11

(717 replies, posted in 1982)

Maubeuge was gewoon 2 of 3 mannen die een inbraak pleegden in een kruidenierswinkel. Meer moet je daar niet in zoeken hoor... Het vinden in Ronquières linken absoluut niets, die de politie, rijkswacht of commissie, al kenden. De wapens van '85 waren dezelfde als die van '83. Maar dat hadden de onderzoekers al gelinkt, vanaf Braine-Overijse. Dus heeft die vondst absoluut niets nieuws gebracht aan de zoek commissie. Behalve het geweer dat gestolen word in Dinant.

12

(717 replies, posted in 1982)

Tru Dat wrote:

Dekaise zou Bouhouche een 'tapette marocaine' genoemd hebben, dat is voor een cowboy als Bouhouche voldoende om helemaal door het lint te gaan en vergelding te zoeken, denk ik.

Dekaise sprak over een "tapette marocaine" maar heeft nooit gezegd dat het Bouhouche was en het werd nooit bevestigd. En ten slotte, Dekaise heeft de woorden "tapette marocaine"  gebruikt na de overval. Dus aan de politie en zeker niet toen de overvallers in zijn winkel waren. Dus zelf als het Bouhouche had geweest (en geen antwoord op mijn vraag: En hetzelfde wapen werd gebruikt in Maubeuge en Wavre... zou Bouhouche een kruidenierswinkel aanvallen?) zou hij de woorden "tapette marocaine  nooit gehoord hebben.

13

(1,147 replies, posted in 1983)

Tru Dat wrote:

Nijvel was een mooi staaltje wat planning betreft. Een mooie afrekening. Hoeveel zouden die moorden opgebracht hebben? 5 flesjes olie een pakje koffie en een slof sigaretten. Komaan, be real!

Er is een verschil tussen wat ze meegenomen hebben en waarom ze die overval pleegden. Ze kwamen zeker om de kluis te breken. Daarom hebben ze die oxy-set gestolen ... deur en kluis breken. Ze hadden waarschijnlijk geen capaciteit om het te doen, maar ze moesten zich voorstellen dat het genoeg zou zijn om ... Een beetje zoals in de bioscoop... en ook zoals in de reservoir schieten om de auto in brand te steken. Met de komst van de politie en het schietpartij hebben ze meegenomen wat ze konden. En vergeet niet (in hun gedachten) dat ze ook nog de Mercedes konden verkopen (niet in zijn geheel maar in stukken), een auto die ze moesten laten na de Diable Amoureux.

14

(717 replies, posted in 1982)

Bouhouche hoefde geen risico's te nemen zoals bij Wavre om wapens te stelen. Hij had volop mogelijkheden om zichzelf van wapens te voorzien. Aan de andere kant, mannen die het moeillijk gehad hebben in Maubeuge, hebben dwingend nood aan wapens om hun misdaden voort te zetten. En hetzelfde wapen werd gebruikt in Maubeuge en Wavre... zou Bouhouche een kruidenierswinkel aanvallen?

Aan de andere kant, sommige jongens die het hebben

15

(760 replies, posted in 1985)

Luk paard, wanneer u een diefstal begaat, dagen en dagen van tevoren, hebt u voldoende tijd om de beste route te vinden. Zolang de diefstal niet is gepleegd, kun je uren en uren doorkruisen door de kleine straatjes en steegjes die je niet kende en zo de beste en veiligste weg vinden.

16

(211 replies, posted in 1985)

Boemerang wrote:

Deze kaart laat de mogelijke vluchtwegen zien die de Bende van Nijvel nam tijdens de gebeurtenissen in Eigenbrakel en Overijse. Er zijn verder nauwelijks beschrijvingen van de vluchtwegen, schijnbaar zagen niet veel mensen de daders rijden. De aanvangstijden zijn niet geheel eensluidend maar degene die ik aan hou zijn die uit het CBO-document en de BC (deze zijn met elkaar in overeenstemming).

Er zijn meerdere wegen die door Waterloo leiden. Via Google-maps kan ik niet zien of er stoplichten, files, verkeersheuvels, olifanten of complete rijkswachtkazernes en politiebureaus langs deze route liggen. Ik ben wel eens daar geweest maar heb niet deze verschillende routes gereden, wie kan wat zeggen over de weergegeven varianten? Daarnaast ga ik ook nog eens zonder navigatie-apparatuur door het leven.

Wie kan mij zeggen of de c.a. 15 minuten die de daders nodig hadden om van Eigenbrakel naar Overijse te komen in verhouding is met de afgelegde afstand en een flinke snelheid? Wat zegt de TomTom over de kortste en beste route? Wat is de afstand tussen de beide Delhaizes volgens de satellieten? Met wat hulp blijft er misschien nog maar een route over (en kan ik de overbodige routes weggummen).

https://lh3.googleusercontent.com/-RNMW7zp7ot4/TsGL_oqvZoI/AAAAAAAACBE/c5MOsgu8qkI/s800/Grote%252520kaart%252520Braine%252520-%252520Overijse%252520route%252520copy.jpg

Alleen dat de alternatieve route langs de Welriekende Dreef niet klopt met deze getuigenis:

"De getuige die de "oude" in een groene Golf zou gezien hebben, heeft deze Golf opgemerkt op de autosnelweg E411 (richting Namen) - uitrit Jesus-Eik tot aan de inrit van het grootwarenhuis Delhaize te Overijse.

Bron: info Cel Waals Brabant bij robotfoto 23

17

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik vraag mij af waarom de Delhaize van Aalst absoluut moest bewaakt worden? Op 21 feiten van de bende hebben ze nooit feiten aan deze kant van Belgie gemaakt.

18

(278 replies, posted in 1982)

vleermuisje1971 wrote:

Wat heeft van Camp met Maubeuge te maken?

Ik antwoordde op de post van Trojan.

19

(278 replies, posted in 1982)

FreCR, de man bij wie Van Camp zijn gestolen goederen kocht werkte bij de Sabena en de goederen waren gestolen. Eerste parlementair verslag:

Une expertise comptable, précédée de perquisitions en Mars 84, semble révéler que certains approvissionnements de l'auberge en denréées n'étaient pas mentionnés dans la comptabilité officielle. En outre, une enquête laisse penser que Mme Van Camp aurait achetée a prix réduits des denrées alimentaire de luxe. Elles provenaient de vols à la Sabena.

In het Nederlands:

Uit een boekhoudkundige expertise, voorafgegaan door huiszoekingen in Maart 1984, blijkt dat bepaalde leveringen van levensmiddelen aan het restaurant niet in de officiele boekhouding waren opgenomen. Voorts mag uit het onderzoek worden afgeleid dat mevrouw Van Camp luxe-voedingswaren zou hebben aangekocht tegen verlaagde prijs. Die waren afkomstig van diefstallen bij Sabena.

Soms moet je ook eens de parlementaire verslagen lezen en niet alleen de forums of gazetten. Daar staan inlichtingen die soms heel interessant kunnen zijn.

20

(278 replies, posted in 1982)

Merovinger, je uitleg is zeer duidelijk en dank je daarvoor. Mijn post over "het zwart" van Van Camp was in feite een antwoord op de post en de vraag van Trojan. Het is wel bekend dat Van Camp dranken en eetmiddelen kocht van iemand die in de luchthaven van Zaventem werkte en dus denk ik, ten rechte, dat die gestolen waren.