11

(53 replies, posted in Andere Personen)

Over de verdwijndatum van Lebon naar Zwitserland heerst onduidelijkheid. Hierboven staat herhaaldelijk dat hij begin 1983 verdween. Maar ik zag net een screenshot van z'n facebook waarop hij in februari 2013 zelf schrijft dat hij 27 jaar geleden uit België is vertrokken. Eerder 1986 dus. En zonder expliciete verwijzing van Zwitserland. Maar wel expliciet sprake van vluchten.

12

(110 replies, posted in 1982)

Een oude informatie van forumlid boreux op tueries:

Op 13/03/1982 gingen de twee Houdy's en Delenre naar de Chatelainplaats in Brussel om er met molotovs en enkele schoten een rekening te vereffenen met een bende motards in café "Le contact".

Place Chatelain is waar Nicolas Lebon in die periode werkte. 13/3/82 is de dag van de diefstal in Dinant. Bizarre samenloop. Maar moeilijk in te schatten, want tot dusver vind ik geen café Le Contact op dat plein noch confirmatie van de datum. Met de Houdy's, een vader en zoon, kom je bij de bende van Waterloo uit.

13

(21 replies, posted in Overzicht Bendes)

De houthakker van 1m90 van de bende van Waterloo heeft een boa. Python van Speciale Interventie Eenheid heeft een python. Waar kon men slangen kopen destijds? (En terzijde, geloof het of niet: dit was een klassieke manier om drugs te smokkelen, in de ingewanden van grote slangen, ook in dierentuindieren bestond destijds import-export.)

14

(60 replies, posted in 1982)

Volgens info op tueries werkte Nicolas Lebon in restaurant Le Chatelain. Deze zaak gaat failliet op 6 mei 1982. Dat is vier dagen voor de diefstal van Austin in Elsene en de diefstal van Santana in Lembeek. Lembeek was ook de woonplaats van Nicolas Lebon.

15

(151 replies, posted in Plaatsen)

Er is wel een verschil tussen een onderneming en een restaurant! Maar goed, wellicht heb je nooit een restaurant gehad en nooit een onderneming, dus ik vergeef het u. In tweede orde, zou een advocaat zeggen, wat bewijst die onderneming nu over de situatie daar circa 1980. Niets. De vraag blijft dus open, was daar anno 1980 een Libanees restaurant, of op nummer 7, of op elk ander nummer op dat plein (in derde orde zou een advocaat zeggen). En zo ja, is het dan daar dat Nicolas Lebon werkte? En zelfs al is het antwoord dubbel neen, het zou uitermate interessant zijn om exact te weten waar hij werkte (met excuses voor de assertieve toon, die uiteraard die van jou reflecteert).

16

(74 replies, posted in 1982)

Scaramouche wrote:

Eén van de uitbaters van deze garage vertelde me dat Bultot voordien een Audi Coupé had gekocht in hun garage.

Auto wordt op papier verkocht aan buitenland, bv. Zweden, Bultot recupereert de BTW op luxewagens. (33%?) Een aantal maanden later keert de auto doodgewoon terug en wordt door Bultot verkocht op de zwarte markt, bv. aan het kasteel van Beersel, een gekende plaats daarvoor. Met een korting van 15%? Vroeg of laat krijgt de entiteit in Zweden die de wagens aankoopt natuurlijk problemen, maar op dat moment doet die gewoon de boeken toe.

Met enig voorbehoud, een ambtenaar uit die tijd moet deze simpele carroussel maar komen bevestigen of tegenspreken. Misschien dat het alleen maar lukte in bepaalde arrondissementen, ik denk aan Halle en Waver.

17

(151 replies, posted in Plaatsen)

En ik weet dat ik van Ben niet mag gokken, maar erg veel restaurants zijn er niet op Kasteleinplein Elsene, dus ik zou graag weten of restaurant Chatelaine Du Liban, een Libanees restaurant daar al bestond in 1982. En of het dan daar is dat Nicolas Lebon werkte.

18

(151 replies, posted in Plaatsen)

Ook in Elsene: Nicolas Lebon, werkte aan Kasteleinsplein.

En nog in Elsene, als m'n geheugen goed is: Serge Fussen, werkte daar als agent.

19

(53 replies, posted in Andere Personen)

Serge de la Péniche: zou kunnen slaan op restaurant La Péniche in Waver, Chaussée de Huy 4, restaurant in de vorm van een woonboot. Geen idee of Serge Fussen te situeren is in dit restaurant. Aangezien de professionele profiler Zucker ons wijst op het milieu van restaurants, vind ik dit relevante info. Maar verder uit te zoeken uiteraard.

20

(717 replies, posted in 1982)

Vraag: weet iemand vanuit welke garage de politie is gebeld?

dim wrote:

Een vermoedelijk huidig familielid uit 's Gravenbrakel staat nogal dicht bij de familie Ickx (de autopiloot), dewelke op haar beurt ... maar verder niet veel te vinden over die William Stillemans.

En kan je hier wat dieper op ingaan dim?