1

(135 replies, posted in Andere Personen)

Ja dat was een zware jongen destijds in het Diegemse/Zaventemse/Vilvoorde, een zeer grote en agressieve man, type geweldenaar, vele malen gevangenis in/uit, marginaal type ook.

2

(135 replies, posted in Andere Personen)

Merovinger wrote:

jvc1971, kan jij ons vertellen wie die vriend van Vandeuren zou geweest zijn? Hij werkte blijkbaar in het café van je vader.

Nee, geen idee wie dat zou kunnen geweest zijn.

Merovinger wrote:

Reed je vader met zulk model?

Die wagen, ik denk het niet, ik herinner me dat die "ronder" was, dus waarschijnlijk het model ervoor of erna. Niet echt zeker hoor, kan ook best dit model geweest zijn.

3

(135 replies, posted in Andere Personen)

Jacky die ik ken heeft geen tattoos, ook nooit iets gehoord over deze feiten.

Kwestie Bruno Vandeuren, hoe meer ik over die toch wel jonge kerel lees, ... something doesn't sound right. Welke gangster gaat in godsnaam feiten verklaren die hij zelf zou gedaan hebben tegen een gevangenis directeur (Bultot)? Ofwel waren het vezinsels om op een of andere manier wat van zijn langdurig gevangenis verblijf af te krijgen? Of wist Bruno toch iets meer van Dekaise maar vulde hij het verhaal zelf aan om in de belangstelling te staan? Ik kan simpelweg niet geloven dat de dader van zulke feiten, in de gevangenis ineens aan de directeur gaat opbiechten, lijkt me heel onwaarschijnlijk!

Eigenlijk de rijkswachters die wat psychologisch inzicht hebben en toen Bruno ondervraagd hebben moeten toch ergens weten met wat voor een type persoon ze te maken hadden: een aggresieve psychopatische killer? Een jonge gast die wat teveel weet en loslippig is? Een jonge boef, maar geen killer? Zijn er toen geen psychologische rapporten opgemaakt over deze personen?

Als ik op het Franse forum lees, een stukje geschreven door een familie lid van Bruno: Il frequente des petite braquer... Lijkt me meer het profiel van een jonge straat boef? Wat denken jullie hiervan?

4

(135 replies, posted in Andere Personen)

Wel nee, ik vraag me zelf ook af wie die rijkswachter is ? Ik denk dat het over die zaak inderdaad gaat, als ik me goed herinner is mijn vader daarvoor jaren later pas veroordeeld, zijn enkele maanden voorhechtenis + enkele maanden voorwaardelijk was die straf. In 1982 zat hij inderdaad wel in de gevangenis van Vorst voor deze feiten.

Merovinger wrote:

Deelde je vader het extreem-rechtse gedachtengoed van de klanten van De Pomp?

Extreem-rechts gedachten goed denk ik wel, maar niet zo fanatiek om daar ook echt daden bij te stellen, dat zie ik niet in zijn karakteristiek/persoonlijkheid.

Merovinger wrote:

Deed jouw vader soms mee aan schietoefeningen? Zat hij in een schietclub?

Schietclub? Bij mijn weten niet.

Merovinger wrote:

Leende jouw vader wel eens zijn goudkleurige auto uit?

Dat gebeurde wel, ooit is een vriend van hem, ik weet niet juist meer wie, niemand die hier vernoemd wordt mij is aan school komen ophalen, dus ja ik denk wel dat soms andere deze wagen gebruikte.

Merovinger wrote:

Heb je soms wat foto's van De Pomp en/of de klanten (Daniël Van Cutsem, Jacky, ...)?

Foto's, nee spijtig genoeg niet, mijn moeder heeft die destijds allemaal weggegooid wegens slechte herinneringen, het is tenslotte in de pomp in begin jaren '80 dat mijn vader zijn relatie met Conny is begonnen. Mijn vader zelf had ook bijna geen fotos

5

(135 replies, posted in Andere Personen)

De details die weet ik echt niet, dat werd zeker niet aan mijn 8-jarige neus gehangen, ik kan enkel me wat namen en soms daarbij ook gezichten herinneren van toen. In 1986 had mijn vader het Binnenhof al. Ik herinner me nog een detail en dat moet in 1985 of 86 geweest zijn want Conny en mijn vader hadden pas het Binnenhof. Mijn vader werd toen nog is opgepakt en voor 5 dagen vastgezet, en ik weet nog heel goed over wat dat ging mijn vader heeft daar jaren over gepraat.

Een of andere kruimeldief had mijn vader zijn naam genoemd en waarschijnlijk met zijn verleden werd hij gearresteerd, nu tijdens die 5 dagen in de gevangenis zijn er mensen van de onderzoeksrechter in het Binnenhof komen kijken en notitites zitten nemen.

Uiteindelijk na 5 dagen op de raadkamer gaf de onderzoekrechter aan dat hij onmiddellijk vrij mocht gelaten worden daar zijn mensen gezien hadden hoe goed het Binnenhof draaide en dat mijn vader het dus niet nodig had om zich met diefstallen/heling bezig te houden. Dat is ook gebeurd, het gerecht begon mijn vader wat met rust te laten, en er werd van het gerecht uit ook wel geïnsinueerd mijn vader niet verantwoordelijk kon gesteld worden voor de daden/acties van bepaald cliënteel van De Pomp.

6

(135 replies, posted in Andere Personen)

Bruno zat vast van 1981 tot 1988 las ik hier met 2 korte vrije periodes toen hij ontsnapt was. De Pomp is opengegaan in 78 of 79 en voor zover ik weet in de begin jaren was het gewoon een goeddraaiende cafe/dancing, toen hadden mijn beide ouders de zaak. Ik heb altijd gehoord dat het begin jaren '80 was dat er ook "ander" clienteel kwam.

7

(135 replies, posted in Andere Personen)

Kwestie Bruno Vandeuren: als ik alles zo is lees en bij elkaar zet, is die volgens mij vermoord omdat hij teveel wist en duidelijk ook te loslippig was. Daar ik las dat hij tegen speurders gezegd had dat hij betrokken was bij Dekaise! Vreemd, echte zware jongens doen zomaar niet de boeken open tegen de politie. Dus ik denk vermoord wegens, teveel info hebben en daarmee te loslippig omgegaan.

8

(135 replies, posted in Andere Personen)

Ja, na de foto's te bekijken, die man kwam in De Pomp volgens mij, dat gezicht komt me in ieder geval bekend voor.

9

(135 replies, posted in Andere Personen)

Namen van die gasten herinner ik me niet maar ik dacht altijd dat die uit Haren/Evere afkomstig waren.

10

(135 replies, posted in Andere Personen)

Dit schema klopt, Bultot van in de gevangenis in Vorst, Bill ook De Pomp, Daniel naam horen vallen maar geen klant in De Pomp volgens mij. Heb hier is goed over nagedacht en dit schema klopt mooi. Die motorbendes kwamen ook over de vloer destijds, Outlaws en/of Hells angels, het waren ook deze die voor vechtpartijen zorgde en overlast buiten.

Ik denk eigenlijk dat mijn vader hem destijds bedreigd voelde door zijn cliënteel en daardoor, een "ruige" portier en wapen nodig. Nu ik me daar nog is op toegelegd heb, bleek dus dat het ging om wapens gestolen bij de rijkswacht op de luchthaven van Zaventem. Mijn vader werd ervan verdacht deze geheeld/bewaard te hebben, maar deze zijn echter nooit niet bij hem teruggevonden.