141 (edited by Merovinger 24-01-2013 14:11)

Re: Boek: Crapule de Luxe

In de Standaard van vandaag een verslag van hun onderzoek rond de Belgische afkoopwet en de zaak Chodiev:

» Vooraf
» Wie is Patokh Chodiev?
» Belgische afkoopwet dient Franse belangen
» Een wet op maat van Patokh Chodiev (met uittreksels van het rapport van de Franse ex-cabinetard en ex-geheim agent JF Etienne des Rosaies en gericht aan de voormalige Franse minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant)

Besluit:  Ons dient ons.

142

Re: Boek: Crapule de Luxe

Merovinger wrote:

Besluit:  Ons dient ons.

De echte gulden regel.

143 (edited by Walter Baeyens 24-01-2013 20:07)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Merovinger wrote:

Inderdaad Walter, het goud is zoek en meer dan vermoedelijk in de pockets beland van de Families-eigenaars van de FED. De vraag is nu waar en hoe dit gaat eindigen? Want het is duidelijk dat het systeem vroeg of laat gaat exploderen.

Wat de toekomst brengt is niet te zeggen. Het verleden dan maar: onze financiële crisis is de zoveelste in een lange rij. De boom-bust cycles worden geproduceerd door de FED en omgeving, door middel van de rentevoeten. De 'Roaring Twenties' waren exuberant door de uiterst lage rente en het goedkope krediet. Ook aandelen werden op krediet gekocht. Het volstond om de monetaire teugels wat aan te trekken om de boel te doen crashen. In feite hebben we vandaag een ietwat gelijkaardige toestand.

De interestvoeten worden kunstmatig VEEL te laag gehouden. De rentevoeten lange tijd lager houden dan de inflatie is economische zelfmoord. De biljoenen euro's en dollars die 'bijgedrukt' worden en via de prime banks in omloop worden gebracht zoeken hun weg naar 'hogere opbrengsten' op de beurzen, in immobiliën etc. Dit geld komt niet aan bij de kleine ondernemer, die geen (goedkoop) krediet loskrijgt van zijn bank. Ook niet bij de consument. Daarom is de inflatie voorlopig nog niet de hoogte ingeschoten. WEL de beurs, het vastgoed en de obligaties.
Enorme bedragen zijn geïnvesteerd in vastrentend papier (obligaties=bonds), waarvan de waarde stijgt als de rente daalt of onveranderd blijft.
Precies DAT hebben de FED en ECB beloofd: lage rente, koste wat het kost.
Om de rente op de staatsschulden laag te houden, kopen de FED en de ECB zelf de staatsobligaties op.
Op de vrije markt zou door investoren een fiks hogere rente geëist worden, omwille van het risiko
' type Griekenland, Spanje, Italïe..'.
De grootste opkoper van US obligaties bijvoorbeeld is de FED. Met welk geld? Euh.....met het pas gedrukte geld natuurlijk.  Deze hond bijt zichzelf in de staart. Monetaire incest!
Er bestaat geen 'vrij marktmechanisme' meer. Alles is gemanipuleerd. Een ontspoorde kapitalistische versie van het Centrale Planbureau van de Soviets.
Hoe lang kan een jongleur 5 balletjes tegelijk in de lucht houden? En dan 6? En 7, 8..? Als er ééntje valt, regent het plots balletjes.

Een groot risico schuilt op dit moment in de 'Bond Markets' en de 'Derivative Markets' die erop geënt zijn. De bedragen die gemoeid zijn met de 'rente-derivatives' zijn gigantisch. Titanisch is wellicht een betere beschrijving.

EEN opstootje van de rente en de boel stort in. Verdorie, lijkt erg veel op 1929.
Maar dan x 50.

144 (edited by Walter Baeyens 24-01-2013 19:56)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Merovinger wrote:

In de Standaard van vandaag een verslag van hun onderzoek rond de Belgische afkoopwet en de zaak Chodiev:

» Vooraf
» Wie is Patokh Chodiev?
» Belgische afkoopwet dient Franse belangen
» Een wet op maat van Patokh Chodiev (met uittreksels van het rapport van de Franse ex-cabinetard en ex-geheim agent JF Etienne des Rosaies en gericht aan de voormalige Franse minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant)

Besluit:  Ons dient ons.

Bedankt, Mero. Er is ook een intensieve opvolging van dit thema op het forum van de Franstalige vrienden. 'Carte jaune pour De Decker'. Er zijn vragen bij de links Chodiev-De Decker-Sarkozy/De Decker-Rozenberg/en de gelijkaardige affaire (Rozenberg)-Alfred Cahen-Mogilevitch in de jaren 90 (ATLAS-Rapport). JF E des Rosaies komen we terecht in de wereld van de Vrijmetselarij, Ridders van Malta, maar ook de Franse SAC, Charles Pasqua, Quebec, Desmarais en... Sarkozy. Vanwaar toch deze Belgische kruiperigheid tegenover de Rode Maffia? Quid pro quo?

145 (edited by Merovinger 05-04-2013 12:08)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Vette Belgische vissen zijn met het vergrootglas te zoeken op offshoreleaks waaraan onder meer de krant Le Soir meewerkte. Eén naam valt echter op. Die van de Belg Pierre Bocquet. Van de 400 ‘hits' die met België te maken hebben, zijn een groot aantal te verbinden met deze consultant-zakenman die in Ukkel woont.

Pierre François Bocquet werd bij het grote publiek bekend als crisismanager die in 1999 door de energiegroep Tractebel ingeschakeld werd om een strategische investering in Kazachstan die grondig fout liep, te pogen te redden.

Meer » www.standaard.be

146

Re: Boek: Crapule de Luxe

Chodiev > Armand De Decker! (IEPS, ...)

147 (edited by Walter Baeyens 05-04-2013 16:23)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Merovinger en dim, bedankt. Ja, er is duidelijk nogal wat stront aan de Tractebel-knikker geweest. De link met het Atlas-rapport is duidelijk. Overigens doet de fluwelen Chodiev-behandeling denken aan de gunsten die Mogilevitch mocht smaken (via Cahen). Er bestaan nogal wat historische bindingen tussen de vroegere componenten van Tractebel en Oost-Europa en zelfs China.

Honderd jaar geleden waren Belgische bedrijven zwaar geëngageerd in de electrificatie, aanleg van spoorlijnen en tramlijnen, metro's, ...van Buenos Aires tot Shanghai. Nagelmackers, Empain. Tiens, alweer Atlas! Ook toen reeds bindingen met de Société Générale, en dus met de dynastiën van de species Davignon, Frère, Desmarais, ... Hetgeen ons brengt bij de geldelites rond de CFR, Bilderberg, Rockefeller, en hun voorgangers in de US Federal Reserve. 'Pouvoir Absolu'.

Wie doet hen wat? Onbegonnen werk.

Re: Boek: Crapule de Luxe

De tweede rijkste Belg, Patokh Chodiev, was jarenlang eigenaar van een mysterieuze bank op de Cookeilanden. Chodiev duikt op in Offshoreleaks. Met Patokh Chodiev komt voor het eerst een ‘grote naam' voor in het Belgische luik van Offshoreleaks, het internationale onderzoek naar de kapitaalvlucht van duizenden miljonairs richting belastingparadijzen. Journalist Alain Lallemand van Le Soir heeft documenten gevonden over een offshorebankenconstructie van Chodiev op de Cookeilanden, gelegen tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï.

Meer » www.standaard.be

Re: Boek: Crapule de Luxe

Het is ook zo eenvoudig om off-shore accounts te openen en te gebruiken. Niet eens zo duur ook. Da 's niet toevallig. Je belt naar Advocatenkantoor X op eiland Z. Je koopt een slapende off-the-shelf vennootschap Z die door het kantoor per dozijn werden opgericht. De advocaat 'trustee' is directeur (type De Bocquet) van honderden firma's, tegen betaling. Hij tekent alles wat hem voorgelegd wordt.

Hij opent een bankrekening in naam van Z. Nu kan je gaan schuiven met geld, of je kan gaan factureren (liefst voor onzichtbare 'diensten') via Z. Of er een holding van maken ... Be creative. Piece of cake. Van dit systeem geen gebruik maken zou erg ... eh ... dom zijn, zeg zelf. En nu moeten wij hierover verbaasd en verontwaardigd zijn zeker?

Re: Boek: Crapule de Luxe

Walter Baeyens wrote:
Merovinger wrote:

Amerikaanse spionnen mogen zonder het bevel van een rechter de ‘cloud' van elke Europeaan volgen.
‘Dit doet allemaal wat denken aan de Swift-affaire van enkele jaren geleden, waarbij bekend raakte dat de Verenigde Staten inzage had in het wereldwijde betalingsverkeer.' België alleen kan amper iets beginnen tegen de Verenigde Staten, en de vraag is zelfs of de Europese Commissie hier iets tegen in kan brengen.

De NSA krijgt splinternieuwe gebouwen en uitrusting, genoeg digi-power om files aan te leggen van elke aardbewoner. En dat zullen ze ook doen. Ieder van ons internetgebuikers krijgt een profiel aangemeten. Facebook, Google, Twitter, Microsoft, Amazon etc.. leveren data die ons als persoon typeren. De Amerikanen plaatsen zichzelf boven elke nationale en internationale wetgeving. Wie gaat hen iets in de weg (durven) leggen? Niemand.

Is het iemand opgevallen dat Obama de NDAA heeft getekend? Doorgesluisd op uitgerekend 31 december. Na de toelating om ook de eigen  Amerikaanse burgers te bespieden, krijgen de 'ordediensten' nu ook de macht om US burgers op te pakken en op te sluiten zonder arrestatiebevel, zonder proces.

Brandend actueel » www.demorgen.be