1,321

(53 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Beste noorderling, de tijd dringt. Een gans nieuw team kan zich niet inlezen op een korte tijd. Liever dan zoals nu, zes nieuwe krachten in een team van zes oude krachten. Zes nieuwe meningen tegenover zes oude. Laat die meningen maar botsen, daar komen resultaten van. Blijft nog steeds de vraag wat met een nieuw gedachtenparcours wordt aangevangen. De cel Jumet moet ook rapporteren aan de politiek! En daar loopt het fout.

1,322

(25 replies, posted in Vragen)

Er zijn politieke partijen bij betrokken. Politieke partijen die in de jaren '80 het land domineerden en waarvan de kopstukken zich onschendbaar voelden. Justitie en magistratuur waren in de jaren '80 ja-knikkers en postjesjagers. Politieke partijen dekken mekaar in want ze eten van dezelfde koek. Er circuleren genoeg namen van schuinsrijdende politiekers op in de marge van de Bende van Nijvel.

De sleutel van het raadsel-Bende van Nijvel moet gezocht worden in het Pinon-dossier of de X-getuigenissen.

1,323

(270 replies, posted in 1985)

Is mijn mening ook. Hij die ze naar het safe house bracht voor de overval en ze briefde was ook hun chauffeur van het overvalvoertuig (of meerdere voertuigen). Zo wisten de doders (huurlingen) dat ze niet in een opgezette val liepen. Het creëren van vertrouwen.

1,324

(10 replies, posted in Onderzoekspistes)

Hestur wrote:

Ze waren nooit actief in de zomer (juli, augustus).

Misschien waren de geviseerde slachtoffers in verlof en was actie overbodig.

1,325

(25 replies, posted in Vragen)

Uiteraard is het een doofpot operatie. Een doofpot waarvan het deksel door de politieke partijen wordt dichtgehouden. Waarom? Omdat er één van hen bij betrokken is. Weet niet welke hoor. Er is politieke keuze genoeg tussen de aangestelde magistraten en onderzoeksrechters. Feit is dat wie kwam aandraven met bemoedigende sporen opzij werd gerangeerd/gepromoveerd of gepensioneerd.

Er lopen in dit landje nog levende politiekers rond met de antwoorden op de vragen. Toen Nihoul dreigde zijn mond te openen werd hij bijna in de adelstand verheven om te zwijgen. De pedofilie binnen de kerk. De politiek keerde zich tegen de onderzoekers i.p.v. tegen de daders. De Fortis-affaire. Voorkennis of niet, de politieke rangen werden gesloten.

Ooit komt de waarheid aan het licht, maar niet tijdens onze generatie vrees ik. Mijn mening hoor.

1,326

(16 replies, posted in Onderzoekspistes)

Mincky, de uitvoerders van de overvallen kunnen bij hun aankomst in de luchthaven of station afzonderlijk opgehaald zijn door plaatselijke criminelen (bv. een Bouhouche of een Kapllan) en naar een verzamelpunt gebracht zijn, een safe house, gehuurd door plaatselijke criminelen. Ze kunnen er gebriefd worden over wat er moet gebeuren bij die specifieke overval. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. De wapens bevinden zich in het safe house ( verzameld door de hulpjes), worden gecontroleerd door de gebruikers ervan. Eten, drank en drugs zijn aanwezig in het safe house.

Een dag later is de dag van de actie. Ze worden door een hulpje naar de plaats van de overval gereden. Na de overval haast men zich naar een ander safe house, of één van de andere safe houses die richting station of luchthaven liggen. Dit in gezelschap van een hulpje als autopiloot. De gebruikte wapens blijven ter plaatse. Via connecties of afluisterapparatuur blijft men op de hoogte van opgeworpen wegversperringen. Luchthavens of internationale stations werden niet gealarmeerd bij de bende overvallen. De daders verdwijnen zoals ze gekomen zijn. Geen vuiltje aan de lucht. Wapens en voertuigen worden opgeruimd door de hulpjes samen met het leggen van zijsporen.

Resultaat: Daders spoorloos en de hulpjes kunnen van niets beschuldigd worden, ze werden wel opgemerkt in de omgeving, so what?

1,327

(16 replies, posted in Onderzoekspistes)

De overvallen moesten stof doen opwaaien bij de bevolking. Er moest een paniekreactie veroorzaakt worden. Indien men het op de kassa gemunt had was twee man en onopvallende bewapening voldoende. Ik weet uit ondervinding dat je het bureel van een filiaalmanager zomaar kon binnenstappen en de opbrengst onder bedreiging van een vuistvuurwapen kon bemachtigen. Maar dit was niet de bedoeling. Opvallende bewapening en een brute optreden doe je niet als je het op de kassa gemunt hebt.

Er moest paniek gezaaid worden en er zouden slachtoffers vallen. Dat was de bedoeling. De daders die de overvallen uitvoerden waren getrainde personen met een opdracht. Zie de benaderingen en de aftochten. Men was op voorhand bewust dat er doden zouden vallen. Roofovervallen waren het zeker niet.

1,328

(36 replies, posted in Bewijsstukken)

De nummerplaat is met een plaatslagershandschaar in stukken gesneden. Daarom de gebogen lijnen. Vermoedelijk uit frustratie. Een normaal persoon houd zich niet bezig om de nummerplaat in stukken te snijden en dan alles samen te droppen.

Nieuwe speurders die zich zeker een jaar gaan moeten inlezen voordat ze ook maar één link kunnen leggen.

1,330

(20 replies, posted in Andere Personen)

Aan huurlingen geen gebrek, zo te zien. Het blijven toch mijn favorieten voor het uitvoeren van de moorden van de Bende van Nijvel. Onbekend, gewetenloos, getraind en betaald op voorhand. Het is een internationaal zootje waardoor ook verschillende talen ter sprake komen. Waardoor er ook, buiten hun leider, verschillende daders worden opgemerkt.

En het is een niet te bewijzen piste. Ergens moet er een link zijn tussen de afgevaardigde van de opdrachtgevers en de te contacteren huurlingenleider. Maar wie?