Dan heb je nog de unieke situatie dat sommige van de daders ook bij het onderzoek betrokken waren en alle tijd en gelegenheid hadden om vakkundig alle sporen op te ruimen en bewijzen te laten verdwijnen.

Het zogenaamde motief van Bouhouche is wel een zwak punt in het boek en een beetje bij de haren gegrepen; vind ik. De wekkers die bij het juwelierskoppel in Anderlues gestolen werden en de buseen arachide- en maisolie die in de Colruyt van Nijvel meegenomen werden, zouden gediend hebben om tijdbommen te maken om warenhuizen mee af te persen.

793

(203 replies, posted in Andere Personen)

Het is vandaag 30 jaar geleden dat Bruno Vandeuren in het Koningspark in Oostende vermoord is.

794

(109 replies, posted in 1983)

Ik denk niet dat het boek 'Insane Killers, inc. The Mystery of the Brabant Killers - Solved' nieuwe elementen aandraagt tegen Bouhouche. Een van de schutters die de agenten onder vuur nam in Eigenbrakel was een man met voorhoofdskaalheid en een baard. Een rijkswachter uit de omgeving van Bouhouche zou aan die beschrijving beantwoorden. Hij had speciaal toestemming gekregen om een baard te laten groeien. Hij werd formeel herkend.

Heeft iemand een idee wie de reus, psychopaat en de oude uit de entourage van Bouhouche zouden kunnen zijn?

Ik weet niet of het mysterie hiermee opgelost is maar verschillende andere schrijvers, Guy Bouten en Hilde Geens om er twee te noemen, somden toch ook een reeks toevalligheden op die op een mogelijke betrokkenheid van Bouhouche zouden kunnen wijzen. Het zijn er te veel om op te noemen en ze zijn al verschillende keren op het forum gepost. Ik raad dit boek dan ook ten zeerste aan.

Het boek heeft wel een aantal fouten (vermeldt bijvoorbeeld 9 doden ipv 8 in Aalst), maar voor de rest toch goed onderbouwd. De schrijver beweert dat de bende van Bouhouche achter de bendefeiten zit. In de entourage van Bouhouche zouden een reus, een psychopaat en een oude gezeten hebben. De schrijver kiest ervoor om geen namen te noemen. Deze figuren werden, zoals ik eerder heb vermeld door andere gendarmes herkend tijdens de schietpartijen in Waver en Eigenbrakel. De enige reden dat het, ondanks deze formele herkenningen niet tot een proces is kunnen komen, is omdat leden van de bende als rijkswachters nauw bij het onderzoek betrokken waren en van het begin af de boel manipuleerden en bewijsstukken lieten verdwijnen.

798

(1,154 replies, posted in 1983)

Blijkbaar had de matrijs die gebruikt was een bepaalde eigenaardigheid. Nog een element tegen Bouhouche: zowel de gendarmes die betrokken waren bij de schietpartij in Waver als bij de Diable Amoureux herkenden figuren uit de entourage van Bouhouche. Drie gendarmes waren formeel in hun herkenning. Tijdens die schietpartijen droegen de daders weinig of geen vermomming.

Bron: Insane killers

799

(1,154 replies, posted in 1983)

De valse nummerplaat van de Saab Turbo werd gemaakt met dezelfde matrijs waarmee Bouhouche andere valse nummerplaten maakte. De nummerplaat werd ook artificiële wijze verouderd. Ook een werkwijze die Bouhouche toepaste. Dit feit zou onomstotelijk bewezen zijn en daarmee een van de weinige echte bewijsstukken tegen een of meerdere daders. Jammer genoeg is de nummerplaat intussen verdwenen.

Bron: Insane killers

Ik heb de verleiding kunnen weerstaan om achteraan te beginnen. smile