11

(271 replies, posted in Algemeen)

Ik zou ook wel eens enkele plaatsen willen bezichtigen! Mensen uit de omgeving Deinze-Waregem kunnen eventueel meerijden.

12

(760 replies, posted in 1985)

Ook al was er zo een systeem aanwezig toch moet er iets mis geweest zijn. Waarom hebben ze anders zo lang gewacht om die klep te sluiten? Die gasten zijn echt niet aan 50 km/uur weggereden uit Aalst. Zo een openstaande klep moet je echt niet onderschatten bij hogere snelheden.

Getuigen hebben ook verklaart dat niemand achteraan in de wagen aanwezig was tijdens de vlucht maar ik vraag mij af of het eigenlijk wel mogelijk is om recht te zitten in zo een wagen. Bij veel van die achteraf gevonden Golfjes was de achterbank verwijderd.

Stel dat die Golf ook geen achterbank had dan kwam die gast in een waarschijnlijk totaal lege ruimte terecht en zal hij zich goed moeten kunnen vastzetten hebben om bij die snelheden geen toeren tegen te komen. Bij zeer snel accelereren had hij het risico uit de wagen te worden geslingerd en bij wat bochtenwerk kon hij gemakkelijk met zijn smikkel tegen de zijruiten belanden.

13

(760 replies, posted in 1985)

Tijdens hun vlucht met de Golf GTI werden de daders opgemerkt door een getuige in de buurt van Aalst en dan stond de achterklep van de Golf nog open. Later werd de Golf opgemerkt met gesloten achterklep tijdens een wilde achtervolging door een BMW. Het kan nu best wel zijn dat er een zwaar gewonde gangster in de koffer lag die de klep niet meer zelf kon sluiten, toch moet iemand die klep gesloten hebben omdat het onmogelijk is om aan extreem hoge snelheid te blijven rijden met zo een openstaande achterklep.

Door de enorme neerwaartse druk op de achterkant van de Golf door die openstaande klep was die auto immers bijna onbestuurbaar geworden. Er moet ook bijna zeker een techniek aangebracht zijn die de klep kon openhouden want anders zou ze al dichtgewaaid zijn toen de eerste getuige de Golf opmerkte. Volgens mij zijn er dus drie mogelijkheden:

  • De man achterin heeft ze kunnen sluiten maar waarom heeft hij dan zolang gewacht? Gewond?

  • De man achterin kon de klep niet meer sluiten en ze zijn ergens gestopt om deze toch te kunnen sluiten.

  • De Golf met gesloten klep was een andere wagen dan deze met de open kofferklep.

14

(116 replies, posted in Wagens)

Die mannen hebben hier toch wel een enorm risico genomen door aan die motor te prutsen. Zo een saab 900 turbo was al maar een teer beestje en opgedreven was de kans op pech nog een heel stuk groter. Een overvalwagen moet snel en wendbaar zijn maar ook zeer betrouwbaar, als je al een wagen hebt die in die tijd toch bij de snelste op de belgische wegen mag gerekend worden, waarom ga je dan in godsnaam hem nog sneller maken als de betrouwbaarheid zeer sterk verminderd. Ik ben ervan overtuigd dat bijna geen enkel politievoertuig uit die tijd een saab 900 turbo in standaard uitvoering zou kunnen volgen hebben.

15

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Je kan een overval op een waardetransport moeilijk gaan vergelijken met een overval op een warenhuis. Bij een waardetransport heb je gewoon veel minder mensen die voor je voeten lopen. Op de parking van een supermarkt en in de winkel zelf heb je veel meer mogelijke slachtoffers die er kunnen vallen omdat er veel meer mensen het pad kruisen van de overvallers. Wees maar zeker dat iedereen die Haemers in de weg liep zou neergeknald zijn. Die man lag echt niet wakker van een dode meer of minder en waarschijnlijk was hij dan ook nog iedere keer onder invloed van drugs tijdens de overvallen.