1

(64 replies, posted in Robotfoto's)

De bende Godfroid was actief van half de jaren 80 tot 16 februari '91, de datum waarop Godfroid samen met zijn "luitenant" gearresteerd werd op de visserskaai te Oostende. De bende hield zich met van alles bezig van bankovervallen tot juweliers, zich uitgeven als valse politiebeambte om zo gestolen goederen die ze zelf aan helers verkocht hadden terug in beslag te nemen, ... In totaal zo'n 90 feiten waaronder een 40-tal overvallen.

De bende had een vaste kern van zo'n 6 personen maar had veel vertakkingen waaronder in het franse misdaadmilieu, daarom dat enkele Marseillanen ook op de beklaagdenbank zaten, in totaal zijn zo'n 40 personen veroordeeld. Intussen zijn er onderling ook al afrekeningen geweest en sommigen zijn omvergeknalt door de politie. als je dan de "zware" jongen Pascal Deboeck bezig hoort in de "Wortels van het kwaad" kan ik enkel lachen want zijn enige verdienste is dat door zijn toedoen de bende is opgerold.

2

(64 replies, posted in Robotfoto's)

Godfroid was afkomstig uit Evere zijn ouders hadden vroeger een kruidenierszaakje in Elsene, de feiten waarvoor hij gearresteerd werd werden over heel het land gepleegd, en hij werd gearresteerd te Oostende en neen happy few, Pitte is niet Pascal Deboeck but nice try keep searching. smile

3

(13 replies, posted in Andere Personen)

Godfroid was bij de GP en had het daar tot commissaris geschopt maar was wat teveel geïnspireerd door zijn tv-held Alain Delon maar was tot hij met verlof zonder wedde ging wel één van de betere politiemensen die inderdaad enkele leden van de bende van Nijvel met zijn ploeg heeft gearresteerd maar ze heeft moeten laten gaan van zijn overste Frans Reyniers.

Vooral dit heeft hem ontgoocheld en hem uiteindelijk naar de andere kant van de wet doen overstappen door het oprichten van een misdaadbende die toch wijd vertakt was en waarvan ik spijtig genoeg medeoprichter was. Maar Godfroid is inmiddels overleden en wordt er niet gezegd over de doden geen kwaad woord. smile