21

(1,141 replies, posted in 1985)

Bedankt zenga. Ik versta inderdaad niet alles, maar al veel. Ik probeer later nog wel eens opnieuw te luisteren.

Maar dus: de hypothese is dat de twee, al dan niet echte maar volgens VDS alleszins niet bij naam bekende, rijkswachters in de Parklaan, de overvallers "bescherming boden"?

Nog uit het artikel van De Coninck:

Eddy Nevens, enkele jaren geleden: “De rijkswacht zou op die parking staan, maar toen wij daar aankwamen, was er geen rijkswachter te bespeuren. In het heetst van de strijd kwam er een rijkswachter achter mij staan. Even plots was die weer weg. Terwijl ik wel wat dekking kon gebruiken. De rijkswachters weigerden pertinent om te schieten. Volgens hen was dat te gevaarlijk voor de mensen rondom ons.”

Die rijkswachters zouden dus niet bij naam bekend zijn? En door De Coninck op één hoop gegooid met het trio in de (andere) R4?

22

(1,141 replies, posted in 1985)

Is hier nu verwarring tussen twee R4's?

Eén wagen met drie rijkswachters die werd weggeroepen rond 19.30 en één met twee rijkswachters ("rijkswachtploeg Aalst" waarvan sprake in het deel van het PV dat De Coninck toont — de rest citeert hij jammer genoeg enkel zonder afbeelding) die nog in de Parklaan was op het moment van de overval, en die de GTI al aan het achtervolgen was op het moment dat de tweede R4 inpikt?

23

(1,141 replies, posted in 1985)

Bedankt voor de tip Aubanel.

Uit het artikel in kwestie, waar drie rijkswachters in de veelbesproken R4 met naam worden genoemd:

"Heden negen november negentienhonderd vijfentachtig te 19.47 uur. Wij ondergetekenden Cornelis René, opperwachtmeester, Arys August en De Vlieger Geert, beiden wachtmeester bij de Rijkswacht, verblijvende te 9300 Aalst, in uniform gekleed, met toezichtsdienst warenhuizen bevolen binnen de omschrijving van het district Aalst, worden radiofonisch door het Hoofd Mobiele Permanentie verwittigd van een overval op de Delhaize te Aalst, Parklaan."

https://i.imgur.com/xXiOSkr.jpg

"Opstellers hadden enkele minuten voor de overval de parking achteraan gecontroleerd alsook de bewaking van de voorzijde verzekerd. In de weinige minuten van onze patrouille met het dienstvoertuig in de nabij gelegen straten van de Delhaize heeft de overval zich voorgedaan."

Nog volgens De Coninck:

"Om 19.30 uur krijgen de rijkswachters in hun R4’tje op de parking van de Delhaize over de radio het bevel om elders in Aalst rondjes te gaan draaien. Om 19.33 uur verschijnt de Golf GTI van de Bende van Nijvel ten tonele. Drie minuten."

Dat zou dus betekenen dat de rijkswachters al 17 minuten vertrokken waren bij de Delhaize. Het kan een onnauwkeurigheid zijn, soit in het PV soit in het artikel, maar indien correct is dat wel meer dan even het blokje rond rijden.

24

(167 replies, posted in Organisaties)

Als dat de "revelatie" van Vermassen was, heeft de Valkeneer volkomen gelijk dat het niks nieuws is. Ofwel is er meer aan de hand, ofwel weet Vermassen minder goed waarover hij spreekt dan de gemiddelde forumer hier.

25

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik vind toch ook dat ze vreemde kronkels hebben gemaakt.

Ze willen de premie voor de gouden tip? Daarvoor hadden ze meteen kunnen aangeven wat ze gevonden hadden en de onderzoekers de rest van het werk laten doen. Ik zie geen echte reden om zelf de rest boven te halen als het puur om die € 250.000 draait.

En als de speurders dan komen, zouden ze de bewijzen zogezegd nog willen bijhouden?

Enfin, misschien is dit weer allemaal komedie om een tipgever te beschermen, maar zo niet hebben ze toch nuttig werk geleverd.

26

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:

Het gezicht van Bonkoffsky vind ik te alledaags om echt aan de robotfoto te koppelen. Ik had ooit een buurman die sprekend op hem leek. Op de foto's van de jaren tachtig draagt hij trouwens een vierkanten bril met een licht montuur (niemand opgevallen?), terwijl de Reus een zwart montuur zou hebben gedragen...

Of hij zette bewust een andere bril op tijdens de feiten, één die hij in de jaren 1980 in het dagelijks leven al niet meer droeg. Hij is wel een opvallende verschijning in die vest. Bizarre tred, armen wijd en ze lijken wel tot op z'n knieën te hangen. En denk daar nog een jas overheen en je zou hem veel dikker schatten dan hij eigenlijk is. Ik ben ook niet direct fan van de stelligheid waarmee hij in de media als "de reus" wordt bestempeld, maar ik zou het stilaan nog gaan geloven.

27

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Bonkoffsky in juni 1982:

https://i.imgur.com/meYWuw3.jpg