31

(53 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik heb daar vorige week ook rondgehangen. De onderwaterfingerprinttechnologie van Eddy Vos heb ik vragen bij. De FBI heeft die technieken niet. Het gaan rondhangen in café's rond het bos van La Houssière is vrij leuk. Dat gaan rondvertellen in de pers is minder geinig. Als iemand een paar lui van de FBI zou kunnen op dat onderzoek zetten? Die gaan zich rot verschieten. Van het begin tot het einde.

32

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het is bijna Nieuwjaar en rond die tijd komen ze elk jaar af met 'iets nieuws', wellicht om redenen van fondsen die al- dan niet toegekend zullen worden.

Enkele bedenkingen omtrent de fameuze sigarettenpeuk in de taxi van Angelou:

  • In die tijd werd er flink gerookt in taxi's, zeker 's nachts. De peuk kan van een eerdere klant geweest zijn. Hoe zijn ze zo zeker dat de peuk van een bendelid afkomstig is? Had Angelou net z'n asbakken leeggemaakt en heeft iemand dat gezien? Straf.

  • Ze zullen enkel de achtergrond kunnen achterhalen hebben van de roker. Of het een Zweed, een Angolees, een Belg of een zigeuner was? Ze zouden met die informatie gerichter kunnen gaan zoeken. Als ze zouden willen. Ik vind het alvast vreemd dat ze er nu pas achter komen.

  • In het ergste geval pakken ze een onschuldige op wiens DNA toevallig gekend is en die 26 jaar geleden in die taxi een sigaret gerookt heeft. Een sigaret die hij allang vergeten was...

  • Ik twijfel er ook aan dat een laboratorium uit Gosselies wel de beste keuze is om DNA te gaan laten aan ontrafelen. Ze gaan dat elders beter en objectiever kunnen doen. Maar zo blijven de fondsen en geheimen in eigen land (hand).

  • In het 'belang van het geheim van het onderzoek' zullen ze wel niks over het 'profiel' vertellen. Zoals vorig jaar. Toen hebben ze ons 3weken bezig gehouden met iets waarvan ze ongetwijfeld meteen wisten dat het Merovingers waren.

  • Wie gelooft die mannen nog?

33

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ze hebben wél nieuwe getuigen die zich komen aanmelden aangaande Blanchart. De man stopte ganse containers onder de grond met de meest bizarre rommel erin. Autoportieren, motoren, afval allerhande. Waarschijnlijk diende die 'ondergrondse opslagplaats' ooit om gestolen onderdelen (enz?) in te verstoppen en gebruikte hij ze uiteindelijk als afvalbak.

Bij het uitgraven van die dingen zijn ze wellicht toen reeds op Merovingers gestoten want het lijkt er daar vol van te zitten. Iemand die daar bij was of die dat wist heeft misschien een grap willen uithalen? Het lijkt vergezocht. Zo'n ondergrondse opslagplaats is natuurlijk wel handig voor gangsters. En Blanchart lijkt op de 'killer'. De flikken hebben van op het begin gezegd dat ze niet naar lijken, maar naar wapens enz. op zoek waren. Ze moeten daar toch om goede redenen beginnen zoeken zijn?

Het blijft wel vreemd dat het beroemde skelet herbegraven werd en dat ze, als ik goed kan tellen, een Merovinger over hebben. Of toch eentje die ze wekenlang verzwegen hebben.

34

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het moet toch aan een skelet te zien zijn of het 25 dan wel 1100 jaar oud is? Ik denk dat iets of wat archeoloog dat verschil meteen ziet. Wat zouden de archeologen die er bij waren toen het opgegraven werd er van denken?

35

(36 replies, posted in 1983)

Dit vind ik ook een merkwaardig feit. Wat zal Beijer daarvan in zijn boek gaan vertellen? Er reden in die tijd een pak Golf GTI's rond. Waarom zou je dan nét die van een kennis carjacken of laten carjacken om zware misdaden mee te begaan?

Het kan zijn dat Beijer gewoon klant was bij die drukkerij of er toch regelmatig kwam. Voor hemzelf moet dat zeker geen leuke toevalligheid geweest zijn als je even veronderstelt dat hij er niks mee te maken heeft.

36

(74 replies, posted in 1982)

Op het begin stalen ze telkens een andere wagen. De Golf GTI moet het best bevallen zijn:

  • De Allegro was gewoon geen auto om overvallen mee te doen. Brol.

  • De Santana was een goede auto, maar was minder snel dan een Golf en had geen achterklep.

  • De Peugeot was wellicht nog een stuk trager dan de Santana. Dat moet ze niet bevallen zijn.

  • De eerste Golf bleek uiterst geschikt. Snel, wendbaar, achterklep.

  • De Saab stalen ze omdat een Golf nu verdacht was. De Saab was nog sneller dan de Golf en had een achterklep, maar hij gaf wel de geest...

  • Dus pikten ze opnieuw een Golf. Een Golf GTI was daarna een erg verdachte wagen.

Pauze van anderhalf jaar.

  • Ze kozen opnieuw voor een Golf. Van een heel ander kleurtje dan de vorige 2.

De Rijkswacht kreeg daarna ook Golf GTI's. Het is schandalig dat die tot dan in die R4's moesten rondsuffen. Enkel gangsters met een 2pk waren te achtervolgen.

37

(35 replies, posted in Nieuws)

Gelukkig poen genoeg om in de Delhaize te kunnen gaan shoppen. In de Aldi en de Lidl blijven ze beter weg.

38

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik denk dat ze mekaar kenden via het schroothandelwereldje en voor mekaar werkten of klant waren van mekaar. En dat ze zich enerzijds vooral bezighielden met auto(onderdelen)diefstal en anderzijds met de heling daarvan. Bvb. zigeuners die auto's stalen en ze dan aan een sloop verkochten en ze wellicht zelf hielpen ontmantelen. Partners in crime met de sloophandel. De Bende van Nijvel is waarschijnlijk een uit de hand gelopen hobby/bijverdienste van enkele van die lui.

39

(35 replies, posted in Nieuws)

Het in brand steken van een auto valt ook hard op. Ze moeten natuurlijk uitkijken dat ze geen DNA of vingerafdrukken in of op de vluchtauto achterlaten. 21 x pak 2000€ = 42.000€ : 2 = 21.000€ de man. Het is wel weinig om telkens zo vroeg voor op te staan. Als die gepakt worden en zou zouden ook nog eens 21 opgebrande vluchtauto's moeten terugbetalen... dus steken ze ze maar niet meer in de fik. Blijkbaar werken ze soms gewoon met messen. En al 21 keer konden ze ontkomen. Dat is vaker dan de Bende van Nijvel.

40

(35 replies, posted in Nieuws)

Zouden ze elke keer de auto van een bediende gepikt hebben? Dat zou natuurlijk wel slim zijn. Als hun eigen auto enkele km verder staat. Dat bespaart hun heel dat gedoe met auto's stelen en opbranden van de Bende van Nijvel. Met hun eigen onverdachte auto rijden ze blijkbaar honderden kms om niet telkens in dezelfde buurt te moeten opereren. Wat ook slimmer is dan de Bende van Nijvel. En ze maken geen slachtoffers. Waardoor er heel die hetze niet is. En als ze gepakt worden staan ze rapper terug buiten dan dat ze vermoeden... Enig probleem: ik denk dat er op dat uur niet echt veel te pikken valt. De opbrengst van de laatste paar uur van de vorige dag misschien.