2,661

(969 replies, posted in Bende De Staerke)

Patrick Baudry zegt:

"Geloof me, Johnny De Staerke heeft er niets mee te maken. Hij is erin geluisd, zoals Jean Bultot en waarschijnlijk ook enkele Borains. Hoeveel valse sporen heeft men in Waals-Brabant niet gelegd? Dit was geen spek voor de bek van gewone criminelen en illustreerde nogmaals de interventie van geheime diensten."

Het is misschien wat ver gezocht maar als je het plaatje dat aangevraagd wordt voor de aanslag in Aalst - Te voet naar Scherpenheuvel - nader bekijkt, dan zie je: Philippe De Staerke zijn vrouw werkte als prostitué in Scherpenheuvel, en De Staerke had geen rijbewijs, dus moest hij te voet gaan. Over De Staerke moet men zich ook afvragen of hij zweeg omdat hij stoer of bang was. Een van de vermoorde getuigen ging de daders ook bij prostituees zoeken. Misschien wat ver gezocht maar er moeten ergens toch ook de vrouwen zijn van de daders, en kan dit iets over de daders vertellen. Nu een actie moeten die toch ook ...

Na Nijvel reden ze naar de Diable (afgesproken?). Hadden ze na Aalst ook een afspraak langs een baan met een verborgen parking? Misschien gingen ze champange gaan drinken in Scherpenheuvel. smile Daar gaat de tekst toch over ook?

2,662

(87 replies, posted in Overzicht Bendes)

dim, bij de sudisten of de X-dossiers, was er daar ook niet een link met een para die zei over een supermarkt in Oostende? En was er ook niet een van die, die een traingskamp had gevolgd?

2,663

(1,153 replies, posted in 1983)

Juist, het vuurgevecht aan de Diable was zeker niet gepland, ze zaten vast en moesten zo vlug mogelijke weg.

Ik bedoelde in feite of ze een training zouden hebben gehad in achtervolgingen en hinderlagen met wagens. Het feit dat ze al in Maubeuge een jaar eerder hun Santana behoorlijk geprepareerd hadden stoplichten en de binnenverlichting uitschakelen, hendel voor koffer, achterzetel eruit. Ook in Waver en Hoeilaart springt de dader in de auto terwijl die rijd, sdeeds na een zelfverzekerde confrontatie met de ordediensten die niet echt noodzakelijk was. Dit zijn steeds soepele acties, bij de getuigenissen hoort men steeds dat het zo vlug ging.

Dit kan misschien iets zeggen over het profiel van een of meerdere daders, deze technieken of toch sommige ervan zijn ook essentieel bij bescherming van Vips, enkele bende verdachten deden dit ook.

2,664

(114 replies, posted in Westland New Post)

Voor Temse en Nijvel is Calmette niet onbelangrijk in het dossier. Calmette en Baugniet kwamen in dezelfde millieu's vooral de link huurlingen, WNP, Front de la Jeunesse, VMO kan zeer interessant zijn. In hoeverre kunnen we deze aan elkaar linken Baugniet en Calmette? En met de harde kern uit de verboden organisaties. WNP was een papieren organisatie voor iets dat erachter bestond die goed georganiseerd was.

2,665

(1,153 replies, posted in 1983)

Factor tijd en de afstanden tussen de verschillende wagens spelen een bepalende rol, alsook wat de inzittenden van de Saab deden, daarover vind ik geen gegevens. Met wat nu hebben zijn er nog teveel mogelijkheden om te weten of het om een getrainde actie gaat.

Wat de daders doen is in feite het meest logische dat ze konden doen veel andere opties hadden ze niet vermoed ik, het is ook vanzelfsprekend dat ze zich zo gedragen en zich aan weerszijden van de weg plaatsten.

Het is wel zo dat de daders soepel en kordaat reageren en steeds de situatie naar hun hand zetten in beperkte tijd. Het feit dat Calmette bedreven is in deze techniek plus dat OAS zo'n acties deden in het verleden, en dat figuren uit de omgeving van Calmette genoemd worden voor Nijvel, en andere feiten doen me toch wel meer dan ooit naar die richting kijken.

2,666

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Following up their discovery, the police investigated a bankbox in the name of Italian Fascist kingpin Elio Massagrande. In it they found a small fortune and three gold bars traceable to the $10 million bank robbery masterminded by OAS alumnus Albert Spaggiari.

Meer » Forum

De gelijkenissen tussen de kraak van de eeuw in Nice en die in Brussel zijn frapant alsook met andere zaken zoals Zwarts, tevens zijn er contacten tussen de betrokkenen. Baugniet zit er ook tot over zijn over in als schakel. Degrelle is in deze ook niet onbelangrijk.

2,667

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Information contained in the document suggests that Spaggiari (code name "Daniel")

Bron: Wikipedia

2,668

(1,153 replies, posted in 1983)

We hebben weinig gegevens over het vuurgevecht, alles gaat zo snel op zo'n moment. Deze informatie van Merovinger kan verklaren waarom ze het zo soepel deden » Forum

2,669

(114 replies, posted in Westland New Post)

Merovinger wrote:

Door zijn opleiding is hij gespecialiseerd in 'Counter terrorist driving course' en in allerlei commandotechnieken.

Met Nijvel en het vuurgevecht aan de Diable is dit toch wel super interessant, dus waarschijnlijk zullen WPN-leden die ook gekend hebben!

2,670

(149 replies, posted in Andere Personen)

dim, en ook nog Massagrande. Om van de top weer naar de feiten te gaan, en die te koppelen aan de gegevens in inzichten, is de samenvatting van fipilip en de link die hij aanhaalt met Raymond Lippens, Glaude Dubois, die dan ook weer een link legt naar Oostende. De post van dim is in deze ook super interessant naar internationale wapen handel met de vele linken.

Over De Pomp, Diegem, Vilvoorde Zavemtem, vraag ik me af i.v.m. met de Avia schietstand van Dery in Zavemtem waar Beijer over spreekt, of die ook niet bezocht kan worden door Baugniet? (Baugniet was een goede vriend van Cooper) en door Claude Dubois en zijn vrienden. En of ze na het vermoeiende schieten toen een glaasje gingen drinken in de buurt van vrienden? En of de schietstand groot genoeg was om er bijvoorbeeld met een Golf in te rijden?

Vanuit De Pomp en omstreken is er een link naar Oostende waar de entourage van Claude Dubois en misschien Baugniet ook in voorkomt.

Beiden zijn interessant i.v.m. de gevonden spullen op 9/11/85, eerst de vuurhaard waar een kogel/ huls van de 9mm2 inzat met spullen van Bultot met link naar Oostende. De 9mm2 is maar 1 keer gebruikt in Hoeilaart is en waarschijnlijk van de gewonde of dode schutter. In de vuurhaard zat ook een treinticket dat verwijst naar Oostende. Een van de vermoorde getuigen - vriend van Claude Leroy - Montel ging de daders in Oostende zoeken, Bultot kwam ook in Oostende. Kunnen de daders in Oostende verbleven hebben? (In Oostende was er vroeger een FJ afdeling en WNP had in West-Vlaanderen een sterke fanatieke cel.)

Ook in verband met de gevonden Golf gestolen in D'Ieteren. Het banden gebruikt duid op zeer intens gebruik, is deze gebruikt in een indoor schietstand? En kan dat dan in de Avia-schietstand geweest zijn? En kunnen bovenstaande namen in die schietstand met elkaar in verband gebracht worden?