1

(4 replies, posted in Bibliografie)

Iemand op zoek naar dit boekje? 12€ inclusief verzending in België. Goede gebruikte staat.

"Het werk van Charlie Hedo maakt deel uit van de grotendeels verborgen stroming der pornografische literatuur. Het wordt alom geprezen als het beste van wat dit genre te bieden heeft in het Nederlandse taalgebied. Hij is een zeer belangrijk schrijver"

"Hij is een zeer belangrijk schrijver" komt letterlijk vd Prometheus Brusselmans bio/achterkaften. Heel origineel! Plagiaat. wink

Biggus Dickus wrote:

Ik had al langer in de literaire wandelgangen vernomen dat een zeer bekend Vlaams auteur in 2015 een boek over de Bende uit zou brengen. Maar ik kan die schrijver moeilijk vereenzelvigen met die zondagsschrijver Charlie Hédo.

Jef Geeraerts sprak ook geregeld over een mogelijks boek over de Bende van Nijvel. Zijn Sigmaplan was een voorproefje/hint. Over welke auteur heb jij het BD?

3

(45 replies, posted in Hypotheses)

kenza wrote:

De vraag is nu hoe geraakt een werkloze inginieur in contact met hooggeplaatste en prominente figuren van onze maatschappij , het kan niet anders of deze persoon was ooit eens op de juiste moment op de juiste plaats bij iemand dat hem heeft begeleid naar de hogere kringen van onze maatschappij.

Men ontmoette elkaar in het nachtleven. Alles en iedereen zat bijeen in bepaalde cafés, discotheken, bars, nacht-eethuisjes. Politiekers, pooiers, flikken, magistraten, crapuul, rijkeluiszoontjes, klojos, snobs, kwaffeurs, horecamensen, ... Iedereen. 't Is echt niet zo complex hoor. 't Nachtleven is iets speciaals. Social networking, kaartjes & telefoonnummers uitwisselen. "Ge kunt mij steeds bellen als ge mij nodig hebt" "ik zal u bellen als ik u nodig heb" "kunt gij dat arrangeren voor mij" ... been there done that. Binnen de wet uiteraard. smile

4

(45 replies, posted in Hypotheses)

't Waren vooral een bende nihilisten die buiten de maatschappij stonden. Men moet over een crimineel quotient beschikken om criminelen (hardcore crapuul) én hun daden te begrijpen. Ik blijf overtuigd dat het enerzijds om geld draaide en anderzijds wraak nemen op een verdorven systeem. Motief: geld en haat dus.

5

(133 replies, posted in Hypotheses)

CleverTrevor wrote:

Trojan, in het begin van uw zogenaamde hypothese schreef u dat met vier sleutelwoorden het hele dossier kon verklaren. Het was kortom, heel simpel. Ondertussen is zowat de hele Belgische hofhouding inclusief de helft van de Verenigde Naties bij de Bende van Nijvel betrokken.

Volledig akkoord. Nu nog elvis, UFO's en nessie en we zijn er. wink

ik wacht wel tot er iemand uit de biecht klapt op sterfbed. of er verklaringen of bekentenissen, postuum en/of na verjaring van het dossier, worden vrijgegeven...

7

(46 replies, posted in Journalisten)

tja, dan moet Bouten dat hardmaken met bewijzen. Bouten heeft - tot op heden - niks nieuws aangekaart/aangebracht dan hetgeen we allemaal al 100x gehoord/gelezen hebben.

jup: passé composé ... Een paar romantische zielen (cf. deze website) zijn ermee bezig; uit verveling of hobbyisme. wink

Docu bekeken. 2 uur over van alles en (vooral) niks, zoals gewoonlijk bij Bende van Nijvel-thema. Het enige dat alle boeken, artikelen, reportages, commissies, etc. aantonen is dat het gerechtelijk én politionele apparaat in België een complete farce was. Voor de rest recycleert iedereen dezelfde scenarios die al 25 jaar dezelfde zijn (sinds het oerboek "De bende en co").