2,691

(1,135 replies, posted in 1983)

Blz. 79 uit Beetgenomen:

Er werd opnieuw geschoten op Morue. Lacroix wapen werd uit zijn handen gerukt. Hij vermoedde dat hij er zelf mee beschoten werd. Hij zag één dader, een lange man met een regenjas en een volle, onverzorgde baard. Die kwam al schietend op hem af.

Ook in de klopjacht na Nijvel is er ergens sprake van iemand met een baard. De link dat Dim aanheeft is  belangrijk in deze, ook voor Waver.

2,692

(125 replies, posted in Plaatsen)

fipilip wrote:

De Daniël aan het zwembad van Leeuw was zeker niet Van Cutsem. Ik kan nu niet controleren welke pagina in Beetgenomen, maar controleer maar. Die Daniël was van Halle, een BOB-speurder van Halle werd geinterviewd door Hilde Geens. Er is dus voorlopig geen verband tussen Daniël Van Cutsem en Julien De Staerke, die in Leeuw werd gezien in het zwembad met een andere Daniël.

Ik heb de bewust pagina nog niet terug gevonden, iemand die weet waar het staat? Het stuk van Van England staat op pagina 42, maar het heeft niets met Bouhouche te maken.

2,693

(146 replies, posted in Andere Personen)

Baugniet werkt op drie terreinen: wettige wapenhandel met vergunning, grote internationale klandestiene makelarij - hij heeft vele kontakten met ambassades - en volgens de gerechtelijke politie, kleinschalige handel met de onderwereld. De gerechtelijke politie is vooral omwille van die laatste aktiviteit in hem geïnteresseerd, omdat ze vreest dat de wapens tegen haar zullen' worden gebruikt door de onderwereld. Men veronderstelt dat Baugniet zijn wapens aan de onderwereld verkoopt in de CD' bar van Patrick Baudry, rue des Commerçants 13, 1000 Brussel.

Baugniet is ook nog opgepakt geweest voor afpersing van warenhuizen.

2,694

(382 replies, posted in Hypotheses)

fipilip wrote:

Ik was eind jaren tachtig actief bij de Volksunie en werkte er op de studiedienst. Jaak Gabriëls was euforisch omdat de partij in de peilingen 12% haalde.

Bij de verkiezingen van 91 zal de euforie wel bekoeld zijn vermoed ik daar de VU was terug gevallen op 6%.

2,695

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In het boek van Hilde Geens op pagina 197 staat:

De zeldzame DNA-sporen waarover het team in Charleroi beschikte, kwamen niet overeen met het genetische profiel van Philippe de Staerke.

2,696

(146 replies, posted in Andere Personen)

Ja, dat gaat over zijn vader. Zie ook:

De vader van Jean Baugniet is hoofdinspekteur bij de gemeentepolitie van Sint-Gillis. Hij is lang nationaal voorzitter geweest van de schietstanden in België. Met een zoon die als wapenhandelaar gevestigd is op het grondgebied van de gemeente, met een echtgenote die, zoals wij verder zullen zien, zaakvoerster is van de pvba BBV Arms, kan men zich de vraag stellen of er geen onverenigbaarheid bestaat tussen het ambtenarenstatuut van Baugniet Senior en de aktiviteiten van zijn direkte familie. Wat er ook van zij, bij de Baugniets lijkt de belangstelling voor wapens wel erfelijk.

2,697

(1,219 replies, posted in 1985)

Wat het motief is voor Aalst is niet echt duidelijk, maar.

Ze hebben ongeveer 20.000€ buitgemaakt met minimum drie man dus maximum 6.666€ per man voor acht doden, waarbij de meeste doden bij het binnenkomen van de supermarkt vallen, de aanslag gebeurde in de tijd dat supermarkten onder verscherpt toezicht stonden. Het motief dat ze voor het geld kwamen vind ik toch ook zeer zwak.

Het feit is dat na Aalst de para’s in het straatbeeld verschenen onder bevel van de rijkswacht, dit was een droom die uitkwam voor een bepaalde groep rond CEPIC. De elite eenheden van het leger die helpen instaan voor de openbare orde dit voor een land in vredestijd zonder volksopstand of zo, was dit ongezien. Een paar misdaadbendes en extreme politieke groepen zijn door hun acties erin geslaagd dit te bereiken wat politiek rechts al vele jaren vruchteloos probeert. Zie ook het wetsvoorstel Gramme Close bijvoorbeeld. Het waren rare tijden, men kan het bijna niet meer voorstellen de dag van vandaag.

2,698

(125 replies, posted in Plaatsen)

Dim, dit is zeker een zeer concreet spoor.

Vraag 1: Ja.
Vraag 2: Ja dat is bevestigd, dit was in het bijzijn van 2 leden van de staatsveiligheid.
Vraag 3: Dat dacht ik gelezen te hebben. Iemand had Julien De Staerke samen met Daniel Van Cutsem in een zwembad gezien. Ik zal het opzoeken.

2,699

(1,219 replies, posted in 1985)

De aanslag van Haemers op 4 november 1985 is in de gebeurtenissen rond Aalst niet onbelangrijk als men kijkt naar de reacties van enkele leden in die bende: Darville, Smars met Ciolini op de achtergrond. Tevens hebben ze op de oever in Ronquières bij de eerste duik een munitielabel gevonden van een zeldzaam lot die men ook bij Darville gevonden heeft (en ook bij Beijer denk ik). Deze vondst is door Nijvel meer dan een jaar achtergehouden voor Delta cel, waarom?

Darville is betrokken voor het leveren van de explosieven en munitie aan Haemers en er is de link met de gebruikte munitie van de Bende van Nijvel en het label dat men gevonden op de heeft en dit in 1 week. In die context zijn de politieke overtuigingen van Smars en Lacroix niet onbelangrijk en de vriendschap tussen Lacroix en Lammers, alsook de garages die men deelde.

2,700

(125 replies, posted in Plaatsen)

dim wrote:

gebaseerd op een getuigenis van Patrick Henderickx dacht ik?

Ook een familielid van Vandeuren melde de vriendschap tussen Lammers en Vandeuren. Er is ook de getuigenis van Van England dat De Pomp met de Dekaise te maken heeft. Tevens Baugniet was goed bevriend met Willy van Cutsem en Daniel van Cutsem was een kennis van Julien De Staerke. De wapens van Dekaise of toch een deel ervan zijn zo goed als zeker langs De Pomp gepasseerd.