De feiten van de Bende verjaren in 2015, dus waarschijnlijk zal de waarheid wat later ook volgen! Als Bende van Nijvel verder iets te maken heeft met operatie GLADIO zal de CIA of de NAVO hier misschien ook iets over vrijgeven.

Ik denk persoonlijk niet dat er ooit mensen zullen terechtstaan voor deze feiten: De kans is zeer groot dat ze hulp kregen van hogerehand, al dan niet NAVO/CIA (Operatie GLADIO), of Belgische ministers uit die tijd, dus die mensen zullen wel met alles rekening gehouden hebben. Als Bende van Nijvel dan toch "alleen" handelde, hebben ze dan toch het geluk gehad dat de onderzoeken naar hun in het begin niet zo vlot verliepen, en zo hebben ze misschien meer tijd gehad om bewijzen te vernietigen.

Ook zijn de meeste bendeleden waarschijnlijk al overleden.

Dat kan ik eens proberen, ja! Ik ben wel nog wat jong om iets voor Staatsveiligheid te kunnen betekenen, 14 namelijk. Qua job zou ik zeker en vast veldwerk willen doen! Achter een bureautje zitten is helemaal niets voor mij. Op school ga ik over enkele jaren Spaans en Duits krijgen, en ik wil graag ook wat Arabisch leren. Ik ben ook op zoek naar cursussen lichaamstaal, zelfverdediging, en alles wat wel van pas kan komen bij de SV. Tips zijn altijd welkom. smile

SELOR organiseert elk jaar in maart sollicitaties voor een dergelijke job, en via sociale netwerken proberen ze ook nieuwe inspecteurs voor de buitendiensten te vinden, maar wat zijn de verreisten om hiervoor in aanmerking te komen?

Ik kan me voorstellen dat je een goede talenkennis moet hebben(Nederlands, Frans, Duits, en best ook een/meerdere "vreemde" ta(a)l(en): Arabisch, Farsi, Chinees,...), maar weet iemand hier soms iets meer over?
En welke opleiding kun je hiervoor best vooraf volgen?

Jouw berichtje is wel al een tijdje geleden ingezonden, maar het is inderdaad wel waar wat je zegt!

Wat de veiligheid van de staat betreft, denk ik persoonlijk dat hier meer aan contraterrorisme wordt gedaan door andere buitenlandse veiligheidsdiensten, zoals de Mossad en de CIA, aangezien de capaciteiten van de Belgische Staatsveiligheid. Wel triest eigenlijk, want uiteindelijk zullen terreurorganisaties zich ook hier gaan vestigen, wat nu zelfs al een feit is.

5

(133 replies, posted in Organisaties)

De Mossad in inderdaad goed vertegenwoordigd hier! Ik ben bezig met onderzoek naar activiteiten van hun, vooral in België. Hetzelfde met de CIA. Ik heb al enkele filmpjes bekeken, meer bepaald over de moord in een hotel in Dubai, waarin heel duidelijk te zien is hoe ze te werk gaan. Verder wordt ook bijna hun volledige werking vrijgegeven in het boek: "Operatie Mossad" van Gordon Thomas.

Hier de link naar het vermelde filmpje » YouTube