141

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Hoe groot is de kans dat iemand in een onbewaakt moment zegt lid te zijn van de Bende van Nijvel, en dan nog eens een waarschijnlijke gedeeltelijke DNA match heeft met een van de daders (spijtig genoeg niet duidelijk genoeg), en daderkennis blijkt te hebben? En bovendien lijkt op een van de robotfoto's, en afkomstig is uit Henegouwen, dat het centrum leek van de allereerste bendefeiten, en woonde in Brussel, waar de logistiek (auto's) vandaan kwam.

Ik dacht ook eerst aan een wanhoopspoging om de verjaring tegen te gaan, maar ik moet zeggen dat ze met deze verdachte iemand hebben die gewoon past in het plaatje.

Maar het belangrijkste: het lijkt er toch op dat men via Tinck een lauw spoor heeft gevonden! Mocht Tinck niet betrokken zijn, wie is dan in godsnaam die medegevangene die de daderkennis aan Tinck heeft doorgegeven? Weet er iemand of 1 van de gekende verdachten per toeval in '95 in de gevangenis zat?

142

(527 replies, posted in Hypotheses)

Net heel de discussie gelezen, en mijn conclusie is toch dat Peter hier in het begin vooral informatie is komen verzamelen, links en ideeën die hij kon gebruiken in zijn boek. Wss hoopt hij tegen de verjaring van het dossier - als het terug veel media aandacht krijgt - een bestseller te lanceren.

143

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Misschien is Tinck gewoon licht schizofreen en heeft hij er niks mee te maken:

  • rare loopje/bewegingen

  • breedsprakerigheid

  • onsamenhangende verhalen.

Ik neem persoonlijk het 'bewijs' (de zgn DNA-link) met een flink korreltje zout, anders zou hij zijn onschuld toch niet zo koppig vasthouden. Maar ik blijf wel hopen natuurlijk.