1

(53 replies, posted in Gladio)

Hier een interessant interview met "Topas" - de voormalige Stasi-spion bij de NAVO, Rainer Rupp » YouTube

Kort samengevat: 

  • Gladio maakte geen onderdeel uit van het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, maar werd vanuit SHAPE/SACEUR in Bergen gerund.

  • Met het verloop der tijden zijn bepaalde Gladio-groepen "ingeslapen" nu een Sowjetische invasie uitbleef en begonnen bepaalde groepen de door hun genoten opleiding te misbruiken door overvallen te plegen.

  • De overvallen in België hadden een criminele dimensie en werden in samenwerking met criminele en extremistische elementen, mede inbegrepen huurlingen uit de Congo, gepleegd.

  • In Italië had Gladio geen criminele, maar een politieke dimensie.

  • Rupp heeft het over de plaatsvervangende baas van de Sûreté (hij zou toen niet over Gladio op de hoogte zijn geweest). Bedoelt Rupp Albert Raes?

Het gedeelte over Gladio begint bij 28:08.

2

(17 replies, posted in Wapenhandel)

Overigens, bij Panorama zei Bultot dat hij overtuigd racist is en nu dat (via Tueries) » Forum

Ehm, er is kennelijk iets veranderd bij hem.

3

(17 replies, posted in Wapenhandel)

Wat zeker voor een link tussen Iran-Contra en de Bende spreekt is dat de Bende na het publiek worden van de affaire Iran-Contra (november 1986) geen aanslagen/overvallen heeft gepleegd.

Maar toch: Iran-Contra was een deal om Israëlische wapens via tussenpersonen aan Iran te leveren. Het smerige aan Iran-Contra was niet de wapenlevering aan zich, maar het verschuiven van de winst ten behoeve van de Contra rebellen in Nicaragua. De vraag rijst bijgevolg, nu dat er sprake was van een willing buyer en willing seller, hoe men overvallen op warenhuizen en zelfs de overvallen op Dekaise en Wittock-Van Landeghem in deze context dient te plaatsen. Wat is de punt van deze overvallen als Israël zeker in staat was om soortgelijke wapens te leveren?

Overigens: Gaat het voorliggend niet wellicht om twee verschillende deals? Ik kan zo 1-2-3 niet zien (behalve de link met het jaar 1986) dat er een duidelijke band tussen de Bende en Iran-Contra zou bestaan. Bultot zei bij Panorama dat er een band zou bestaan tussen de Bende en een deal waarin Israëlische wapens aan Arabische landen via België in ruil voor drugs (aan Nederland) zouden zijn geleverd. In tegenstelling hiertoe was Iran-Contra een transactie om wapens aan Iran te leveren. Het land in de regio dat over de grootste productiecapaciteit van drugs beschikte was toen Libanon.

Er bestond in dat land in de vorm van de Forces libanaises een willing buyer met een ideologische verbondenheid aan Israël en fysieke controle over de drugsproductie in de Bekaa. Interessant is verder dat de alliantie tussen de Forces libanaises en Israel in 1985 eindigde (Lebanon Christians Close Israel Office » www.nytimes.com), maar volgens dezelfde bron in 1986 werd hervat. Momenteel maken de Forces libanaises deel uit van een alliantie met the VS en Saoedi-Arabië. De timing van de moord aan Finné zou zeker in deze piste passen nu dat de deal was afgelopen en hij enkel een gevaar betekende.

Ik heb er twijfels bij de constatering dat de "NSU" een eenvoudig geval van rechts terrorisme is. Hiervoor zijn een aantal aspecten van belang:

  • Een groot deel van het onderzoeksdossier werd recent aan een groep bloggers ("Fatalist" und Arbeitskreis NSU) gelekt (nsu-leaks.freeforums.net). "Fatalist" en de Arbeitskreis zijn nu dagelijks bezig om strijdigheden in het dossier op hun blog te publiceren (arbeitskreis-n.su/blog/). De blogger "Fatalist" zou uit het rechtse milieu komen, maar de video's gezien hebbende lijkt het mij dat wat "Fatalist" blogt niet helemaal gek is.

  • Tijdens een van de moorden, welke in 2006 in een internetcafé in Kassel werd gepleegd, zou een agent van de staatsveiligheid van het Land Hessen aanwezig zijn geweest.

  • Het plotselijke "overlijden" van getuigen en rechercheurs.

  • Tijdens de moord op een politiebeamte in Heilbronn in 2007 zou er een team van de Defense Intelligence Agency (DIA) in de buurt zijn geweest. De verklaring van een agent van de DIA aan de onderzoekscommissie van het Landtag Baden-Württemberg (arbeitskreis-n.su/blog/) is zeer aan te bevelen! Nieuw is dat de DIA - als militaire inlichtingendienst (!) - ook politiek extremisme in het ganse land analyseert.

5

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Wat doet Philippe De Staerke de ganse dag?

6

(19 replies, posted in Bende De Staerke)

Robotfoto nummer 23?

7

(33 replies, posted in Plaatsen)

Hier nog wat verdere links » www.theguardian.com | www.bbc.com

Bars are closing early and there is more to it than the weather. One bar owner refuses to be drawn: "If I say something it will be vulgar." But the message is clear - not all the locals welcome their annual visitors, they argue the Gitanes come to settle scores, they drink too much, they make a noise.

Bron: BBC News | 30 mei 2014

Volgens het BBC rapport gaat het trouwens om meestal Franse zigeuners..

8

(33 replies, posted in Plaatsen)

Robert French wrote:

Voor die die de Camargue niet kennen, of Zuid-Frankrijk...

Ook niet te vergeten dat er in Saintes-Maries-de-la-Mer ieder jaar in mei een zigeunerbedevaart plaatsvindt » www.spiegel.de

Blijkbaar is de Saintes-Maries-de-la-Mer bedevaart een soort networking bijeenkomst van zigeuners uit Frankrijk, België, Nederland en Spanje.

9

(278 replies, posted in 1982)

Ik moest er recent ook aan denken: Wat als het junks waren? In de loop van de tijd raakten ze meer en meer verslaafd, wat zou kunnen verklaren waarom het geweld in toenemende mate escaleerde.

10

(278 replies, posted in 1982)

Trojan wrote:

Dat duurt toch geen weken?

Wie weet in welke staat het bewijsmateriaal is? Talloze onderzoeksrechters, een dossier dat miljoenen bladzijden telt. Is er überhaupt een persoon die het ganse dossier kent? Neen? Hoe kan Tinck dan een eerlijk proces krijgen als de onderzoeksrechter mogelijk ontlastend bewijsmateriaal niet kent en vervolgens niet in zijn beslissingen kan betrekken?

Ben wrote:

Het lijkt me wel waarschijnlijk dat de daders wisten dat eigenaars op vakantie waren en dat ze rustig de winkel konden beroven.

Wellicht hing er een bordje met "gesloten tot 01 september" achter het raam.