41

(760 replies, posted in 1985)

Kenza, ik dacht dat ze met de Golf het smalle pad richting Osbroekpark gingen nemen bij eventuele afsluiting parking. De versperring in metaal die er nu staat, was er toen nog niet (vermoed ik). Te voet zouden ze zo veel tijd verliezen dat dit geen ideale vluchtweg meer is.

Deze ochtend gebeld naar stad Aalst met de vraag wanneer de herdenking overval delhaize Aalst door de Bende van Nijvel plaats vond. "Meneer, dat is al gepasseerd, 't was gisteren...". Dank je Ben voor rechtzetting, misschien tot zondag. wink

ja gisteren...

44

(782 replies, posted in Westland New Post)

En dat hij niet met foto in de krant wil staan omdat hij niet door een commando wil afgemaakt worden.

Straf Boemerang! Bedankt voor het overzicht.

46

(18 replies, posted in Robotfoto's)

fijn werk Boemerang, ik moest onmiddellijk aan jou denken wanneer ik de beelden van de bureaus van CWB in de reportage zag, Boemerang zal overuren moeten kloppen. smile

47

(19 replies, posted in Journalisten)

Nieuwe verdachte in onderzoek Bende van Nijvel

Komt er een doorbraak in het onderzoek naar de bende van Nijvel? De speurders hebben opnieuw een verdachte opgepakt. Michel Libert, een lid van de extreem gewelddadige groep Westland New Post, -kortweg de WNP. Die WNP zou in de jaren 80 op prospectie gegaan zijn in de supermarkten die later overvallen zijn door de bende van Nijvel. Hilde Geens heeft een boek geschreven over de Bende van Nijvel.

» www.radio1.be

48

(782 replies, posted in Westland New Post)

Libert is vrij gelaten deze avond » Nieuws

49

(132 replies, posted in 1983)

Correctie: Jules Knockaert zag enkel de kleine dader met vuurwapen in het deurgat en die had blauwe ogen. Wie van de daders riep in het Frans, kan hij niet zeggen.

50

(132 replies, posted in 1983)

Vandaag een gesprek gehad met Jules Knockaert, volgende dingen dienen recht gezet te worden:

  • Hij was niet gewapend tijdens overval;

  • Geen nek- maar hoofdschot bij Verstappen;

  • Verstappen werd geëxecuteerd bij kluis op einde gang en niet in kamer waar Jules en andere werknemer zich bevond;

  • De kleinere dader riep in het Frans: par terre, par terre, l'argent, l'argent!

Wanneer Jules een klap op het hoofd van de breed geschouderde dader kreeg, wankelde hij richting bureau waarop telefoon stond. De dader dacht dat hij deze wilde beetnemen en sloeg nogmaals op z'n hand. Ze hadden allebei bivakmutsen op met één gaat voor beide ogen. De grote atletisch gebouwde dader had blauwe ogen met bruin geschminkte oogranden.