301

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Indien de laatste gegevens van de gedumpte zakken in Ronquières juist zijn, krijgen we (misschien) een nieuw beeld van de opdrachtgevers en hun doelgroep. Kijk naar Temse:

De daders hebben bewust een roofmoord gepleegd, met de nadruk op geweld en moord. Als we een forumlid mogen geloven, dan heeft één van de daders vooraf tegen hem zijn plan van misdaad in de verf gezet. Het is door het gewelddadig karakter en de moord dat de diefstal de nodige aandacht trekt. Had men die inbraak in stilte uitgevoerd, dan had dit niet meer dan 2 regeltjes nieuws geweest in de plaatselijke krant, of men had het doodgezwegen. Van de 7 vesten vind men gedeelten terug in Ronquières, die men toeschrijft aan 2 vesten. Van de overige 5 weet men niets, tenzij enkele geruchten.

Als men dan kijkt naar het onderzoek, dan lijkt het wel dat zowel de opdrachtgevers als de doelgroep zowel gerecht als speurders kunnen beïnvloeden. Conclusie: Opdrachtgevers en doelgroep kennen elkaar. In de lange lijst van mogelijke motieven en daders en hun afgeleiden, zit misschien ook de doelgroep van de aanslagen.

Louis Rwagasore was de eerste verkozen premier van het onafhankelijke Burundi. Blijkbaar komen er nu elementen naar boven die een Belgische betrokkenheid in zijn moord schetsen.

Documenten van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken leggen de rol bloot van ons land in de moord op prins Rwasagore, de "Burundese Lumumba" in 1961. Dat meldt Le Vif/L'Express woensdag op zijn website. "Hooggeplaatste Belgische ambtenaren hebben een rol gespeeld in de moord", verduidelijkt socioloog Ludo De witte.

Bron » Knack.be

Het oorspronkelijke artikel vind je op De Wereld Morgen. En een recent Franstalig artikel in Paris Match.

303

(154 replies, posted in Wagens)

Als we mogelijk rekening houden dat aan de misdaden van de Bende van Nijvel, er bewust sporen werden uitgelegd, dan zijn losse auto-onderdelen ook altijd handig.

304

(175 replies, posted in Magistraten)

Dat de rijkswacht meer middelen kreeg, lijkt mij eerder een oorzakelijk gevolg van het falend optreden tegen de Bende van Nijvel dan de rede van de aanslagen. Trouwens, België is toch ook niet gebombardeerd geweest alvorens men de F-16 aankocht » www.f-16.net

305

(175 replies, posted in Magistraten)

Ik denk niet dat de creatie van angst, het doel was. Het lijkt eerder een middel om het doel te bereiken. De vraag die we moeten stellen is, of het plotse einde van de aanslagen een bewijs levert dat de opdrachtgevers hun doel bereikt hebben.

306

(504 replies, posted in Algemeen)

Dit heeft inderdaad in de krant gestaan en de webbeheerder heeft het ook bij de nieuwsberichten geplaatst » Slachtoffers vinden dat dossier Bende van Nijvel niet mag verjaren (laatste alinea)

307

(504 replies, posted in Algemeen)

Nu gaan we het krijgen:

Eigenaardig genoeg zijn de speurders niet meteen vragende partij voor een langere onderzoekstermijn. "Wij denken dat wij voor de verjaring zullen kunnen zeggen wie deel uitmaakte van de Bende. En waarom zij 28 personen hebben vermoord. Daarna moeten we nagaan of we nog verdachten voor de rechter kunnen brengen. Dat zal in 2014 geëvalueerd worden", klinkt het in onderzoekskringen.

We moeten niet uitsluiten dat men nu een groep van verdachten naar voor gaat schuiven, die toch al dood zijn. De oplossing op zijn "Belgisch", heet zoiets.

308

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het lijkt ergens duidelijk te worden dat zowel de groep van opdrachtgevers, als de doelgroep van de misdaden, het gerechtelijk onderzoek konden beïnvloeden.

309

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

the end wrote:

Er moet iemand van het onderzoek dicht bij de daders gestaan hebben.

Niet noodzakelijk. Als men een "mogelijk" motief van de Bende van Nijvel in de context plaatst, lijkt het wel dat "de onderzoekers" de sporen die men kan interpreteren naar een bepaalde doelgroep (target), bewust en in opdracht van die doelgroep, heeft gesaboteerd.

310

(643 replies, posted in 1983)

the end wrote:

Ik kan het me niet herinneren dat er nog andere vesten opgedoken zijn.

Merkwaardig en waarschijnlijk zijn ze ook nooit gebruikt, tenzij in de voertuigen (wat we niet met zekerheid weten). Blijkbaar vond men slecht delen van 2 vesten in Ronquières.