1

Topic: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Zondag 19 februari 2012, tv-uitzending op Nederland 2, Brandpunt. Interview met Eddy Nevens en David Van de Steen naar aanleiding van de 21 huiszoekingen.

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Ben benieuwd naar de uitzending. Brandpunt maakt meestal goede reportages.

3 (edited by K& 19-02-2012 20:36)

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Vraag 1: Wie heeft er de bende dossiers reeds goed gelezen?
Antwoord: heeft u dit als journalist dit reeds gedaan?

Vraag 2: Denkt u dat ze daar nog serieus bezig zijn bij de CBW? Een spoor volgen dat reeds 25 jaar plus is afgesloten met het dossier Latinus en de burgerlijke en militaire verjaring van de diefstal van de telexen door de WNP-miltairen ook reeds sinds 1992.
Antwoord: wij zijn allen gesommeerd naar een vergadering te komen op 5 maart. Wij zijn dus hoopvol dat er wat nieuws uit de bus is gekomen.

Vraag 3: Waarom is de onderzoekrechter Schlicker die in 1985 de zaken opvolgde van de Bende van Nijvel en van de zaak Latinus een verklaring gaan afleggen tegenover het hof van beroep in Brussel in het kader van de zaak Latinus. Waarom is deze verklaring toegevoegd aan het dossier TBW terwijl de procureur Depretre (nog voor Aalst) het requisitoor geschreven heeft om de zaak LATINUS als een zelfmoord te besluiten en tevens te vragen de zaak af te sluiten. Waarom heeft de bende commissie 2 nooit inzage gehad in deze verklaring afgelegd bij het hof van appel.
Antwoord: wij hebben daar geen antwoord op, wij wisten dit niet.

Troost u, de journalisten van Brandpunt wisten er ook niets van toen ze de opnames maakten. Je kunt begot toch niet verwachten dat een Hollandse journalist 20.000 pagina's doorneemt voor een enkele uitzending. Het is al goed dat ze er een uitzending over maken, daar over de Moerdijk. Hier te Vlaanderen kan het ze geen moer meer schelen zo te zien.

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Ja, beste K&, hebben ze jou bericht hier soms gelezen en op het laatste moment de reportage niet uitgezonden? (Geintje.) In ieder geval was er niets over de Bende van Nijvel in deze Brandpunt-aflevering. Wat betreft hun ervaring met het onderwerp Bende van Nijvel. De Brandpunt-redactie is dezelfde als de Netwerk-redactie die eerder een reportage over de Bende van Nijvel maakten.

Wat betreft of ze ook zo'n goede reportages maken, mmmh, niet zoals Zembla (Bende van Nijvel-reportage niet meer te zien) en al helemaal niet zoals VPRO's Tegenlicht (helaas nooit dit onderwerp behandelt). Toch jammer dat die Brandpunt-reportage dan (nog?) niet is uitgezonden. Je weet namelijk maar nooit of ze weer per ongeluk een shot van de geheime robotfoto's van Anderlues nemen (Nr.5? en Nr.6 met zijn baard) en er hangen nog portretten bij de schietpartij aan de Diable Amoreux ook nog.

5

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Boems, kun je me nog even uitleggen waarom je meent dat baardemans bij Anderlues hoort? Het past in ieder geval bij volgende info:

Jean-Claude Darville werd beschreven als 1m70-1m75, licht corpulent, met een woeste baard.

Volgens informant Henri Damsaint, woonachtig in Zweden, zou Jean-Claude Darville de voornaamste organisator geweest zijn van de actiegroepen van de Bende van Nijvel en de uitvoerder van de aanslag op juwelier Szymusik in Anderlues. Ook de borains Cocu en Adriano Vittorio werden genoemd door Damsaint.

Brief die Adriano Vittorio zou hebben ontvangen na zijn opsluiting, waarin hij bedreigd werd door een baardemans (bron: 'Herares' op forum tueries): "cher cohon d inde soigne ta beaute et tes 120 kilos. le barbu t adresse un bonjour et de grosses bises ainsi que le ministre des caseroles pour ne pas perdre trop de graisse mieux vaut rester a l'ombre".

Darville past ook mooi in de hernieuwde WNP-piste gezien hij door Damsaint gerelateerd wordt aan Calmette/Menassa/Al Ajjaz

6

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Baardmensen en andere onbekende robotfoto's vind je hier » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Dim, ik leg dit idd al een beetje uit in het topic waar Ben naar verwijst (op pag. 4). Maar ik heb ook even het schema van CBW nagemaakt » Overzichtsschema CBW

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Beste mensen, morgenavond in Brandpunt een reportage over de Bende van Nijvel en dit keer wordt het wel uitgezonden. smile

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Weinig nieuws gezien, wel goed om het onder de aandacht te houden.

10 (edited by Boemerang 27-02-2012 14:58)

Re: Televisie: Brandpunt over Bende van Nijvel

Uitzending van Brandpunt 26-02-2012 » YouTube

Op de website van Brandpunt zijn 7 minuten extra interview met David Van der Steen te zien, een directe link werkt niet maar misschien (althans dat hoop ik) dat Ben het dadelijk op zijn YouTube-kanaal heeft staan.