321

(8 replies, posted in Organisaties)

Voor wat de democratische rechtsstaat betreft heeft U gelijk Ben en dat is heden ten dage nog altijd geldig. En van het bestaan van de plannen voor de Strategie van de Spanning ben ik eveneens overtuigd. En voor wat betreft het uitvoeren ervan evenzeer.

Uiteraard is het uw goed democratisch recht om de mensen een beeld te geven van de machtsstructuren uit het verleden, en daarom denk ik dat het ook nuttig kan zijn om een nieuwe topic(s) te starten over de hedendaagse bestaande structuren.

322

(8 replies, posted in Organisaties)

Wel, dat vraag ik mij ook dikwijls af bij het verschijnen van de talloze (nieuwe) topics. Het aantonen van de discrepantie tussen enerzijds een genootschap dat "vocht" voor een christelijk Europa en dit terwijl 100 jaar geleden zowat de heel Europa vocht het behoud van de Democratische rechtsstaten leek mij relevant genoeg.

323

(8 replies, posted in Organisaties)

Ben wrote:

Het was een geheim en mystiek genootschap dat katholieken, activisten, anticommunisten verenigde en vocht voor een christelijk Europa.

Vandaag 100 jaar geleden: het heroïsch verzet van het Belgische leger tegen de Duitse overmacht haalt de internationale pers. Talloze dapperen, waaronder mijn grootvader, vochten 4 jaar lang voor het behoud van de Democratische rechtsstaat. Hiermee betuig ik mijn diep respect.

324

(33 replies, posted in Vragen)

Belangrijk is te weten welke onderwerpen al dan niet bewust worden omzeild en/of geweerd. Ik denk dat de CWB zich vooral daar zal op concentreren en wil te weten komen waarom.

Men kan het vergelijken met een ondervraging van een verdachte. Hoe meer een verdachte bepaalde vragen omzeild en/of ontwijkt hoe geïnteresseerder de speurders in het onderwerp zullen zijn. En laat ons ook de vindingrijkheid van de veldwerkers niet vergeten.

club_le-happy-few wrote:

Zowel bij Bende Haemers als Bende De Staerke geesteszieken in de Bende. Zich van geen kwaad bewust van hun daden. Ze zijn er fier op ... Denise Tyack zou alles opnieuw hetzelfde doen mocht ze haar leven kunnen herbeginnen. Geen scrupules, voelen zich ontastbaar, ...

Dat lijken mij eerder psychopathische kenmerken.

325

(33 replies, posted in Vragen)

Mochten de speurders die de overval onderzoeken op de Delhaize van Aalst anno 1985 vertrekken vanuit het criminele milieu van Brussel dan zou men inderdaad de bomen door het bos niet meer kunnen ontwaren. Maar zo gemakkelijk zijn de speurders van de CWB niet te misleiden.

Ze zullen vertrekken van de feiten en de plaats waar de feiten zich hebben voorgedaan en dat is ontegensprekelijk Aalst. Er zal in eerste instantie worden nagegaan of er een oorzakelijk verband kan worden gelegd met bepaalde personen en/of bepaalde feiten die zich in de loop der jaren hebben voorgedaan in en rond Aalst.

Er mag niet vergeten worden dat men met de huidige technologische voorzieningen heel wat te weten kan komen over één of meerdere personen. Welke de gevolgen zullen zijn van het onderzoek kan men natuurlijk niet op voorhand weten, anders hoefde het onderzoek niet te worden gevoerd.

326

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Trojan wrote:

Dat maakt mij plots getuige i.p.v. parallel onderzoeker. En dus wordt het plots wel heel erg delicaat voor mij. Ik vraag jullie begrip dus, ik ga eerst het gerecht op de hoogte brengen van wat ik in dit verband weet.

Wetboek van de strafvordering

Art. 30. Ieder die getuige is geweest van een aanslag, hetzij tegen de openbare veiligheid, hetzij op iemands leven of eigendom, is eveneens verplicht daarvan bericht te geven aan de procureur des Konings, hetzij van de plaats van de misdaad of van het wanbedrijf, hetzij van de plaats waar de verdachte kan worden gevonden.

327

(33 replies, posted in Vragen)

Speurders die zichzelf respecteren zullen altijd vertrekken van de feiten en de plaats waar de feiten zich hebben voorgedaan (vb. Aalst). De kunst is dan om hierover concrete informatie te verzamelen en de zaak uit te spitten.

Maar de speurders hoeven niet te vertrekken vanaf het tijdstip dat de feiten zich hebben voorgedaan, ze kunnen evengoed vertrekken vanaf een (veel) later tijdstip om dan terug te gaan in de tijd.

328

(33 replies, posted in Vragen)

Uiteraard, anders gaan de speurders de piste van de manipulatie niet bewandelen. Eerste zet; i.v.m. de manipulatie van het onderzoek nodigt de CWB de speurders van de Delta-cel, al dan niet manu militari, uit voor een ondervraging (heeft men desgewenst meteen de vingerafdrukken en/of DNA materiaal ook) en dan wacht de CWB de reacties af. Deze waren zeer fel met als hoogtepunt de vraag tot wraking van onderzoeksrechter Martine Michel.

Tweede zet; De CWB verklaart dat het onderzoek werd gemanipuleerd door iemand met dossierkennis. De CWB vernoemt de delta-cel niet maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Deze keer geen enkele reactie, niks, noppes, rien de knots.

Dat klopt niet en dat weten de speurders van de CWB ook. Er moet dus iets gebeurd zijn tussen de eerste en de tweede zet.

329

(33 replies, posted in Vragen)

Manipulatie is in de psychologie een begrip waarmee bedoeld wordt: de wijze van overtuigen van een persoon, om tot een bepaald idee van een zaak of een ander te laten komen door middel van beïnvloeding bij die persoon van zijn persoonlijke levenssfeer, zijn persoonlijke (geloofs)overtuiging zonder daarbij ter zake doende argumenten te gebruiken. En als het om den brode gaat is het eergevoel meestal ver te zoeken.

Ongetwijfeld, de speurders van de CWB zullen er een paar uur zoet mee zijn. Voor zover deze de relevantie er van inzien uiteraard. Zeker voor wat de piste van de manipulatie van het onderzoek betreft.