1

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

Dag geronimo, in die tijd was een SPAS 12 vrij te koop en is het zelfs mede dankzij de Bende van Nijvel bekend geraakt (men had het dan wel over een pomp of riot gun). Ik had er zelf toen 2 en weet hoe zwaar die dingen zijn. Met 1 hand schieten, zoals de Terminator doet, ging wel niet. De SPAS 12 zonder de kolf en de haak of opgeplooid is best kort te noemen.

Ik merk ook dat ze 2 FN Auto 5 hadden maar die schieten enkel semi-automatisch, hebben geen pompmogelijkheid en zijn enkel met vaste kolf. Om de 3 duim Magnum (12/76) zware hagelpatronen te schieten heeft men echt een degelijk wapen nodig en betwijfel of de afgezaagde tweelopen dit wel aankonden.

2

(270 replies, posted in 1985)

Aan de kant van de Geraadsbergsestraat hangt een lichtreclame van Delhaize. Tot jaren na de overval kon men een kogelinslag zien aan de kant van de inrit van de parking (Lokerenveldstraat). De kant van de Haring, was niets te zien. Ik veronderstel dus dat het projectiel er niet dwars is doorgegaan maar in de lichtbak is gebleven. Intussen is de lichtreclame vervangen door een andere. Wat gebeurde met de oude en is er info over de kogelinslag en het projectiel?

3

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik denk wel dat men kan zien of de munitie .22 afgevuurd is door een geweer, revolver of pistool. In een revolver zal de lege huls geen sporen vertonen dat veroorzaakt is door het wapen.Er blijven ook geen hulzen achter. Bij een pistool en geweer moet de patoon uit een lader komen en dit veroorzaakt kleine sporen op de huls en projectiel. Bij een geweer is de slagpin meestal rechthoekig en bij een pistool rond.

4

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

In een vorige vraag over de Riot Guns lees ik dat het om 2 wapens van het merk FABARM zou gaan. Persoonlijk heb ik altijd gedacht dat het om de SPAS 12 ging (zoals te zien in Terminator) van de firma FRANCHI. Het wapen kan als pomp en als half automaat gebruikt worden. Welk bewijs hebben de onderzoekers dat het om FABARM riot guns gaat? Er wordt toch vaak over riot gun van het merk Winchester gesproken?

5

(719 replies, posted in 1982)

In de lijst van Dekaise zie ik een Ingram op 9mm court (.380 ACP) met Nr. AL 734? Eind jaren 80 waren er in België 5 "Ingram" machinepistolen Model 11. Eigenlijk waren het SWD Cobray MAC 11. (Door diverse overnames in de loop der jaren.) De wapennummers begonnen met A 17xx Er werd een kolf (uit geplooid metaal) en een lader teruggevonden die zou gebruikt zijn door de bende.

Het was dus niet moeilijk om na te gaan wie van de 5 eigenaars zijn kolf miste en of de laders dezelfde sporen vertoonden als de gevonden. Is de nummer van de Ingram Dekaise dan louter een vergissing of waren er meer dergelijke wapens in België?