1,201

(8 replies, posted in Mededelingen)

Op dit forum is een degelijke harde kern van gebruikers aanwezig. Indien er zich een gebruiker aanmeld kan men moeilijk zijn beweegreden te weten komen. Maar we staan wel sterk genoeg om iemand die met fantasie-of horrorverhalen komt aandraven beleefd af te blokken. Het is in het verleden reeds gebeurt geloof ik.

1,202

(1,219 replies, posted in 1985)

Ik vraag me af hoe agent Nevens heeft kunnen vaststellen dat hij iemand zou geraakt hebben? In novenber om half acht 's avonds is het donker. Als je één kogel afvuurt in het donker, en zeker met een revolver, ben je verblind door de mondingsvlam. Na een reeks schoten in het donker sta je met je ogen te knipperen.

1,203

(753 replies, posted in 1985)

Mijn ervaring in verband met de Rijkswachtofficieren te velde: Alhoewel Overijse mijn vaste post was als privé bewaker stuurde men mij al eens naar een andere post. Een Maxi-GB. Er waren ook drie geüniformeerde Rijkswachters aanwezig uit een naburige dorpsbrigade, gewapend met UZI's, ik met een FN. De Rijkswachtcombi stond open en bloot op de tamelijk gevulde parking, waar anders?

Ik stond te spreken met een rijkswachter toen er plotseling een burgervoertuig (Renault break, geen R4) bruusk stopte. De bijrijder was een Rijkswacht Luitenant die onmiddellijk de Rijkwachters begon uit te schelden (geen contact met burgers tijdens een opdracht!), Combi verdekt opstellen (op een volle parking?), onderling afstand houden (OK) en een vaste vuurlijn instellen (?), elkaar beschermen (ondanks afstand houden?).

Voor mij, aan de ingang van het warenhuis, had hij alleen maar een minachtende blik over. Ik was in zijn ogen blijkbaar een "untermensch". Zijn optreden heeft hoop en al 5 minuten geduurd en hij liet 4 gedemotiveerde mensen achter. Moest je hem zien, een mager rossig mannetje met helblauwe ogen in piekfijn uniform en met goud op de kepie. Okay, het doet niets terzake, maar zo werd er toen opgetreden.

En wat voor wederdiensten kunnen Belgische politiekers aanbrengen voor bovengenoemde agentschappen? Buiten het plaatsen van onnodige militaire middelen niets. Daar draait het niet om! Als Gladio ook maar bij iets betrokken is, dan is het bij de CCC. En dat valt buiten ons stokpaardje.

De Roze Balletten werden onmiddellijk losgekoppeld van het Bende-onderzoek. Slimme zet van het onder politieke druk staande Justitie. Want deze uitspattingen zijn de lont in het Bendeverhaal. Het gaat niet over speurders zoals Vos en cie. Het gaat om het onderzoek naar de X-dossiers. Eddy Vos moet niet spreken, Patrick De Baets moet zijn verhaal kunnen doen. Amen.

1,205

(753 replies, posted in 1985)

Torrez was een rijkswachtofficier. Hij diende zijn oversten te contacteren alvorens een spontane verklaring te geven. Bij de Rijkswacht gold volgend gezegde: "Quand un Gendarme rit dans la Gendarmerie, tous les Gendarmes rient dan la Gedarmerie." Een gulden stelregel van het Korps.

M.a.w.: Torrez mocht niets zeggen van hogerop.

Tot op zekere hoogte hebben ze beiden gelijk. Ze jagen op de klusjesmannen, de Borains, de De Staerkes, de WNP. De opdrachtgevers en de uitvoerders komen niet aan bod.

1,207

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Als Beijer er beroepshalve foto's zou trekken zou het van de parking moeten zijn. Daar gebeuren de meeste afspraken door ... geliefden. En meestal 's avonds.

1,208

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Okay, ik sluit me aan bij noorderlings mening hierboven. hmm

1,209

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zo en? Ik heb zelfs foto's van de twee WTC torens in New-York. J0001, je gelooft toch niet dat Beijer een sleutelfiguur in het Benderaadsel is. Bobje is een mooiprater die munt wil slaan uit het ongeluk van anderen. Zelfs bij de moord op Suleiman in Antwerpen werd hij meegenomen als randfiguur.

1,210

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

De enige reden Beijer nog in leven is, is het feit dat hij niets weet. Dat hij niet met harde feiten kan bovenkomen. Als hij de plaats weet waar Francis Zwarts ligt, had hij daar al lang munt uitgeslagen. Met veel trompetgeschal. Bobje weet echter niets!

En wat immuniteit betreft, die krijgt hij niet wegens niet geslaagd. Er zijn geen feiten waarover hij iets kan vertellen. Bobje was een meelopertje en "duvel doet al" voor Bouhouche. En al was hij immuun voor de Belgische Justitie, de on-officiële krachten in dit land zouden hem wel vinden. Daarom Thailand voor jaren en 'out of the picture'. Spijtig dat hij zo veelvuldig moeder Zwarts haar hart heeft gebroken.