1,231

(14 replies, posted in Wagens)

Volgens mijn mening is er maar één Opel Commodore op de foto's, nl. type A, de eerste foto. Heb er zelf zo één gehad. Het typeverschil zit 'm in het motorvolume, 2500 cc of 2800 cc. De carrosserie bleef hetzelfde. De tweede foto lijkt me een Opel Ascona. De derde foto een Opel Senator of Admiral.

1,232

(72 replies, posted in Bewijsstukken)

Hey geronimo, een scherpschutter zou goed bekwaam zijn om een slachtoffer (bv. Finné) neer te leggen met één enkel schot. Zonder de ophef en drama van het Bende-gedoe. Hoe bezie je de positie van een scherpschutter binnen het kader van een overvalcommando? Trekt hij in de vrije tijd met hen op? Is hij mee ingespeelt in de gedragscode van de bende?

Ten slotte gebruik hij een gespecialiseerd wapen, is anders getraind dan de killers en werkt meestal alleen. Met eigen vervoer en vluchtwegen. Oefenen met zulk wapen is héél wat anders dan met riotguns staan te knallen in een zandgroeve. Graag uw mening hierover, beste geronimo en bedankt voor je correcte verklaringen.

1,233

(72 replies, posted in Bewijsstukken)

Bij zulke overvallen is het inzetten van een sniper volkomen overbodig. In die hectische toestanden kan hij gewoon zijn doel niet volgen. Snipen is millimeterwerk. Geen bruut geweld. Wat zou trouwens het doel geweest zijn?

1,234

(31 replies, posted in Hypotheses)

bartyoga wrote:

Volgens mij is er vooral te weinig inzicht in het dossier met al de feiten en getuigenissen van alle actoren wat heel begrijpelijk is gezien de massa info en uit mijn onderzoekservaring, de tijd dat ik bij BDRI gewerkt heb en alle zaken snel succesvol vond, door synchroniciteit te gebruiken. Het nooit te ver te gaan zoeken.

Bartyoga, BDRI. Heb je bij het detectivebureel van Bob Louvingy gewerkt?

1,235

(23 replies, posted in Bewijsstukken)

Als we het gebruik van hagelpatronen bekijken in de context van een warenhuisoverval is mijn mening het volgende:

De overvallers roepen steevast bevelen tegen de aanwezigen (liggen! op de grond! hoofd naar beneden!). Als ze hun woorden kracht willen bijbrengen en ze schieten bv. met kleine hagel op de wijnflessenrek geeft dit een groter effect in omvang als met zware hagel. Er is meer indrukwekkende materiële schade die de aanwezigen tot snelheid dwingt om hun orders op te volgen. Met zware hagel zou het effect op de aanwezigen (en de flessen) minder zijn.

Het principe van chaos teweeg te brengen. De aandacht van de aanwezigen gaat naar het flessenrek en niet naar observatie van de schutters. Schiet met kleine hagel op een lichtreklame en hij dondert gegarandeerd naar beneden. Met zware hagel schiet je er een gat in. Zware hagel is een man-stopper en op beperkte afstand steeds dodelijk volgens het gekozen lichaamsdeel (romp of been).

Een scenario: Je stormt een warenhuis binnen, roept je bevelen, legt de nadruk met een kleine hagelpatroon op een kwetsbaar doel (flessenrek). Wie de bevelen niet onmiddellijk opvolgt krijgt de volgende patroon, de zware hagel. Ook hier telt weer het militaire beginsel, de afgevuurde schoten tellen zodat je weet wat je nog aan reserves beschikbaar hebt.

Iemand die zijn wapen laadt met verschillende patronentypes doet dit met voorbedachte rade. Alleen dit feit al sluit bij mij het gezegde "in het wilde rond schieten" uit. Ook het gebruik van drugs e.d. Bij de aanwezigen, die meestal leken zijn in wapengebruik, komt dit natuurlijk over als een woeste blindelinge schiet- en moordpartij.

Uitzonderlijk kan ik me vinden in verjaring van deze journalistieke feiten. In feite is het weer eens een bewijs dat bepaalde kringen niet willen dat er iets aan het licht komt. In dit geval de erven VDB.

1,237

(273 replies, posted in Speurders)

Laten we ons organiseren, organiseren tegen het ogenblik dat officieel het doek valt over de Bende van Nijvel. Laat ons een team vormen dat niet akkoord gaat met de verjaring van de feiten. Laten voelen aan de door ons verkozenen dat we niet akkoord gaan met de gang van zaken. Dat niet Brussel beslist over de uitkomst van dit drama.

Laat ons samen met de andere fora een stem horen dat we niet akkoord gaan met de ons opgedrongen officiele mededeling. Laat ons bewijzen, dat er ondanks de communautaire problemen, nog Belgen bestaan die niet met zich laten sollen door de politiek. Ik sta volledig achter de beginselen van dit forum: Klaarheid scheppen in iets dat wordt verdonkermaand vanuit hogerhand!

Spijtig genoeg is mijn internetkennis niet groot genoeg om zoiets op te starten, maar mijn drang om te helpen des te meer. Geloof me.

1,238

(273 replies, posted in Speurders)

noorderling, indien je met "België" de huidige regering bedoeld, wel, die is er niet. Indien je met "België" het Justitiéle apparaat bedoeld, wel, er is een aftredende minister van Justitie die geen beslissingen mag nemen. Indien je met "België" de bevolking bedoeld, wel, die zijn al 25 jaar vragende partij.

Toch ben ik volledig akkoord met je analyse van Eddy Vos en dit brent me bij een citaat van 'Chief Joseph', een oude indiaanse Seminole-hoofdman bij de capitulatie van zijn volk: "(...) en de oude krijger wordt moe van het vechten, vechten tegen een overmacht die mijn volk zal kerstenen."

1,239

(273 replies, posted in Speurders)

Misschien zit het zoveelste boek over de Bende van Nijvel eraan te komen?

1,240

(273 replies, posted in Speurders)

Reeds jaren mijn mening. De Borains en de De Staerkes onder dwang georchestreerd door Bouhouche als loopjongens en bliksemafleiders.