281

(168 replies, posted in Getuigen)

Met uw laatste punt ben ik het niet eens. Met dergelijke praktijken weet men niet of de bekomen informatie geloofwaardig is en onze wetgeving is zodanig geëvolueerd dat het juridisch onaanvaardbaar zal zijn. Trouwens, eenmaal dat men die grens overschrijd, is men geen haar beter dan de Bende van Nijvel.

Ik geloof wel dat er een grote vooruitgang kan gemaakt worden, eens we de juridische verjaring voorbij zijn. Op het moment is dit niet mogelijk omwille van het geheim van het onderzoek, zoals dat heet. Zolang het Bende van Nijvel-dossier in een juridisch onderzoek zit, is het in dit geval, dus ook beschermd. Handig, niet?

282

(168 replies, posted in Getuigen)

De waarheid zal nòòit voor een rechtbank het daglicht zien.

283

(168 replies, posted in Getuigen)

Men gaat er steeds vanuit dat de 'obstructies' rond het Bende van Nijvel-dossier werden uitgevoerd om de daders/opdrachtgevers uit de wind te zetten. Ooit al bij stilgestaan dat men de 'target' van de Bende van Nijvel heeft willen beschermen?

284

(1,141 replies, posted in 1985)

Michiel, mijn stelling is niet op u persoonlijk bedoeld. Sorry als het verkeerd te interpreteren is.

285

(1,141 replies, posted in 1985)

Dit is een zinloos debat.

286

(1,141 replies, posted in 1985)

Ben, het maakt niet uit wie het kan ontvangen. De essentie is dat het "verzoeknummer" werd gegeven. Heden weten wij niet wie de bestemmeling was van het verzoeknummer. Misschien de speurders? Het feit blijft dat de 'toevalligheid' beschreven staat. Misschien bewust? Het maakt eigenlijk niet uit of het werd uitgezonden, het 'verzoek' is voldoende. LEO, u bent op het juiste spoor.

287

(1,141 replies, posted in 1985)

Het communiceren naar mensen heeft weinig te maken of men de zender kan ontvangen. Het gegeven bewijst alleen maar dat men over de daad gecommuniceerd heeft zonder dat we kunnen vaststellen voor wie de boodschap bestemd was.

288

(1,141 replies, posted in 1985)

Het is niet omdat de overval in Aalst is uitgevoerd + de combinatie met het verzoeknummer, dat de betrokkenen bij de Bende van Nijvel in het milieu van Aalst moeten gezocht worden.

289

(1,141 replies, posted in 1985)

De meeste getuigenissen van een (vermoedelijk) contact met de Bende van Nijvel, die op dit forum beschreven staan, moet men beschouwen als 'anekdotisch'. We zien duidelijk dat men dan naar conclusies grijpt, waarvoor geen basis van geloofwaardigheid bestaat. Correlatie is geen oorzaak.

290

(1,141 replies, posted in 1985)

Michiel wrote:

Allez mannen, met alle respect! Dadelijk denken bepaalde mensen nog dat er halverwege het liedje een geheimeboodschap in zit als je hem achtersevoren afdraaid. Foei foei. Dit is echt te ver gezocht.


Kijk, dit is wat ik juist bedoel. U maakt daar een 'geheime boodschap' van, terwijl ik een duiding maak naar een toevalligheid. En het staat tussen haakjes om er extra de nadruk op te leggen. Ooit al eens bij stil gestaan, dat de Bende van Nijvel geen fouten heeft gemaakt? Bestudeer eens een klassieker.