1,211

(8 replies, posted in Organisaties)

Nee hoor, ze kregen hun opdrachten via een dispatching. Op die manier zijn er teveel personen betrokken bij een mogelijke louche zaak. Maar eigen initiatief (van de zelfstandige chauffeur) kan je natuurlijk niet uitsluiten.

1,212

(8 replies, posted in Organisaties)

Als Angelou en Vanden Eynde zelfstandige taxichauffeurs waren konden ze voor beide firma's gereden hebben. Trouwens Murat Kapllan leerde zijn rijkunsten ook bij Taxi Verts. En volgens de roddelpers hield hij er ook een relatie aan over.

1,213

(19 replies, posted in Wapenhandel)

Tegen drug- en wapenhandel is maar één oplossing: verplicht de heren CEO's van de banken om uitleg te geven over hun miljarden-transacties. lol

1,214

(132 replies, posted in 1983)

In de periode van de overvallen leefde men in iedere Delhaize met een angstgevoel. Om dit gevoel te onderdrukken dacht men nogal makkelijk dat het bij hen niet zou gebeuren, maar op een ander. Een heel begrijpelijke gedachte. Ik zie het gezegde "het is niet waar, hé" in die context. Het was wel waar!

1,215

(7 replies, posted in Wagens)

Een neutrale observatiewagen van het SIE?

1,216

(26 replies, posted in Speurders)

De Belgische politiek? Ach man. Ondanks het bekvechten en de hanegevechten voor de camera's als de media toekijkt, gaat het er in de politieke wandelgangen en aangehechte drankgelegenheden gans anders aan toe.

Ons kent ons, en gezamenlijk wordt hun potje dicht gehouden. In de Belgische politiek heerst de sfeer van een Omerta. Wie durft spreken wordt vernietigd. En niet alleen over de Bende van Nijvel. Zelfs partijen die opteren voor een splitsing van het land houden hun lippen stijf op mekaar. Je moet je dus niet afvragen hoe afschuwelijk de waarheid zal zijn.

Zolang de vraag naar duidelijkheid niet uit de grote lagen der bevolking zal komen gaat geen enkele politieker zijn bek openen. Onze politiekers weten heel goed dat de Belgische bevolking een volk is van Witte Marsen en bloemenleggers. Moest zoiets als de Bende van Nijvel zich voordoen in een Zuid-Amerikaans land, was het revolutie!

1,217

(26 replies, posted in Speurders)

noorderling, en nu kom je stilaan in de buurt van het Bende van Nijvel probleem! De politieke druk van een bepaalde partij op de politie- en onderzoeksdiensten, samen met de versmachtende invloed van die partij op de ministeries van Justitie, Defensie en Media. Welkom in de Belgische slangenkuil.

1,218

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik beschouw Bouhouche als de schakel tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders. De link tussen de bovenwereld en de onderwereld. En met zijn kennis van het milieu de legger van verschillende valse sporen. Het is natuurlijk maar een denkpiste, maar:

Gecompromiteerde hoge politiekers tijdens de Roze Baletten (vul zelf hun namen in) zoeken in hun milieu een persoon die kan helpen. Ze komen uit bij een medeschuldige Rijkswachtgeneraal (invullen). Deze generaal roept een gecompromiteerde ex-rijkswachter (invullen) bij zich om de zaken een beetje te sturen. Deze ex-rijkswachter contacteert zijn vriend (bij wie hij ten huize komt, naam invullen) en die contacten heeft in de internationale wapenhandel en dus beroepshalve contacten heeft met huurlingenorganisaties. Deze huisvriend zorgt voor de daders. Met medeweten van Justitie wordt een gans gamma van valse sporen ontwikkelt en onderzocht. Onderzoekers die terrein winnen worden door hogerhand uitgeschakeld (Dendermonde). Daarna is het tijd voor de grote opruiming (zelf invullen).

Er moeten in dit landje hier nog levende personen rondlopen die exact weten hoe de vork in de steel zit. Maar ze zwijgen gezamenlijk, want klaarheid zou het hoofd kunnen kosten van een ganse politieke generatie (zelf invullen).

1,219

(211 replies, posted in 1985)

Omdat er een 9 mm of .38 huls tussen de cartouches ligt. Er werd met twee wapens geschoten.

1,220

(22 replies, posted in Bende Haemers)

Het krantenartikel vermeld "zijn" wagen. Inderdaad een Franse nummerplaat, geregistreerd in 66 (laatste cijfers van de plaat) = Pyrénées-Orientales?