1

(43 replies, posted in Bewijsstukken)

Wat is het nu!? De lijmpistolen werden gebruikt voor het herladen van munitie, of renovatie van een Villa. Mooie gedachtesprong.

2

(43 replies, posted in Bewijsstukken)

Siliconen gebruiken om munitie te dichten is wel het slechtste idee ooit: wanneer een kogel afgevuurd wordt, vindt er eigenlijk een kleine ontploffing in de loop plaats. Een ontploffing is niet meer dan een zeer snelle verbranding. Verbranding = warmte ontwikkeling. Siliconen reageren daar nogal raar op. (Ooit al eens een gesmolten electriciteitssnoer gezien?)

Ik heb genoeg ervaring met wapens om te weten dat de loop 100% rein moet zijn, wat al niet zo simpel is aangezien elk schot een kruit-residu zal achterlaten, dat, als je het laat betijen, vroeg of laat je laatste schot zal betekenen, laat staan siliconen die in je loop vast komen te zitten.

3

(43 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb, maar ik dacht dat die befaamde Samsonite-koffer van de Staerke met siliconen afgedicht was.

4

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Op 12 november 1986 wordt een proces verbaal opgesteld van de getuige die de speurders de weg wees naar de in het kanaal gedumpte zakken:

Franck O. woonde in die tijd in een caravan langs het kanaal en werd in de nacht van 10 op 11 november 1985 gewekt door stoppende auto's (meervoud) en pratende mannen die wat zakken in het water gooiden. Hij dacht eerst aan boeven en zegt aandachtig te hebben geluisterd naar wat de mannen tegen elkaar zeiden: "Ik hoorde het woord 'dokter' uitspreken (...). In de context van een zin als 'non, ça va docteur." Het is nu vooral wachten op de nieuwste hypothese van de speurders.

Wel vreemd als je weet dat die zakken op 6 november 1986 werden opgevist. Ga je eerst een tip nagaan met toch wel omvangrijke en dure middelen, en als die valabel blijkt, dan pas een PV opstellen van de verklaringen van je getuige?

5

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik denk dat als dat verzoekje aan radio Amigo al iets te maken heeft met de bende, dit iets triviaalst moet zijn, zoals een inside-joke. Als dat plaatje een signaal zou moeten zijn aan de bende, een code die bv. zegt : "alles ok, begin maar", dan laat je dat niet in gevaar brengen met een telefoontje dat genegeerd kan worden. Als dit cruciaal is, dan sta je achter die DJ met je pistool, en je dwingt hem

6

(1,141 replies, posted in 1985)

Als men in de reconstructie (en ik vermoed dat je het dan hebt over "De laatste 30 uur van de Bende van Nijvel", uitgezonden op VTM), dat nummer laat horen, dan is dat enkel om de kijker te laten weten over welk nummer het gaat. Nergens op dit forum, en nergens in de omvangrijke bende-literatuur lees je dat dit nummer gedraaid werd. Aangevraagd ja, gedraaid nee. Vrij simpel.

7

(1,148 replies, posted in 1983)

Colruyt begon pas met activiteiten in Frankrijk in 1996, en daarmee DATS24. Dus als Mr. Fourez absoluut met zijn blijkbaar voordelige kaart wou tanken, moest hij zich op Belgisch grondgebied bevinden, en moest hij de snelweg verlaten, aangezien deze stations zich naast, of in de buurt van een Colruyt-filliaal bevinden » www.colruytgroup.be

8

(1,148 replies, posted in 1983)

Lijkt te kloppen. DATS behoort tot de Colruyt-group. Blijkt er nu nog steeds te zijn » customer.dats24.be

9

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Of toch wel:

Mairiaux Jean-Edmond @JeanEd_Mairiaux · 7 jul.

Audience fixée ce jeudi 10 juillet 2014 devant la Chambre des Mises en Accusation de Mons #tueursbrabant

Bron » twitter.com

10

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Inderdaad, absoluut niets over een eventueel beroep te vinden.