1

Eind deze maand komt er een nieuw boek uit genaamd 'Crapule de Luxe'. Het is geschreven door Walter Baeyens en er worden vele thema's behandeld uit de Belgische en internationale politieke wereld van de jaren 80 en 90. Met uitlopers naar WO II, Congo, extreem-rechts, joodse manipulaties, ... Bende van Nijvel, Iran-Contra, Black Eagle, covert ops, Ecoovie, Kirschen, ATLAS, Absolute Macht, maffia, Vaticaan, Opus Dei, machtsgreep door de banken, IMF, het nieuwe fascisme ... in een coherente samenhang van ca. 1900 tot 2010.

Meer informatie volgt.

http://i42.servimg.com/u/f42/11/22/12/24/0-0-0-10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2 (edited by the end 12-03-2012 23:29)

Auteur: Baeyens Walter
Uitgever: VAN HALEWYCK NV
ISBN: 9789461310859
Prijs: € 25,00
Verschijningsdatum: 31/03/2012

Algemeen boek
Uitvoering: Paperback
Fondscode: VHWVHW
Distributeur: VAN HALEWYCK

Illustraties: Nee
Taal: Nederlands

680 - Geschiedenis algemeen
NUR 2
339 - True Crime

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

3 (edited by Merovinger 28-04-2012 15:05)

Een interessant boek maar ik heb toch twijfels over de echtheid van de verhalen. Sommige persoonsnamen werden bewust vervangen alsook een aantal data, andere personen worden dan weer wel bij hun echte naam vernoemd.

Maar zeker de moeite waard om te lezen. Het is bijzonder goed geschreven (leest als een thriller) en het schets de algemene sfeer waarin duistere zaken als De Bende van Nijvel, het Agusta-omkoopschandaal, wapenhandel, en andere zaken mogelijk werden. Boeiend.

Zal ik zeker eens lezen!

Servo per Amikeco

Merovinger, in mijn boek zijn echte namen vermeld waar de feiten gedocumenteerd zijn uit andere bronnen. Waar ik een hypothese formuleer via dialogen, fictieve voorvallen, ... gebruik ik fictieve namen. Het fictieve gedeelte heeft als doel het geheel lichter verteerbaar te maken, plausibele maar onbewezen samenhangen te illustreren of verwaarloosde denkrichtingen (sporen) onder de aandacht te brengen.

Van welke verhalen betwijfel je de echtheid?

Geachte heer Baeyens, hoe ziet u de Bende van Nijvel?

7 (edited by Walter Baeyens 18-05-2012 18:02)

Hestur wrote:

Geachte heer Baeyens, hoe ziet u de Bende van Nijvel?


Natuurlijk volg ik sedert enkele jaren de Bende van Nijvel en TBW websites en lees ik de publicaties, onder andere de boeken van Guy Bouten, over dit onderwerp. Ik ben niet beter ingelicht over de Bende van Nijvel dan jullie forumisten, dus ik denk dat mijn inschatting ook niet veel zoden aan de dijk brengt. In mijn boek breng ik terzijde een thesis naar voor met de bedoeling de lezer even in een bepaalde denkrichting te sturen die volgens mij niet voldoende is uitgespit. Namelijk de piste van de Mossad-inmenging, onder andere ingegeven door de rol van nogal wat joodse figuren in de diverse Bende van Nijvel-dossiers.

En als we over joodse figuren spreken, komen we al snel terecht in het vaarwater van het Atlas-rapport, dat zeer ruime aandacht krijgt in mijn boek. Een link met de affaires Ecoovie en vooral Kirschen is daar duidelijk. Het thema 'Absolute Macht' uit het Atlas-rapport leidt ons naar het thema 'elites' in de titel van mijn boek. Tussen Atlas en de Bende van Nijvel-periferie bestaan enkele duidelijke verbindingen. Over de Bende van Nijvel nog de volgende vaststelling, die op zich al schokkend genoeg is om ons op de barricaden te doen klimmen: er zijn in België een paar personen die weten hoe de vork aan de steel zit en die zwijgen.

Hoe komt het toch dat het Belgische volk er maar niet in slaagt deze figuren te dwingen onder ede verklaringen af te leggen? Raison d'Etat? Tirannie der goede bedoelingen? En ik die dacht dat de 'état' nu net het volk zelf is! Als iemand mij komt vertellen beter dan ikzelf te weten wat goed voor mij is, word ik achterdochtig. Zo ben ik nu eenmaal. Laat het volk, in naam van de slachtoffers, zelf maar oordelen of deze geheimen werkelijk de moeite waard zijn om met de mantel der liefde te worden bedekt! Ik heb zo mijn twijfels.

Geachte heer Baeyens, ik heb opdracht gekregen uw boek te recenseren (in België en Nederland) doch had een paar vragen. Kan ik je email adres krijgen zodat ik je de concrete vragen kan bezorgen? Ik heb jou boek gedurende het ganse 'Pinksterweekend' gelezen tot ergernis van mijn vriendin overigens. sad

Ik kon het gewoon niet naast me neerleggen, maar heb toch een paar vragen. Bedankt om me een seintje te geven. Mijn email adres is: info@areopagos.be

9 (edited by ludoke 17-06-2012 10:58)

A.

De Duitse neo-nazi is volgens een van de andere versies niet in de bar Orchidee van de Staatsveiligheid/Gilissen/Werner Mauss te Bekkevoort terechtgekomen. Een kennis van Otto Skorzeny, de Heer Herman Gekiere (lees ook versie Bouten) werd door de Rijkswacht betrokken voor het transport naar Frankrijk. Gekiere doet dat uit de doeken in het boek Euroterrorisme van Offergeld en Souris, uitgeverij Scaillet. De KUL houdt het geschonken archief van Walter Debock van De Morgen merkwaardigerwijze gesloten! (Offergeld  en Souris stellen dat de USSR haar communisten als neo-nazies naar het Westen stuurde om het gevaar van nieuw fascisme in de verf te zetten. Ook zou Amada in Cuba gesticht zijn tijdens Tricontinentale vergaderingen.)

B. Secte Ecoovie

 • Geraardsbergen: notaris D'Haenens bezorgde de MicMac Indiaan een adellijke stamboom tot aan Kristus.

 • Norman Wiliams mocht vanuit de cel meegaan met  bezoeker Maurice André (NBC-militair Bierset uit Visé/Bijbelfanaat) naar Maastricht op het zelfde ogenblik dat -toevallig-de uitwijzing door Wathelet toekwam.

 • vzw ARABART Dialogue international-Namur 081 715020 460910 met Hamady Abdel Jelil, bezoeker van het  Secte-tentenkamp. Enkele interessante leden zoals Jakes Schreurs de Jaureguy, Francis Dessart, Leroy Claude, ch de Fleurus te Gilly, Dagonnier (Aginter/Thiriart)= penningmeester van de vzw "vrienden van Albanie", die de reizen van Amada in '78 organiseerde.

 • Massa's documenten werden in beslag genomen in het kasteel van Tilff-Sainval door BOB'er Debaets (degene die in 96 X1 binnensmokkelde in het dossier Dutroux en alweer veel vergalde).

Plots worden in 2012 gespecialiseerde allegaartjes, waar zelfs psychotische complotfanaten niet meer mee bezig waren, kwistig te boek gesteld als het kalf allang verdronken is. Maar wellicht wordt de koe in 2012 geslacht zoals de laatste zin laat vermoeden "zoektocht naar het Goud" van Ancong (zie ook VOX 9322 op22-6-93 en 30-07-93 De Morgen/sterfdag Boudewijn: de goudmijn ontplofte, de Kivu-bevolking was dood en het goud was.)

10 (edited by dim 04-06-2012 09:38)

ludoke, ik weet dat de Luikse politieagent Michel Boomans en de politiecommissaris Pierre Navez van Tilff betrokken waren bij het "neutraliseren" van de mogelijk bezwarende documenten uit het kasteel van Sainval. Maar ik wist niet dat ook Debaets bij het onderzoek betrokken was. Ben je daar zeker van? Wie zeker interessant is, is commandant Maurice-Eugène André:

 • ex-NBCR = protection nucléaire (!), biologique, chimique et radiologique (!) (Belgian Air Force)

 • betrokken bij vorming Latinus (kernfysicus) toen die reserve-officier was bij de ABL

 • affaire Dockers in Zeebrugge (vervoer Amerikaanse basissen in Duitsland)

 • informant in 1988 over affaire Systermans (bom in justitiepaleis Luik in '85), Jean Casters , Luikse extreem-rechts ("le Dare" en de KKK-achtige "Loge de Justice")

 • infiltreerde het FN (volgens Daniël Féret), met voorstel om er een Gladio-achtige structuur te vormen

 • Bloc Wallon

 • bodyguard van guru "le Maltais" in Ecoovie

 • oprichter van de Parti Progressiste belge (PPB) in 1978 en de Parti des Européens progressistes in 1989

Ludoke, weet je of Jean-Marie De Laet (UDB, lokalen Ecoovie, dicht bij VdB en Féret) in verband kan worden gebracht met Alphonse De Laet, dewelke te zoeken is in de sfeer Lhoist/Dumont Wautier/Roels of met Charles De Laet ("Etcom" met Robert Darville in 1984, alsook in "Somarlux" en "Ascendo", naast ene Freddy Bracke. Er is sprake van een Eric Bracke die opdrachtgever was van Robert Darville en Michel Gauthier)?

Graag had ik ook iets meer vernomen over deze bewering: "notaris D'Haenens bezorgde de MicMac Indiaan een adellijke stamboom tot aan Kristus" het doet me denken aan SAC- en CSP-pion Plantard en zijn tempelier-gedoe over de bloedlijn Christus-Merovingers-Habsburgers, die niets minder beweerde dan dat Otto von Habsburg (hij weer! zie AESP en Paneuropa) de rechtmatige erfgenaam van Christus en dus van een Groot-Katholiek-Rooms Rijk zou zijn. OSMTH, SMOTJ, en Maltaridders allerlei als front voor SDECE, SAC, P2, ... (ook in België) een piste die het verdient beter onderzocht te worden.

Dank!