3,001

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En de getuigenis is later gekomen op 12 november 1986, wat waren die aanwijzingen in 85? Zo snel zoeken op aanwijzen van? En dan niets vinden. En dat terwijl de vondst in het voordeel was van de therorie van de "roofdieren". Om een jaar later opnieuw te duiken de zakken te vinden en het onderzoek op slot te zetten. Zeer veel bewijsmateriaal maar een dossier die niet te overzien is, en waaruit geen motief te halen is?

3,002

(168 replies, posted in Getuigen)

noorderling wrote:

Ik ging in op de woorden van Robert French die verkeerde conclusies trok nav overvallen door de Bende op wapenhandels. Mijn bewering dat dit niet vaker dan 2 keer gebeurd is waarvan wellicht de.

Er waren in die tijd wel meer overvallen op wapenwinkels, zie die in Parijs enkele weken voor de overval in Waver.

3,003

(168 replies, posted in Getuigen)

Wat ik in feite bedoelde met de 0.22 en de riotguns is van alle gebruikte wapens vallen die het meeste op, en hebben waarschijnlijk de meeste slachtoffers gemaakt, over de 0.22 weten we niet veel van waar hij komt en waar hij naar toe is. Met de riotguns is het een beetje het zelfde verhaal. Ze laten veel stukken na maar die wapens juist niet (mijn formulering was niet duidelijk).

Ik heb daarstraks een poging gedaan om het eens op te lijsten maar ik zal daar een paar weken vakantie voor moeten uittrekken denk ik. Het begint al met de gevonden zakken, 2, 3 zakken al die munitie en ... Nu ik wel en zal er in wel slagen om het een beetje helderder te zien hoe het zit met de wapens en de munitie. Het is essentieel om inzicht in het dossier te krijgen.

Maar wat me we opvalt is dat wanneer de bende de riotguns gebruikt het steeds met een militair-achtige actie is (hierbij laat ik de warenhuis overvallen in 83 even buiten beschouwing). Dan heb je Temse, Nijvel, de dubbel overval Overijse/Eigenbrakel en Aalst. Bij deze aanslagen zijn de meeste doden gevallen het land was steeds in shock, en de methode was ronduit schokkend en nooit eerder vertoond in België. In Waver is er ook een jachtgeweer of zoiets gebruikt bij de achtervolging in Hoeilaert maar waarschijnlijk geen riotgun maar de hun aanpak in de achtervolging laat al iets vermoeden van wat er laten gekomen is.

3,004

(168 replies, posted in Getuigen)

Boemerang, dank je voor de verduidelijking, ik blijf maar worstelen met het kluwen van wapens. Ergens word er toch gesproken over 7,65 munitie of heb ik het verkeerd voor? In België zeldzame GEVELOT SFM 9mm (uit 1978). Is een interessant gegeven daar er in Italië ook van terug gevonden zijn.

3,005

(168 replies, posted in Getuigen)

Robert French wrote:

Het verbaasd mij niet dat enige leden ook als "zogenaamde" informanten werk geleverd hebben, zeker als je de uitzaai van de CCC, Roze balleten en dergelijke die de boel doen oplaaien en het dossier onmogelijk maakten. Het samenvatten van verschillende dossiers is de dood van het echte onderzoek. Zo zie ik dat.

Ben er volledig mee eens. Er zoveel moeite gedaan, en dan vooral achter de schermen (waar de grote spelers met propere handen hun werk kunnen doen) om absolut bebaalde dossier niet bij elkaar te bergen.

3,006

(168 replies, posted in Getuigen)

geronimo, het waren hulzen 7,65 op de parking in Aalst vermoed ik. Ook nog Robert het volgende:

In de garagebox van Darville in Ukkel werd ook eendenhagel Legia 123 gevonden, met catagolusnummer 9ZP23, een uitzonderlijk lot uit Italië omdat de fabriek te Herstal kapot was, dat ook in de zak in november 1986 bij Ronquières gevonden werd.

Is dit lot via de winkels in Belgie verkocht of hebben de daders dit via een Italiaanse conectie kunnen bemachtigen?

3,007

(168 replies, posted in Getuigen)

geronimo wrote:

Dacht dat Robert een air commando was en geen paracommando.

Oei sorry, 'k zal 20 keer pompen om het goed te maken. Er is wel degelijke een verschil. Ik had het niet door.

Robert French wrote:

Dit wereldje is zeer klein, en "totaal" niet uitgespit tot op de bodem!

Daar ben ik het mee eens.

3,008

(168 replies, posted in Getuigen)

Robert dank je voor je bijdragen. Het herladen is absurd waarom doen ze dat, het zoals je meld het maakt de kring van mogelijke daders kleiner. Als je naar de detials kijkt doen ze voor in die tijd toch wel uitzonderlijke dingen.

Er is ook het patroon van de Bende dat ze zo goed als alles stelen wat ze gebruiken, enkel van het 0,22 wapen en de riotguns is er geen spoor van waar ze komen en deze wapens zijn ook niet terug gevonden maar al de rest hebben ze gestolen van wagens tot snijbranders. Het is alsof ze van in het begin met de sporen aan het knoeien zijn.

Er is ook nog het straf verhaal van een auto waar kogelgaten inzaten na een aanslag, waar de bende de wagen terug steelt uit de garage om de kogelgaten toe te stoppen om daarna de wagen in de buurt terug te plaatsen. Om nog maar te zwijgen over het inzicht dat de daders hadden over de aanwezigheid en de permanentie van de ordediensten. Ik vraag mij af welke gansters kunnen dit in de jaren 80, en waarvoor dient het.

En niet te vergeten welke gangsters stelen kogelvrijvesten van de rijkswacht prototypes dan nog wel. Als er één iets is dat gangsters weten is tegen de overheid kan je niet winnen. Trouwens het gangster milieu was er niet mee gediend wat er in die tijd gebeurde. Je zal het wel eens zijn dat een gewone gangster kan zich niet voordoen als een specialist, maar een specialist kan met enige moeite en concentratie zich voordoen als een normale gangster.

Robert French wrote:

Kogelhulzen zijn geen cal12. Dus oppassen!

De kogelhulzen zijn van 7,56 denk ik, daar is er ook iets speciaals mee maar dit moet ik nog eens opzoeken.

3,009

(168 replies, posted in Getuigen)

Hier een stukje over de munitie gebruikt in Aalst:

"De patronen afkomstig uit de riotguns blijken geladen te zijn met een bijzonder soort projectielen: 9 tot 12 loden bollen met een gezamenlijk gewicht van 32 gram. Dit is munitie die in België zelden gebruikt wordt. In het recente verleden werd er wel mee geoefend door de Groep Dyane. Tenslotte blijken de kogelhulzen die her en der werden gevonden voordien al gebruikt en opnieuw gevuld te zijn, een praktijk die door nogal wat leden van schuttersclubs wordt toegepast."

Dit wijst toch naar echte wapenkenners?

3,010

(168 replies, posted in Getuigen)

Robert, ik bedoel niet dat je een verhalenverteller bent maar eerder dat je een bewogen leven hebt gehad en dat je daardoor vele speciale ervaringen hebt meegemaakt. Het is zo dat voor de meeste die in zo'n situtatie verkeren het uitkijken is dat ze er niet psychologisch onderdoor gaan, zoals men zegt de keting is zo sterk als de zwakste schakel, en bij velen is dit een psychologisch aspect.

Dank je voor je antwoord.

Als ik je een beetje kan volgen werden riotguns weinig gebruikt door jagers, en is het laden van een riotgun met verschillende patronen liga gevolgd door brennekes meer voor de practical shooting.