Topic: Aldi Bende

Naar aanleiding van de Aldi-overvallen die recent het nieuws halen heb ik overzichtje gemaakt. Waar de titel in blauw is gedrukt betekend dat de overval in Nederland heeft plaats gehad, In het zwart is duidelijk België. Data van vorig jaar is helaas niet meer beschikbaar (lees vindbaar) maar we spreken van nog 5 extra overvallen (2 in België en 3 in Nederland) tussen begin Oktober 2008 en 8 Januari 2009.

Mijn vermoeden is dat de Belgische overvallen door een Nederlands team uitgevoerd zijn omdat de steden vermeld een snelle verbinding hebben naar Nederland toe. Ik denk dat de Belgische onderzoekers eens over de grens moeten gaan kijken.

Politie onderzoekt gewapende overvallen Veenendaal

donderdag 8 januari 2009 VEENENDAAL - De politie is een groot onderzoek begonnen naar de overvallen op twee supermarkten in Veenendaal. Woensdagavond werd de C1000 aan het Prins Willem Alexanderpark overvallen en donderdagochtend was het raak bij de Aldi aan het Slotemaker de Bruïneplein.

Bij de overval op de Aldi gaat het om drie personen die rond 07.45 uur bij de achteringang gewacht zouden hebben op een medewerker van de winkel. Toen die de deur opende sloegen de overvallers hun slag. Ze maakten een nog onbekende hoeveelheid geld buit en verdwenen weer. De politie rukte met meerdere eenheden uit en heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn de medewerkers van de supermarkt hevig geschrokken van het voorval.

Gewapende overval bij Aldi in Eeklo

10/01/2009 EEKLO - Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben zaterdagochtend een Aldi-filiaal in Eeklo overvallen, zo meldt het parket van Gent. Het gaat waarschijnlijk om dezelfde daders van eerdere overvallen op Aldi-filialen in Heusden-Zolder en Stabroek.
De overval gebeurde rond 7 uur zaterdagochtend. De daders knevelden eerst twee beenhouwers van Slagerij Renmans. Een vrachtwagenchauffeur die bij Aldi kwam leveren werd uit zijn cabine gesleurd. Een buurvrouw die het vreemd vond dat de vrachtwagen zo lang bleef draaien en een kijkje kwam nemen wordt eveneens gekneveld.

De vier slachtoffers werden meegenomen naar de ruimte waar de kluis staat. De kluiswerd ook geopend. Een vijfde slachtoffer, een werkneemster van Renmans werd even later ook gekneveld en samen met één van de overvallers werden alle vijf gijzelaars achter de toog verborgen.

Intussen deed de tweede overvaller een vestje van de slagerij aan en nam hij de vrachtwagenchauffeur mee naar de hoofdingang, die echter nog gesloten was. De chauffeur moest de gerant via de personeelsingang vragen om de zaak te openen, wat ook gebeurde. De tweede dader maakte vervolgens de tweede kluis leeg achter de bureauruimte van de zaak, waarna de twee overvallers vluchtten met de wagen van de werkneemster van Renmans.

Bij de overval werden geen schoten gelost en er vielen geen gewonden. Alle slachtoffers zijn echter zwaar onder de indruk van het gebeuren. Het Gentse parket laat weten dat de zaak wordt overgenomen door de federale gerechtelijke politie.

Gewapende overval op Aldi supermarkt Ruurlo

dinsdag 13 januari 2009 RUURLO - Kort na acht uur vanmorgen is de Aldi aan de Wildenborchseweg in Ruurlo overvallen. Twee jongemannen wachtten bij de ingang van het magazijn de eerste medewerkers op en dwongen hen onder bedreiging van een vuurwapen de deur te openen. De overvallers hebben geld buitgemaakt, maar de politie maakt niet bekend hoeveel.

Oosterhout moet er ook aan geloven

vrijdag 23 januari 2009 OOSTERHOUT - Drie nog onbekende mannen hebben vrijdagochtend rond acht uur een gewapende overval gepleegd op de Aldi aan de Oosterhoutse Loevensteinlaan. De winkel was op het moment van de overval nog gesloten.

Zeker twee van de drie overvallers zouden een vuurwapen bij zich hebben gehad. Volgens de politie hebben de daders twee personeelsleden gedwongen de kluis in de kantoorruimte van de winkel te openen. Ook een leverancier zou ten tijde van de overval in de winkel zijn geweest.

De politie, die de melding van de overval rond kwart over acht ontving, heeft de winkel direct afgesloten om sporenonderzoek uit te voeren. Ook is in de hoop op tips over de daders een sms alert verstuurd. Volgens het sms'je gaat het om drie licht getinte mannen tussen de 20 en 30 jaar. Zij zouden bivakmutsen hebben gedragen.

De politie meldde al eerder een snelle stijging van het aantal overvallen in Midden- en West-Brabant. Tot nog toe vielen Oosterhoutse winkels echter minder vaak ten prooi aan overvallers dan collega's in bijvoorbeeld Breda, Gilze en Rijen en Dongen. Sinds oktober zijn in West-Brabant al drie Aldi's overvallen; dit is nummer vier.

Overval op warenhuis Aldi in Wondelgem

06/02/2009 Wondelgem - Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben vrijdagmorgen een overval gepleegd op warenhuis Aldi in de Gentse deelgemeente Wondelgem. De daders zijn gevlucht zonder buit, zegt het parket van Gent.
De zaakvoerder van de vestiging aan de Morekstraat werd rond 8 uur overvallen door de twee mannen. Ze dwongen hem de toegangsdeur te openen en geld uit de kluis te halen. De man werd gekneveld in zijn kantoor. De daders probeerden daarna te vluchten, maar konden niet langs dezelfde weg weer naar buiten. Ze probeerden de deur te forceren met een brandblusapparaat, maar zonder succes.
Het duo kon uiteindelijk ontkomen via de nooduitgang, maar heeft de buit niet kunnen meenemen. De zaakvoerder raakte niet gewond. Hij was wel zwaar onder de indruk van de feiten. De overvallers zijn voorlopig spoorloos.

Overval op Aldi

09/02/2009 HOOGLAND - Op maandagochtend werd een overval gepleegd op de Aldi-supermarkt. Omstreeks 11.05 uur kwamen twee gewapende mannen de winkel binnen aan de Hamseweg. Ze bedreigden de winkelmedewerkers en bezoekers en vroegen om geld.

Aldiwinkel overvallen, kassierster bedreigd met pistool

18/02/2009 Lichtervelde - In Lichtervelde hebben twee mannen vanmorgen de Aldiwinkel in de Statiestraat overvallen. Kort na acht uur hielden ze twee kassiersters tegen, die de winkel kwamen openen. Onder bedreiging van een pistool moesten de vrouwen van 24 en 35 de kluis in de winkel openen. Daarin stak het startgeld voor de kassa’s, wellicht enkele duizenden euro.

Overval op Aldi supermarkt in Hoogerheide

19 februari 2009 HOOGERHEIDE - Aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide is donderdagavond een Aldi-supermarkt overvallen. De drie daders braken de toegangsdeur van de winkel open en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden met een stuk zwaar gereedschap.
De gemaskerde mannen gingen er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag vandoor.

2

Re: Aldi Bende

Het aantal kan al tellen: 4 in een maand voorlopig, 8 in totaal. Maar wat opvalt is het uur dat ze beginnen, meestal heel vroeg in de ochtend. Dan is meestal nog niemand aanwezig. Maar risico vol, ofwel werken ze met meerdere daders, want de laatste 2 gebeurden dag na dag.

Re: Aldi Bende

In totaal zijn 't er 13 op een paar maanden tijd. Zoals Rene al opmerkte zijn ze laatst een beetje overijverig en bruisen ze van teveel zelfvertrouwen en dan zullen ze wel fouten beginnen maken of in 't slechtste geval zullen er gewonden of doden vallen. Denk dat het niet lang zal duren voordat ze tegen de lamp lopen.

Re: Aldi Bende

Afleidingsmanoeuvre voor het skelet dat gevonden is?

5

Re: Aldi Bende

mdanielsUK wrote:

Denk dat het niet lang zal duren voordat ze tegen de lamp lopen

Klopt, de weg om aan geld te geraken is op den duur een gewoonte, en in dit stadium zitten ze en vroeg of laat worden ze gepakt. Amai 13, die hebben ze dan toch al overleefd smile. Toch al ver geraakt smile.

Het motief: Geld.

Daders: is sprake van accenten die wijzen op Nederlanders en/of belgen en/of allochtonen? Met in België als in Nederland Aldi's te overvallen is er wat verwarring, maar getuigen zullen toch wel weten aan het accent of zo.

Re: Aldi Bende

Het ziet ernaar uit dat mijn analyse een beetje klopt en dat ze over de grens moeten kijken voor het vinden van de daders.

Aldi-overval werk van gespecialiseerde bende

21/02/2009 LICHTERVELDE - De twee mannen die woensdagochtend het Lichterveldse Aldi-filiaal gewapend overvielen, zijn mogelijk ook betrokken bij andere overvallen op Aldi-vestigingen. Uit onderzoek blijkt dat de recente overval veel gelijkenissen vertoont met overvallen op andere filialen in Wondelgem, Eeklo en Gent. 'Klopt', zegt politiecommissaris Guido Demeyer van politiezone Tielt. 'Er is een sterk vermoeden dat dit hun eerste overval niet was. De werkwijze in Lichtervelde vertoont gelijkenissen met de overvallen in Oost-Vlaanderen.'  De twee daders in Lichtervelde spraken met een Hollands accent. Ze gingen met een paar duizend euro's aan de haal. Ondertussen steken de federale en de lokale politiediensten de koppen bij elkaar. 'Eerst moet er voldoende bewijslast worden verzameld. Maandag is er een overleg om de resultaten samen te brengen', aldus de commissaris.

Re: Aldi Bende

Nog eentje om bij het lijstje te te voegen. Deze komt voor de Veenendaal (NL) overval die op 8 januari plaatsvond.

Gewapende overval op Aldi-filiaal

07/01/2009 Geel - In Geel is woensdagmorgen een gewapende overval gepleegd op een filiaal van supermarktketen Aldi. Niemand raakte gewond, maar de overvallers konden wel ontkomen met de inhoud van de kluis. Dat meldt de lokale politie. De waarde van de buit is nog onbekend. Het technisch laboratorium van het parket is ter plaatse voor sporenonderzoek.
Rond 7.45 uur stonden twee gemaskerde overvallers de winkelbediende op te wachten op het parkeerterrein van de vestiging aan Rijn. Ze dwongen hem onder bedreiging van een wapen de kluis te openen.

De daders zijn voorlopig spoorloos. Ze vluchtten met de auto van de winkelbediende, een zwarte Renault Laguna. De politie weet dat ze spraken met een Nederlands accent. Daarom zijn ook de ordediensten in Nederland verwittigd. De man die overvallen werd is niet gewond.

Re: Aldi Bende

Wetende dat de Lidl een ongeveer zelfde firma beleid heeft als de Aldi (winkel structuur, processen en procedures door werknemers) ben ik hier ook een beetje gaan graven naar gelijkaardige overvallen. Tijdens de opzoekingen heb ik rekening gehouden met de gegeven van de Aldi overvallen en de locaties en tijdstippen van deze. Wat me opvalt is dat er geen Belgische Lidl's zijn overvallen (komt waarschijnlijk omdat de Belgische Lidl's te dicht in het centrum liggen van de stad of dorp waardoor ze eerder zouden opgemerkt worden tijdens de overval).

Noteer ook de data van de overvallen omdat deze tussen de data van de Aldi overvallen liggen. Als ik correct ben kunnen deze 7 bij de 14 Aldi overvallen bijgeteld worden wat het totaal op 21 brengt sinds november 2008

Supermarktmedewerkers in kluis opgesloten

ma 10 nov 2008 OISTERWIJK -  Bij een overval op een Lidl-supermarkt in Oisterwijk zijn maandag drie medewerkers in de kluis opgesloten. Rond zeven uur werden de medewerkers opgeschrikt door twee overvallers die de sleutel van de kluis eisten. De medewerkers werden gekneveld opgesloten in de kluis, net als een vrachtwagenchauffeur die de winkel kwam bevoorraden, meldt Omroep Brabant. De overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Het is onduidelijk of ze wapens bij zich hadden. Nadat de medewerkers bevrijd waren, is de politie een uitgebreid buurtonderzoek begonnen.

Gewapende overval op supermarkt in Eindhoven

25 november 2008 EINDHOVEN - De Lidl-supermarkt in winkelcentrum Woenselse Heide aan het Nederlandplein in Eindhoven is dinsdagavond overvallen. Even voor half zeven drongen een paar overvallers de winkel binnen. Zij bedreigden het personeel met wapens en eisten geld.
De overvallers zijn er met een onbekend bedrag vandoor gegaan.

Gewapende overval bij Aldi Voorschoten

28 november 2008 VOORSCHOTEN - Drie gemaskerde mannen met vuurwapens hebben vrijdagochtend de Aldi-supermarkt aan de Schoolstraat in Voorschoten overvallen. Dit jaar werden al zeker zes Aldi- of Lidl-supermarkten in Zuid-Holland overvallen. Rond half acht bedreigden drie mannen vrachtwagenchauffeurs die hun lading aan het lossen warden en drie aanwezige medewerkers van de supermarkt. De overvallers waren via de achterzijde het pand binnengekomen en richten hun vuurwapens op de slachtoffers. Na enige tijd verlieten zij de winkel met een niet bekend gemaakt geldbedrag. De Duitse supermarktketen was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Bij eerdere overvallen dit jaar op low-budget supermarkten in de omgeving, waaronder in Den Haag, Rijswijk, Delft en Zoetermeer, was vaak ook sprake van een vergelijkbaar tijdstip en gemaskerde mannen met vuurwapens. In een tuincentrum in Leiderdorp vond deze zomer een bijna identieke overval plaats.

De politie gaat nog niet zover dat ze al verbanden erkent.Maar natuurlijk zullen wij deze zaak naast de andere overvallen op deze supermarkten leggen. Maar daar is nu weinig over te zeggen'', aldus een woordvoerder. De politie zoekt getuigen.

Lidl Zwanenburg overvallen

23 december 2008  zwanenburg - De Lidl-vestiging aan de Dennenlaan in Zwanenburg is dinsdagochtend vroeg overvallen. Volgens de politie drongen rond kwart voor acht meerdere overvallers de supermarkt binnen en bedreigden daar het personeel. De overvallers zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan. De politie is direct een onderzoek gestart en is behalve naar de daders ook naar mogelijke getuigen op zoek.

Gewapende overval op Lidl in Eindhoven op kerstavond

24 december 2008 EINDHOVEN – Voor de zevende keer dit jaar is een supermarkt van Lidl overvallen in de regio. Op kerstavond sloegen 2 mannen toe aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Het is de derde keer dat deze vestiging doelwit is van overvallers. Rond 19 uur drongen de mannen het pand binnen. Een van hen had een wapen bij zich. De winkel had om 18.00 uur de deuren gesloten voor publiek. De 7 nog aanwezige personeelsleden van de supermarkt stonden op het punt naar huis te gaan. Het begin van hun vrije dagen werden echter grof verstoord door de overvallers. Ze dwongen de Lidl-medewerkers weer naar binnen te gaan. In de winkel hebben de daders een onbekende hoeveelheid geld uit een kluis weggenomen. De overvallers zijn daarna gevlucht. De recherche is naar hen op zoek. Zij heeft slechts een summier signalement: de ene man droeg een zwarte jas met een capuchon met een bontkraagje, de ander had een bruine jas, ook met capuchon. Hij droeg verder een petje en een sjaal voor het gezicht.

Overval op Lidl Terheijden

12 januari 2009  TERHEIJDEN - Opnieuw is er een gewapende overval gepleegd op een supermarkt in de regio. Ditmaal ging het om de Lidl-supermarkt aan de Raadhuisstraat in Terheijden. Zaterdagmorgen rond half acht drongen twee gemaskerde mannen de winkel binnen. Met een vuurwapen bedreigden zij de zes personeelsleden die daar al aan het werk waren. De overvallers eisten geld, maar zijn uiteindelijk zonder buit vertrokken. Supermarkten zijn de afgelopen tijd vaak het doelwit van overvallers. In de week voor kerst werd de Aldi-vestiging aan de Boulevard in Roosendaal overvallen, een week eerder de Aldi in de Brusselstraat in Breda en eind oktober de Aldi-vestiging in de nabijgelegen Charleroistraat. De recherche in Breda heeft al aangekondigd een regio-overschrijdend onderzoek naar de serie overvallen te starten.

LidL in Gorinchem overvallen

14 februari 2009 In Gorinchem is zaterdagochtend een supermarkt overvallen. Twee gemaskerde mannen bedreigden rond 7 uur vier personeelleden van de LidL aan de Koningin Wilhelminalaan, net toen ze het pand wilden binnen gaan. De slachtoffers moesten onder dreiging van messen hun geld afstaan. De overvallers ging dat niet snel genoeg, waarop ze met de eigendommen van de personeelsleden het hazepad kozen. De politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen.

Re: Aldi Bende

Zouden ze elke keer de auto van een bediende gepikt hebben? Dat zou natuurlijk wel slim zijn. Als hun eigen auto enkele km verder staat. Dat bespaart hun heel dat gedoe met auto's stelen en opbranden van de Bende van Nijvel. Met hun eigen onverdachte auto rijden ze blijkbaar honderden kms om niet telkens in dezelfde buurt te moeten opereren. Wat ook slimmer is dan de Bende van Nijvel. En ze maken geen slachtoffers. Waardoor er heel die hetze niet is. En als ze gepakt worden staan ze rapper terug buiten dan dat ze vermoeden... Enig probleem: ik denk dat er op dat uur niet echt veel te pikken valt. De opbrengst van de laatste paar uur van de vorige dag misschien.

Re: Aldi Bende

Deze zou wel eens de ultieme test (generale repetitie) overval geweest kunnen zijn voor de reeks overvallen gepleegd in de winter periode van 2008-2009:

Overval op supermarkt, vluchtauto in brand

5 juli 2008  Delft - Zaterdagochtend is de Lidl supermarkt aan de Miultatuliweg overvallen. Meerdere overvallers drongen even voor openingstijd, gewapend met vuurwapens, de supermarkt binnen en bedreigden het aanwezige personeel. De hele overval duurde slechts enkele minuten en de daders gingen er snel vandoor in een gestolen vluchtauto. Deze auto is even later brandend aangetroffen in de Louis Couperuslaan. Mogelijk dat de overvallers daar zijn overgestapt in een andere auto of een ander (andere) vluchtmiddel(en) hebben gebruikt. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor, de politie onderzoekt de zaak met man en macht.