Re: Boek: Crapule de Luxe

Inderdaad. Goede recensie.

Re: Boek: Crapule de Luxe

Merk op dat Willy VanDamme schrijft dat Eddy Wauters en KBC betrokken waren bij de beursmanipulaties van de broers Hunt op de zilvermarkt in 1978. Door het massaal opkopen van 'papieren' zilver 'futures' contracten werd de prijs van zilvermetaal zelf de hoogte ingejaagd. Het plan liep uit op een sisser met grote verliezen voor KBC. Dit was destijds te lezen in de Belgische pers. Willy meent niet dat Jurion er bij betrokken was. Een link met de Bende van Nijvel ziet hij niet.

Gelijkaardige manipulaties zijn vandaag bijna 'routine'. Centrale banken en JP Morgan (en andere) zorgen ervoor, via transacties op de futures-markten, dat de goud- en zilverprijzen relatief laag blijven. Dit ter 'bescherming' van het papiergeld (vooral Dollars), dat tegenwoordig gewoon onbeperkt wordt bijgedrukt. Er is lang niet genoeg fysiek zilver- of goudmetaal beschikbaar om alle futures contracten te vervullen, dus die strategie is niet zonder risico.

De manipulaties van de olie-futures, van de valuta wisselkoersen en van de LIBOR interestvoeten laten we nog buiten beschouwing. De 'Vrije Markteconomie' is een sprookje. Er zijn enkel nog kartels, lobbygroepen, monopolies, manipulaties, corruptie, fraude. Er wordt niet meer tegen opgetreden. Maken gewoon deel uit van het nieuwe globale business-model, zeg maar.

133 (edited by Merovinger 22-01-2013 14:18)

Re: Boek: Crapule de Luxe

De CIA leest mee wat u online uitvoert

Amerikaanse spionnen mogen zonder het bevel van een rechter de ‘cloud' van elke Europeaan volgen. De data moeten alleen zijn ondergebracht bij een Amerikaans bedrijf.

Reactie van Willem Debeuckelaer, de voorzitter van de Privacycommissie en lid van de Europese werkgroep ‘Artikel 29' die de privacy-organisaties van de lidstaten van de Europese Unie samenbrengt: [i]‘We hebben de Europese autoriteiten al herhaaldelijk gewezen op de verregaande gevolgen van Amerikaanse wetten voor Europeanen, maar voorlopig heeft dat weinig effect.'

‘Dit doet allemaal wat denken aan de Swift-affaire van enkele jaren geleden, waarbij bekend raakte dat de Verenigde Staten inzage had in het wereldwijde betalingsverkeer. Maar het bijzonderste aan deze zaak is de manier waarop de Verenigde Staten hun grondgebied lijken uit te breiden. Eén link met Amerika is voldoende om alle gegevens van iemand te mogen blootleggen.'

België alleen kan amper iets beginnen tegen de Verenigde Staten, en de vraag is zelfs of de Europese Commissie hier iets tegen in kan brengen.  "Tussen beide is er wel overleg over databescherming, maar het blijft een oud zeer dat niet-Amerikanen lang niet dezelfde rechten hebben als Amerikanen om dit soort praktijken aan te vechten. Plannen voor meer zeggenschap blijven in de ijskast zitten."

Bron » De Standaard

134

Re: Boek: Crapule de Luxe

Laatst gelezen en ook heel relevant gezien de centrale thema's in Walter's boek » wikispooks.com

This report is probably the single most important analysis of the events of 9/11 that Wikispooks has seen. It is an analysis of US/UK post-WWII covert operations and criminal banking activities originating with hidden 'Yamashita' and NAZI gold; it demonstrates Western complicity in the 1991 Moscow coup which heralded the collapse of the Soviet Union and shows that the faudulent instruments used to finance these events and the subsequent looting of Soviet industry, were at the heart of the 9/11 attacks. Ostensible maturity/settlement/roll-over for these instruments were dated through September 2001 and would have clinched several high-level criminal investigations had they been allowed to settle normally.

Re: Boek: Crapule de Luxe

Merovinger wrote:

Amerikaanse spionnen mogen zonder het bevel van een rechter de ‘cloud' van elke Europeaan volgen.
‘Dit doet allemaal wat denken aan de Swift-affaire van enkele jaren geleden, waarbij bekend raakte dat de Verenigde Staten inzage had in het wereldwijde betalingsverkeer.' België alleen kan amper iets beginnen tegen de Verenigde Staten, en de vraag is zelfs of de Europese Commissie hier iets tegen in kan brengen.

De NSA krijgt splinternieuwe gebouwen en uitrusting, genoeg digi-power om files aan te leggen van elke aardbewoner. En dat zullen ze ook doen. Ieder van ons internetgebuikers krijgt een profiel aangemeten. Facebook, Google, Twitter, Microsoft, Amazon etc.. leveren data die ons als persoon typeren. De Amerikanen plaatsen zichzelf boven elke nationale en internationale wetgeving. Wie gaat hen iets in de weg (durven) leggen? Niemand.

Is het iemand opgevallen dat Obama de NDAA heeft getekend? Doorgesluisd op uitgerekend 31 december. Na de toelating om ook de eigen  Amerikaanse burgers te bespieden, krijgen de 'ordediensten' nu ook de macht om US burgers op te pakken en op te sluiten zonder arrestatiebevel, zonder proces. Bovendien krijgen ook de US Forces deze politie- bevoegdheden. Ook over de USA worden nu drones ingezet 'voor de veiligheid'. Morgen duiken deze drones ook op boven België. Wat doen we er dan aan? Hoever zijn we hier nog van open fascisme verwijderd? We zijn één vingerknip verwijderd van een incident dat de 'Krijgswet' uitlokt en een totalitair regime vestigt in de US.

Er bestaat geen echte dreiging die deze extreme maatregelen rechtvaardigt.  Tenzij misschien de dreiging van een financiëel-economische collaps?

Re: Boek: Crapule de Luxe

hiciacit wrote:

Laatst gelezen en ook heel relevant gezien de centrale thema's in Walter's boek » wikispooks.com

Interessante thesis op deze Wikispooks link. Er is nog een thema uit mijn boek dat met de dag relevanter wordt. 'Wie bezit het verdomde goud?'

De Duitse regering heeft besloten het grootste deel van hun goudvoorraad uit New York en Parijs terug te halen. Totale reserve is 3.000 ton. Eerder deed Venezuela reeds hetzelfde. De Amerikanen waren niet te spreken over het Duitse wantrouwen. De NY FED wou Merkel gerust stellen met een nieuw certificaat dat het goud er wel degelijk ligt. 'Trust us, we're the FED!'

Ook andere landen (Nederland) dringen erop aan een audit te mogen uitvoeren van hun goudreserves die in Lower Manhattan NY in de kluizen zou liggen. Het vertrouwen in papiergeld, en vooral in de US $, verdampt sneller met de dag. Het verhaal over de plannen voor een 1 Trillion Dollar platina muntstuk om de Amerikaanse schulden te delgen bewijst in welke absurde fase van de monetaire waanzin we zijn terechtgekomen. My guess: het fysieke goud is in handen van de FED-aandeelhouders.  En de winnaars zijn? » www.ft.com

137 (edited by Merovinger 23-01-2013 10:49)

Re: Boek: Crapule de Luxe

De gemoederen in de financiële wereld geraken opnieuw verhit. Ditmaal zorgt de vraag van Duitsland voor de repatriëring van de goudreserves voor beroering. Duitsland vraagt een belangrijk deel van zijn goudreserve in de VS op. Met name het deel dat bij de Fed in New York ligt wordt geviseerd door de Duitse autoriteiten. De publieke opinie in Duitsland is vastberaden in haar eis: "Geef ons goud terug." Maar waarom willen de Duitsers plots hun goudreserves repatriëren?

» www.standaard.be | www.demorgen.be

138 (edited by Merovinger 23-01-2013 11:02)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Duitse politici vragen om hun goud te zien in de Federal Reserve. Een iets ouder artikel in Der Spiegel » Precious Metal Abroad: Why Germany Wants to See its US Gold

As a result, in addition to safeguarding the reserves of over 60 countries, the Federal Reserve Bank of New York continues to hold 1,536 metric tons of German gold -- or nearly half of Berlin's reserves. This enormous hoard of gold is stored in the fifth subfloor of the bank's building on Liberty Street, 25 meters (80 feet) below street level, and 15 meters below sea level. According to the bank's website, the vault rests on the bedrock of Manhattan Island.

Tourists are allowed to venture below street level to see the vault. After descending in an elevator, they stand in front of an enormous steel cylinder that pivots like a door in a 140-ton steel-and-concrete frame. But not even the owners are allowed to view their own gold. According to the Federal Audit Office report, the Fed explained that "in the interest of security and of the control process" no "viewings" are possible.

Finally, in 2007, "following numerous enquiries," Bundesbank staff members were allowed to see the facility, but they reportedly only made it to the anteroom of the German reserves. In fact, auditors from the Bundesbank made a second visit in May 2011. This time one of the nine compartments was also opened, in which the German gold bars are densely stacked. A few were pulled out and weighed. But this part of the report has been blacked out -- out of consideration for the Federal Reserve Bank of New York.

"I would like more transparency on the issue," says Bundesbank board member Thiele. The Americans are very sensitive, though, when it comes to security procedures in their gold storage facilities. In their second major depository, the legendary Fort Knox, practically no one in recent decades has been allowed to view the gold reserves.

Re: Boek: Crapule de Luxe

Merovinger wrote:

"Geef ons goud terug." Maar waarom willen de Duitsers plots hun goudreserves repatriëren?

De Standaard spreekt over een valuta-oorlog. Terecht. Zoals ik in mijn boek uitleg is de macht van de USA gebaseerd op het feit dat de US Dollar aan de rest van de wereld werd opgedrongen als universeel betaalmiddel. Zo werd onder andere de wereldwijde oliehandel niet toevallig in US Dollar verrekend. Dit geeft de USA ALS ENIGE NATIE TER WERELD de gelegenheid om geld bij te drukken 'zonder beperkingen' (er is immers GEEN binding meer met de goudreserve) en er zelf de waarde van te bepalen. De grote dreiging voor de USA is dan ook de opkomst van een concurrerende munt OF de come-back van goud als betaalmiddel. Dollars kunnen de USA gewoon bijdrukken, goud echter niet.

Elke poging om een alternatie munt en vooral goud-munt in omloop te brengen wordt gekelderd. Het is de machtige US oorlogsmachine (zelf betaald met papier-Dollars) die de rest van de wereld dwingt om de Dollar te blijven gebruiken. Het wantrouwen tegenover de US Dollar neemt snel toe. Waarom zouden bv. de Chinezen met hun Dollarvoorraden geen 'echte spullen' kopen voor het te laat is? GOUD bijvoorbeeld. En dat doen ze. Dat de US FED / Treasury niet staan te springen om het goud te leveren is normaal: het is de grootste concurrent (met zilver) van hun Dollar. Het zou niet de eeste keer zijn dat goud door de USA wordt geconfisceerd om de Dollar te 'stabiliseren'. (1934)

Daarbij komt dat het metaal wordt uitgeleased aan derden (tenminste op papier), terwijl ook de handel in futures-contracten problematisch is omdat deze vele malen de echte leverbare voorraden overstijgt. Elke stijging van de goudprijs is een aanfluiting voor ons monetaire papiergeld-systeem. De prijs van goud en zilver (en olie, levensmiddelen, interestvoeten LIBOR...enz) wordt dan ook zwaar gemanipuleerd. Tenslotte, als de EU, de USA en Japan zonder bedenkingen bekend geven dat ze massaal geld zullen bijdrukken tot ze blauw zien,  waarom dan nog belastingen heffen?

140 (edited by Merovinger 24-01-2013 14:08)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Inderdaad Walter, het goud is zoek en meer dan vermoedelijk in de pockets beland van de Families-eigenaars van de FED. De vraag is nu waar en hoe dit gaat eindigen? Want het is duidelijk dat het systeem vroeg of laat gaat exploderen.