11

Ben wrote:

Hij was beheerder en baas van het Amerikaanse filiaal Delhaize.

Hij werd in 1982 overgeplaatst naar Amerika. In de Verenigde Staten was hij "permanent vertegenwoordiger" en verantwoordelijk voor aankopen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

12

Op het forum van aalsthistoriek is ook nog sprake van een Marcel Le Clercq en zijn nazaten, die in een villa op het Kravaalbos wonen, gedeelte Asse Ter Heiden, en grootaandeelhouder zijn van Delhaize.

peter wrote:

Waarom zit een topman van de Delhaize in de prostitutiepanden? Witwassen van drugsgeld. Misschien wilde iemand z'n geld terug hebben?

Kleine test. Alle De Staerkes en ingekleurde theorien ten spijt denk ik dat bovenstaande hypothese veel korter bij de waarheid zal liggen.

De grote Manitou ziet alles

14

peter wrote:

Waarom zit een topman van de Delhaize in de prostitutiepanden? Witwassen van drugsgeld. Misschien wilde iemand z'n geld terug hebben? 

Alternatief: misschien wil iemand niet zijn geld terug, maar zijn drugs terug. Die, ik zeg maar wat, tussen de bananen zaten.

15

Of iemand gaat gewoon naar de hoeren omdat hij regelmatig met een broek vol goesting zit. En er zit weinig verschil op een broek vol goesting van een topman van Delhaize en die van een rekkenvuller van den Aldi, behalve dat die eerste 't waarschijnlijk makkelijker kan betalen.

16

Om nog even verder te borduren op 'misschien wilde iemand zijn geld terug?' Misschien wilde iemand alsnog zijn deel van de erfenis van Louis Coetermans? Dat is het probleem met het Bende van Nijvel dossier, het aantal denkbare motieven blijft anno 2014 groot. En de scheermes van Ockham pogingen om daaraan te verhelpen, blijven tot op vandaag 'scheren in de lucht'.

De familie Le Clerq-Blaton verenigt in zich twee grote industriële groepen. Jacques le Clercq, was zelf bestuurder van de distributeur Delhaize en verantwoordelijk voor de Amerikaanse activiteiten van de distributiegroep. Thérèse Blaton is een telg uit het geslacht van Emile Blaton, die aan de basis ligt van de gelijknamige Brusselse bouwgroep.

Jacques Le Clercq was met Thérèse Blaton getrouwd tot hij in 1976 scheidde. De scheiding werd in februari 1983 uitgesproken en in mei van datzelfde jaar hertrouwde Le Clercq met de Amerikaanse Winnie Mansfield. De familie beheert nu het vermogen dat werd opgebouwd, hoofdzakelijk dan via de familie Blaton. (...)

Bron » derijkstebelgen.be

18

Als Le Clercq de grote man is achter de Bende van Nijvel, dus niet slachtoffer, maar bevelgever, om zijn positie binnen de keten te versterken, kan dit ook verklaren waarom ze Colruyt, GB en Piot deden.

HIPA, heb jij niet een uitgewerkte Delhaize-hypothese, die je bevattelijk kan uitschrijven, ik bedoel de uiteindelijke hypothese van je grootvader?

http://www.standaard.be/cnt/dst05072003_094

In 1979 spreekt Delhaize opnieuw de markt aan door 420 miljoen oude franken (10,4 miljoen euro) op te halen. Of de families deelnemen aan de kapitaalverhoging is niet duidelijk. Delhaize is altijd zeer terughoudend geweest met informatie over het aandeelhouderschap.