11 (edited by ludoke 17-06-2012 10:55)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Krijgt Griekenland goud en kolonels?

Re: Boek: Crapule de Luxe

Ludoke, het goud is al weg, als onderpand voor de IMF leningen (zilver biedt ook mogelijkheden), maar kolonels zouden zeker de steun krijgen van de USA als de communisten de verkiezingen winnen, net als in 1970s. Maar zover zijn we nog niet. Eerst proberen de verkiezingen te manipuleren. De aankondiging van de centrale banken dat ze klaar staan met nog meer geld, de recente renteverlaging en de dreiging van IMF en EU dat een Grieks debacle de wereldondergang zal inluiden, moeten de Grieken ervan afhouden voor Syriza te stemmen. Ik hoop dat het bankenkartel flink het deksel op de neus krijgen. Benieuwd welke 'dirty tricks' ze gaan gebruiken om extreem-links plat te drukken.

13 (edited by K& 17-06-2012 18:22)

Re: Boek: Crapule de Luxe

U kent je geschiedenis goed. Als ancien van de luchtmacht Starf. 104 heb je misschien nog kolonel de Buyst gekend? Of was deze piloot nog van voor de gloster-meteor en fouga in Kamina, Congo? Bv. nog op Spit en Hunter, Mosquito, Boxcar?

Deze veteraan leidde later een soort militair weeshuis? Maar was tussendoor nog wel wat actief bij de SGR zoals Dery? Collega's als het ware? Van de oude garde die in Congo zijn opgeleid , zijn  er nog weinig over. De meeste zijn neergestort? Of zitten  aan een van de costa's.

14

Re: Boek: Crapule de Luxe

Ogenschijnlijk vertrokken naar de zuiderzon. Geen wonder als je weet dat er amper piloten deze F104 doodskisten hebben overleefd!

Wiki: La Belgique utilisa 101 F-104G construits sous licence par SABCA et 12 TF-104G biplaces construits par Lockheed, un F-104G s'étant écrasé avant sa livraison. Le Starfighter servit avec la Force aérienne belge pendant un peu plus de vingt ans, entre le 14 février 1963 et le 19 septembre 1983, avant d'être remplacés par des F-16. 23 survivants furent vendus à Taïwan et 18 à la Turquie. 38 F-104G et 3 TF-104G furent perdus dans des accidents.

Het is dus best mogelijk dat onze auteur nooit in Congo heeft gevlogen door de onafhankelijkheid in 1960. Ik moet dus op zoek naar nog oudere piloten aan de costas.

15 (edited by ludoke 07-07-2012 07:37)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Het "onvoorstelbare" Crapule maakte (Iran) en knakte regimes (Nicaragua) en steunde bv. de Taliban in Afganistan met o.a. Stingerraketten, nadat een recent mao-kabinet een instabiliteit inluidde in  Kaboel. De Taliban dinamiteerde de reuze-boedha's, een provocatie om ... I.p.v. omkijken zal ik mij wagen aan een "onvoorstelbare toekomst": mogelijke vooruitzichten. Timbuktu: de vernieling van de islam-mausolea triggert?

De rijke sekte van de CIA genaamd Ecoovie (in relatie met de islamitische vzw Arabart) exploreerde in 1987 reeds Cap Vert, Mauretanie, Gabon, Senegal, en de rariteit Burkina Faso , waar het Belgische CIA-Amada een mao-president ten grave droeg. Later moest  onze gids Ludo Martens (met dochter Amada) Kagame ruilen op het schaakbord voor de mao-Kabilla I, wiens rol al vlug niet meer gegeerd was.

In het luie Europa zal eveneens getriggerd worden om tot geweld (ultieme investering als de citroen uitgeperst is) te komen: waarschijnlijk langs  een "kindvriendelijke" truc (gezien de aanslag in Madrid en die van Breivik met moeite slechts een Witte Mars teweegbrengen bij de meute).

  • Abou Jah Jah moest in mei 2001 (zijn introductie gebeurde met de  klacht tegen Sharon door advocatuur) onze neuzen naar Mekka richten;

  • Een scheet bij een Cola-automaat deed honderden kinderen braken over gans het land.

  • De Mexicaanse griep-hype was een volgende test.

Moeilijk zal het dus niet zijn, nu massasuggestie op punt staat. Wit poeder of kippewit aan enkele schoolpoorten in september 2012 of "zoiets" dat schoolkinderen nu ziek maakt in Afganistan.

Re: Boek: Crapule de Luxe

Actua-TV interview (34') over het boek » YouTube

17 (edited by ludoke 11-07-2012 08:27)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Rond 1975-1980 maakte Amada of de latere PVDA inzake haar troetelthema "de fascisten" nooit melding van WNP (Westland New Post) of de NEM-clubs (Nouvelle Europe Magazine). Wel werd de hogere vakbondsleiding constant als fascistisch bestempeld (om de neuzen naar elders te richten?). En dit terwijl er dure affiches van die, inderdaad bijna onbekende of onbestaande (?) groepen, de Leuvense Bondgenotenlaan sierden, hakenkruisen inclusief.

Zodus WNP, ruim te laat om die "Wakkere Hut" nog eens te herkauwen bij de Mic-Mac Indianen in Tildonk. Als mei-68-antikair kan ik die onderzoekjes nog met smaak lezen tussen andere gazettenlul.

18 (edited by TooTall 16-07-2012 10:39)

Re: Boek: Crapule de Luxe

Geweldig boek! Net uitgelezen en mijn hoofd gonst! Magistraal!

Re: Boek: Crapule de Luxe

TooTall. Thanks! Commentaar en vragen over het boek zijn welkom.

Re: Boek: Crapule de Luxe

Ludoke. Je inzichten zijn interessant, schrijf ze gewoon duidelijk neer. Niet zo cryptisch aub. Bijvoorbeeld over het vermoeden dat AMADA (extreem links) destijds werd opgericht door de CIA. Het is helemaal niet onlogisch dat de CIA zo'n initiatief neemt om 'linkse elementen' aan te trekken, te controleren en te registreren om op die manier het succes van een 'echte' linkse partij bij voorbaat te kelderen. Het werpt ook een nieuw licht op de anti-linkse operaties in België, bv. in de jaren 80. Ook in Frankrijk was de CIA betrokken bij de poging tot oprichting van een gematigde 'Western Style' communistische factie met de bedoeling te concurreren met de hardliners 'Moskou Style' en de Communistische Partij intern te splitten om haar invloed te fnuiken.