niet zeker of er geen controle zou zijn. Gans die raid was vooraf goed gepland. Als je ziet hoe fijn ze Aalst uitgekiend hebben, moeten ze dat hier ook gedaan hebben.

Ik blijf denken dat ze slechts met z'n vieren waren. Dan is het al een wonder dat nooit iemand zijn mond voorbij heeft gepraat. De slogan "Delhaize, leef zoals je wil!" bestond in die tijd gelukkig nog niet!

120

(210 replies, posted in 1983)

Ik bedoel dat men gewoonlijk de mensen vier, vijf keer in het aangezicht schoot. Stel U dat eens goed voor. In een paar gevallen kregen ze enkel een nekschot. Gewoonlijk is dat voldoende. Ik denk dus dat degene die de nekschoten gaf niet dezelfde is als degene die er zo een 'mess' van maakte. Of dat de nekschoten symbolisch waren.