391

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

Inderdaad coconut. Er is geen tijd meer om een kat- en muisspelletje te spelen.

@ the end : Kom met initialen tevoorschijn aub. U weet blijkbaar wie de killer en de huurmoordenaars zijn. Ze zijn volgens u heel dicht bij de Roze balletten en de Pinon affaire (u hebt het zelf geschreven in vorige posts).
Het gaat hier om het grootste en het gruwelijkste misdaaddossier in de Belgische geschiedenis. Kinderen werden genadeloos afgeknald door die smerige moordenaars...
Uit respect voor de slachtoffers en voor gans België : spreek aub !

392

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

Jespers,is overleden op 20 juni 2002 en NIET in de gevangenis, hij werd vervroegd vrijgelaten.

Er werd in de gevangenis zogezegd een medische fout begaan (kreeg 2 inspuitingen in zijn nekader) Sindsdien was hij een wrak.

Hij zou nooit meer de oude worden. Jespers, die in de gevangenis ondertussen gehuwd was met zijn vriendin Ghislaine Clincke, kreeg last van spraak- en evenwichtsstoornissen en was nog slechts een schim van de trotse magistraat. Het paar zwierf van Antwerpen naar Zwalm en Zeebrugge, hield een tijdlang een café open aan het Gentse justitiepaleis en leidde de laatste tien jaar een volledig teruggetrokken leven op een Gents appartement.

393

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

Sorry, Guy Jespers is nog vervroegd vrijgekomen blijkbaar en stierf in Gent aan keelkanker (wikipedia).

394

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

@the end  Ik heb het verder opgezocht. Normaal gezien was Guy Jespers (onderzoeksrechter) kandidaat om Procureur des Konings van Gent te worden. Maar aan o.r. Guy Jespers werd een moord en nog andere telastleggingen in de schoenen geschoven,hij werd veroordeeld door het assisenhof en het was uiteindelijk Victor Bricout aan wie de plaats van Procureur des Konings van Gent werd toegewezen.
Onderzoeksrechter Guy Jespers stierf ziek en moegetergd in de gevangenis van Nijvel.

395

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

Maar nu vind ik dit terug (een post van Merovinger dd. 6 maart 2018)... Ook over een colonel Closset...
Mijn excuses...

Uit de archieven van Walter De Bock:

23.12.85: Onderzoekscel Bende van Nijvel op kabinet van Gol:

Vernomen wordt dat Justitieminister Gol een speciale onderzoekscel ivm. de bende van Nijvel op zijn kabinet heeft geïnstalleerd. Ze bestaat uit twee personen die rechtstreeks aan de minister moeten rapporteren over de stand van het onderzoek. Het gaat om een Lt. kolonel Closset van de rijkswacht (een specialist inzake bewakingsfirma's waarover hij een tesis maakte voor zijn BEM-diploma) en inspecteur Collignon van de GP die inmiddels behoort tot de GIA.

396

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

Nog op deze belangrijke nota lees ik ook col. Closset.
Hieronder een artikel waar men op blz. 32 een foto ziet van een "colonel Closset"....

http://www.memoiresducongo.be/wp-conten … MDC-42.pdf

397

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

@coconut Dank je vriendelijk ! En linksboven op diezelfde nota vind men "FX de Donnéa".... Fançois-Xavier de Donnéa, die ooit Minister van Landsverdediging is geweest (in de loden jaren denk ik)....

398

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

Op de nota die hierboven te lezen staat, staat onderaan de naam V. Bricout. Victor Bricout was afkomstig uit Lembeek (Halle) en heeft het geschopt tot Procureur des Konings van Gent. Victor Bricout is kabinetschef geweest van Jean Gol (een blauwe dus). In de periode van de Bende van Nijvel. Dit even ter verduidelijking voor diegenen die niet begrijpen waarom de naam V. Bricout op deze nota staat.

399

(313 replies, posted in Slachtoffers)

coconut wrote:

Misschien is er nog een heel kleine opening mogelijk wat dit betreft. Misschien zijn er mensen uit Overijse op dit forum die deze getuige kennen » radio2.be

Misschien kan aan deze man uitgelegd worden dat de daders Overijse niet meer kunnen gestraft worden. Dat hij zijn getuigenis dus kan herhalen zonder dat daardoor een procedure in gevaar komt. Misschien kan zijn getuigenis dus via via op het forum komen. Komaan mensen uit Overijse, doe een poging (doe het desnoods via familieleden van die man). Met een beetje creativiteit moet dit toch mogelijk zijn.

De jeugdvriend waarvan sprake, is daar ondertussen nog een spoor van gevonden? Bij mijn weten zijn de namen van de personen die in de loods gezien werden gekend. Misschien kan getuige eens contact opnemen met David? Of met iemand anders. Komaan mensen, van justitie zullen er geen antwoorden komen voor de slachtoffers. Dat is ondertussen toch duidelijk denk ik.

coconut, ik denk dat men de naam van de getuige Mark kan terugvinden op het YouTube-filmpje » YouTube (minuut 02:23 en op minuut 06:36).

400

(163 replies, posted in Plaatsen)

Ik heb de coördinaten ingetikt in mijn GPS in de auto. Le bois de la Houssière mocht je vandaag niet binnen. Blijkbaar voor een "randonnée" in het bos. Ik voel me achtervolgd door de duivel de laatste jaren. Of door Murphy. Eén van de twee.