Claude Moniquet, de zelfverklaarde "spion van de DGSE" en "anti-terrorisme expert" heeft duidelijke banden met Mossad, ADIV en DGSE. Velen stellen zijn werkelijke bekwaamheid in vraag alhoewel zelfs de directeur van onze eigen VSE aangeeft dat de fransman, die in België woont, duidelijk kennis heeft die hij via contacten van de DGSE verkrijgt. Hij heeft een eigen firma in Brussel met burelen over de hele wereld.

Is deze kerel nooit in verband gebracht met het dossier? Ik meende zijn naam in een boek van Bouten te hebben gelezen.

Servo per Amikeco

2

Uit het eerste boek van Guy Bouten:

Hij was een terrorisme-expert en genoot het vertrouwen van Israël. Moniquet had ook een grote invloed op Jean-Paul Dumont, de advocaat van extreem rechts in Brussel en van Bouhouche. Zijn naam kwam ook voor in de agenda van Bouhouche.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Inderdaad, dank u Ben. Ik was op zoek gegaan in het lijvige boek maar vond de passage niet terug. De naam van Moniquet lijkt wel vaker in gerelateerde literatuur op te duiken zoals in het boek van Willy Van Damme over het leven van Jacques Monsieur, Handelaar Des Doods.

Moniquet zit blijkbaar op één van de kruispunten waar huidige inlichtingen elkaar kruisen tussen de Mossad, VSE-ADIV en andere diensten zoals de DGSE (Direction General de la Securité Exterieure FR).

Servo per Amikeco

4

DeadLetterBox, wat is VSE?

VSE: Veiligheid van de Staat/ Sûreté de l’état zie ook » lib.ugent.be (Opgepast, directe link naar een PDF-bestand.)

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

6

Dank U.

Vaak zegt men SE, maar dit is de franstalige variant. VSE is de "Belgiche" variant van de afkorting. Een acroniem dat je vaak tegenkomt in de Federale Overheid, meestal een combinatie van de franstalige en nederlandstalige benaming.

Servo per Amikeco