71

(156 replies, posted in 1980-1989)

Bouhouche werd veroordeeld voor "diefstal", niet voor de moord op Zwarts. We hebben het over een diefstal met de mogelijkheid dat een moord is gepleegd.

Het is toch deze persoon die heeft verklaard dat Bouhouche hem heeft verteld dat hij Zwarts met 2 kogels in het hoofd heeft vermoord?

Django68 wrote:

Toch een beetje vergezocht als motief

Dit motief staat in 1 van de topics, dacht dat het van Beijer komt want hij wou het ook nog eens dicht bij een gasleiding.

In 1979 spreekt Delhaize opnieuw de markt aan door 420 miljoen oude franken (10,4 miljoen euro) op te halen. Of de families deelnemen aan de kapitaalverhoging is niet duidelijk. Delhaize is altijd zeer terughoudend geweest met informatie over het aandeelhouderschap.

Boek van Beijer want hij heeft Bouhouche voor de 'moord' op Zwarts laten opdraaien?

75

(156 replies, posted in 1980-1989)

Vermits hij zijn omgang met Buslik voordien niet had gemeld, werd Bouhouche op initiatief van kolonel Vernaillen uit de BOB verwijderd. (...) De een vertrok naar de brigade van Ukkel en de ander naar die van Oudergem, geloof ik. Daarna, in april of mei 1983, hebben zij, op verzoek, de rijkswacht verlaten. Op het ogenblik van de diefstal bij de groep Dyane waren zij dus speurders."

76

(156 replies, posted in 1980-1989)

In het verlengde van deze opmerkingen zette hij uiteen onder welke omstandigheden Bouhouche en Beijer het korps hadden (moeten) verlaten: "Als u zinspeelt op personen zoals Beijer en Bouhouche, dat waren toen speurders. In april '82 werden zij overgeplaatst van de Brusselse BOB, de een als gevolg van een afluisterschandaal (het ging niet om een geheime maar wel degelijk om een publiekelijke afluisterpraktijk) in aanwezigheid van verscheidene collega's. Ik heb zijn tuchtdossier opnieuw gelezen. De afluisterpraktijk waarover sprake ..."

77

(156 replies, posted in 1980-1989)

ddd wrote:

Of insinueert u nu dat de man niet om het leven werd gebracht omdat men deze eigenlijk als enige van zovele feiten zou hebben begraven, een atypisch gegeven bij hun MO's?

Waarom zijn ze hier van hun modus operandi afgeweken?

78

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

the end wrote:
coconut wrote:

Inderdaad. Waarom heeft niemand het geld gezocht? Als "opdrachtgever" zal je toch wel weten waar het geld is he. Heb ooit ergens gelezen dat Beijer een deel van de buit probeerde te verpatsen..

Beijer probeerde de horloges te verkopen. Het is ook de vrouw van Beijer die een uurwerk aanhad op een feest. Hij is evenveel opdrachtgever als dat hij het lijk wist liggen. De opdrachtgever die de uurwerken probeert te verkopen en op hetzelfde moment 50 kg goud te hebben grappig.


Hoe kunnen Bouhouche en Beijer nu gelinkt worden aan de verdwijning van de jonge geldkoerier? Het zijn de Cartierhorloges die voor opheldering zorgen. Want in 1983 worden twee vrouwen (de echtgenotes van Bouhouche en die van Jean-François Buslik, een kompaan van Bouhouche) opgemerkt met zo'n unieke Cartierhorloge. Er bestaan foto's van een nieuwjaarsetentje waarop de vrouw van Buslik haar horloge draagt - en experts van Cartier verklaren later dat het om eenzelfde horloge gaat als een van de horloges die gestolen werden bij de overval. Beijer op zijn beurt zou Cartier-horloges hebben proberen te verpatsen.

79

(156 replies, posted in 1980-1989)

Insp. Witse, hier kan ik u in volgen. Dit heb ik gevonden op het Franstalige forum:

Volgens Beijer zou Bouhouche de veiligheidsagent in de autokoffer van de Taunus hebben gelegd, geboeid maar levend. In de koffer zou hij geslagen zijn met zijn eigen dienstwapen. De Taunus werd verstopt en het lichaam van Zwarts zou gedurende twee of drie dagen in de auto hebben gelegen. Bouhouche en ten minste een van zijn acolieten zouden dan de begeleider hebben neergeschoten en begraven in de buurt van een verlaten fabriek langs het kanaal van Willebroek.

Er zijn zoveel mensen vermoord, waarom zouden ze dan Mr Zwarts gaan begraven?

80

(156 replies, posted in 1980-1989)

Insp. Witse wrote:

Of Beijer stuurt een boodschap.

Welke boodschap denkt U?