1,121

(717 replies, posted in 1982)

Ben wrote:
noorderling wrote:

Wie kan mij helpen? Bij welke bendedaad wordt er voor het eerst een wapen van Dekaise gebruikt?

Het is nog niet veel, maar ik heb al wel dit gevonden:

"We zijn nu honderd procent zeker dat de Bende nooit gebruik heeft gemaakt van de wapens van Diane. De machinegeweren van de Bende waren van het merk Ingram, niet Heckler und Koch. Alle Bende-wapens zijn afkomstig van de overval op wapenhandelaar Dekaise in Waver, in 1982."

Aan het woord, een speurder van de Cel Waals Brabant.

De buit bedroeg 1 Magnum .357, 1 Ruger, 3 Colt 45, 2 Smith & Wesson 9mm, 1 FN pistool .22, 1 Beretta, 1 Ingram-machinepistool 9 mm met geluidsdemper, 1 Ingram 38mm, 1 Bernardelli 7.65, 1 Ruger .44 Magnum en 3 Enfield revolvers.Geen van deze wapens werd door de bende gebruikt.

Bron: Guy Bouten | De bende van Nijvel: verraad, manipulatie en geheime diensten

'Alle wapens zijn afkomstig van de overval op Dekaise', (een speuder van de Delta cel). 'Geen van deze wapens werd door de bende gebruikt' (Guy Bouten).

1,122

(273 replies, posted in Speurders)

Na het lezen van het laatste boek van Bouten begin je je toch wel serieuze vragen te stellen omtrent Eddy Vos. Ik vraag me af wat er nog allemaal boven water gaat komen. Dat hij door Nitelet werd bedreigd is ook nieuw voor mij.

1,123

(203 replies, posted in Andere Personen)

Ik dacht dat die post van het Franstalige forum gewist was. De vraag is natuurlijk: hoe weet Rocky dat dit wapen aan de Bende van Nijvel te linken valt? Is hij hierover ondervraagd en zo ja door wie? Het is toch vreemd dat als het verhaal waar is er niemand weet van heeft waar het wapen gebleven is. Het feit dat er geen pv is opgemaakt doet weer aan manipulatie van binnen uit denken. Mochten we van Rocky weten wie dat wapen in beslag genomen heeft weten we wat meer over tenminste iemand die de boel zou gesaboteerd hebben. Zou het mogelijk zijn om die vraag aan Henderickx door te spelen? (Tenzij zoals Merovinger oppert Rocky iemand anders was)

1,124

(43 replies, posted in Bende Haemers)

Bedankt voor je toelichting Aubanel. Wat de reus uit de Panorama-uitzending betreft lijken de stukjes inderdaad op hun plaats te vallen.

Jammer dat we niet weten wie de info aan de mensen van de nieuwsdienst bezorgde. Het lijkt me dat er heel wat politiemensen zijn die ter goede trouw zijn en zo hun vermoedens hebben maar zoveel jaar na dato nog altijd bang zijn voor de zogenaamde onzichtbare hand achter het bendedossier.

Ik vind dat het boek toch nieuwe elementen aanbrengt: De link Tinck-Baugniet, wat op zich al een revelatie is, nieuwe info over het wapen dat in het bezit was van Vandeuren en het (weliswaar korte) interview met Nitelet. Er is het laatste jaar heel wat nieuwe informatie boven water gekomen. Jammer genoeg geen greintje materieel bewijs.

1,126

(203 replies, posted in Andere Personen)

Als het wapen inderdaad van Dekaise afkomstig was is de betrokkenheid van Vandeuren een absolute zekerheid.

1,127

(43 replies, posted in Bende Haemers)

Voor de overval in Aalst werd er in een wagen een man met lang krulhaar gesignaleerd.

1,128

(203 replies, posted in Andere Personen)

Volgens het nieuwe boek van Guy Bouten is het wapen dat in het handschoenenkastje van de wagen van Vandeuren is aangetroffen, en waar Beijer zo'n belangstelling voor had afkomstig van de overval bij Dekaise. Toen Hilde Geens Eddy Vos hierover aansprak zei die van niets te weten. Journalistieke slordigheid van Bouten of haalt hij die info uit een andere bron?

1,129

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Inderdaad wat betreft speculaties. Ik vroeg je enkel een bron wat betreft het feit dat Jurgen Zeyen de reus was die gekend was bij de politie, dat blijkt dus ook een ongefundeerd gerucht te zijn. Bij de zaken die we uit een welingelichte bron hebben wordt deze ook vermeld (tenzij de bron zelf dit niet wil natuurlijk.)

1,130

(43 replies, posted in Bende Haemers)

Aubanel: maar van wie weet je dat de reus die volgens de Panorama uitzending bij het gerecht gekend was Jurgen Zeyen is