3,221

(40 replies, posted in Wagens)

't Hand, ja die plaats is hot, er is daar in die jaren nog meer gebeurt, is daar ook niet een auto gestolen om een aanslag te plegen. In de begin jaren van de bende en andere dossiers komt die plaats regelmatig voor. Wat ook is dit is een plaats waar veel mensen komen en in een straal van x aan honderd meter zullen er veel verwijzingen zijn naar personen of feiten waar je in verdwaald kan geraken wat ook de bedoeling is volgens mij. Trouwens wie had daar de verantwoordelijk op de gerechtelijke diensten? Veel misdadigers voelden zich daar blijkbaar veilig.

3,222

(1,219 replies, posted in 1985)

Er zijn verschillende aanwijzingen dat er in Aalst meer aan de hand was. Er zijn ook de gevonden wapens. Ik vermoed zelf dat ze wisten dat dit de laatste aanslag zou zijn van een reeks.

3,223

(61 replies, posted in 1983)

Leo, juist, dank je voor de aanvulling, een getuige in shock is niet zo accuraat.

3,224

(40 replies, posted in Wagens)

Leo, juist dat bedoel ik, weten we met welk wapen er geschoten is op die wagen.

Hand, om druk te zetten op iemand, in de zin van kijk wat wij kunnen. Dit soort acties  maken dat onderzoekers en justitie elkaar intern niet meer vertrouwen. Het is door al die zijwegen en absurde "toevalligheden" dat het niet vooruit ging in het onderzoek. Voor mensen uit het milieu is dat een serieus signaal.

3,225

(40 replies, posted in Wagens)

Als m'n geheugen met niet in de steek laat dacht ik gelezen te hebben "de auto stond al een 2-tal weken in de garage te wachten op de expertise en herstelling". Dus ze moeten op de hoogte geweest zijn van interne info of de kogels er nog inzaten weet ik niet maar ik vermoed het.

3,226

(61 replies, posted in 1983)

OK, met het verschil dat nu met de verschillende gewonden op de parking de toegesnelde hulpdiensten hun handen vol hadden met gewonden, wat de daders goed uitkwam.

3,227

(40 replies, posted in Wagens)

Doch ze hebben om hem te stelen een Audi q4 verzet ze vullen de kogelgaten en dumpen de auto zodat die terug gevonden word? Wie doet er zoiets daar kruipt tijd in en veel risico.

3,228

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

Daar ben ik zelf nog uit, ik denk aan 1 naam, Madani Bouhouche, die zowel in de planning als uitvoering kan zitten (maar het zou onverantwoord zijn om dit te doen alhoewel het kan), het lijkt me ondenkbaar dat ze er vreemden bijhalen en na een paar keer trainen toeslaan.

Met het elkaar kennen bedoel ik de reputatie er lopen niet zoveel zotten rond die zoiets uitvoeren en het stil kunnen houden. Dit is typisch voor een gesloten club en ik bedoel echt gesloten. Er moet een interne controle zijn. De info die de daders of planner hebben is heel kostbaar zie de beloning. Een huurling doet het voor de hoogste bieder, iemand met ideaal of missie is een ander verhaal. Ofwel moet het ganse team (daders) uit huurlingen bestaan hebben.

3,229

(61 replies, posted in 1983)

Ook nog over het schieten, het is maar een theorie van mij over de daders, maar ik weet dat in bepaalde oorlogsvoering en training er een duidelijk verschil word gemaakt in het uitschakelen (doden) en het verwonden, als het psychologische oorlogsvoering is hebben ze er alle belang bij om gewonde overlevenden te hebben dit is een zeer pervers en extreem maar werd onderwezen in bepaalde kringen.

Natuurlijk in de uitvoering moet alles snel gaan en de daders moeten proberen het overzicht te behouden in de chaos. En daar speelt de tijd beweging weer dit is hun hoevast, zolang ze daar zijn moet iedereen de weg vrijmaken. Doch soms doen ze de moeite om hun slachtoffers in het hoofd te schieten om zeker te zijn dat ze dood zijn dit is niet zomaar!

3,230

(211 replies, posted in 1985)

De theorie van 3 daders volg ik niet om de reden dat een aanval uitvoeren met drie niet verstandig is, acties worden meestal uitgevoerd in groepen van 4 man een cel, zo word er ook getraind. Als er iets verkeerd looopt heb je een 4de man en een tweede wagen nodig voor je aftocht. Ik kan me niet voorstellen dat die groep dit niet voorzien had. Als je wagens prepareert, kogelvrijevesten steelt en dat je dan geen extra veiligheid voorziet voor je aftocht, dat vind ik ondenkbaar.