1

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik stel mij de vraag waarom iemand zijn studies van de ene op de andere dag laat vallen om de rijkswacht te infiltreren. Stel je dit even voor: iemand klampt je aan op de unief, zegt dat hij van een Russische inlichtingendienst is en beweert dat je vader niet je echte vader is. Dan vraagt die persoon om de rijkswacht te infiltreren. En het strafste is, je doet het ook nog.

Over zijn beweegredenen vind ik niks terug maar er klopt iets niet. Ik denk dat Bob meer met de Mossad te maken heeft dan met de GRU. Misschien samen met Dany heel in het begin aangeworven door de Israëli's om dan los gelaten te worden op de rijkswacht. Hoe dan ook blijft het een interessant individu.

2

(123 replies, posted in Algemeen)

't Is in de namiddag zie ik net. Geen idee waarom dat dat is maar verlof nemen voor de Bende van Nijvel is voor mij iets te extreem. cool

3

(34 replies, posted in Bende Haemers)

Ik heb bij die Bajrami ook geen goed gevoel. Hoe hij ervan genoot aan de zoon van Haemers te vertellen dat zijn vader op het einde niet meer geliefd was en het een mama's kindje was. Met wat zou hij zich echt bezig houden in Kosovo?

4

(271 replies, posted in Algemeen)

Ik zie dat ook wel zitten, waarom niet. Er kunnen nog 3 extra mensen mee (vanuit Gent). Mail verzonden naar dolorean.

Bedankt voor de feedback. Het boek van Beijer is inderdaad vlot te lezen. Sommige zinnen zijn wel van de pot gerukt en slaan echt nergens op. Ofwel moet hij een nieuwe vertaler aanwerven.

Waar ik bang van was komt wel wat uit. Hij doet zich voor alsof hij zoveel slimmer is dan de rest (cfr Bouhouche) of hij minimaliseert zijn rol of zegt dat hij er geen (uitvoerende) rol in heeft (cfr aanslag op Vernaillen). In ieder geval zoals dead letter box zegt een goeie weergave van een intrigerende tijdsgeest.

Hallo, met stijgend enthousiasme en verwondering volg ik hier al enkele weken dit forum. Letterlijk bijna elke post is een bijdrage aan het ontrafelen van het kluwen. Het is ongelooflijk hoe professioneel jullie dit onderwerp benaderen. Profiaciat aan Ben en aan alle andere forummers.

Omdat ik momenteel ik de alles verslindende fase zit van mijn "fascinatie" voor de Bende van Nijvel ben ik op zoek naar overzichtelijke en goeie informatiebronnen. Ik heb De Bende van Nijvel en de CIA van Bouten en De bende een documentaire van Ponsaers/Dupont gelezen en de reportages op YouTube evenals de reeks bende van Haemers op Vier gezien.

Nu vraag ik mij af of het boek van Robert Beijer, De Laatste Leugen een goed boek is? Ik ben bang dat een eenzijdig verhaal zal zijn om hem ergens vrij te spreken? Verder ga ik straks naar de bib om "De bende van Nijvel: het dossier, het complot, de leden" van Bouten.

Zijn er verder nog must reads?

7

(27 replies, posted in Bende De Staerke)

Heeft in Antwerpen gewoond en woont nu in Spanje (streek van Murcia).