1

Hij was beheerder en baas van het Amerikaanse filiaal van Delhaize. Hij heeft jarenlang een relatie met prostituee Nicole Andrien gehad.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Waarom zit een topman van de Delhaize in de prostitutiepanden? Witwassen van drugsgeld. Misschien wilde iemand z'n geld terug hebben?

Op de Franstalige site wordt aandacht besteed aan het boek 'Prins Diamant' (Vincent Mercier) waarin nogal wat bekende namen worden genoemd. De teksten uit het boek zijn in het Nederlands. Meerdere bladzijden tekst & commentaren van 'Le Clercq-Dehaize' tot ' Caisse Privée', Van Wijck, ... Zie » tueriesdubrabant.winnerbb.com

DEEL III: COETERMANS' IMPERIUM

(...) De firma Delhaize Frères & Cie was opgericht in 1867 om eenvoedingswinkelte openen in Charleroi. Belanghebbenden waren Jules Delhaize-Vieujant, Edouard Delhaize en Jules Vieujant. In 1871 verhuisde de firma Delhaize Frères & Cie naar de Brusselse Papenvest en datzelfde jaar werdde commanditaire vennootschap Delhaize Frères & Cie opgericht. Vier jaar later werd de benaming ‘De Leeuw’ aan de naam toegevoegd. Alsgevolg van de steeds aangroeiende stroom van geïmporteerdeoverzeese goederen richting Antwerpen, besloot de firma Delhaize Frères & Cie om magazijnen te bouwen op het Osseghemveld in Molenbeek. Deze gronden grensden er aan de nieuwe spoorweg. In Antwerpen werden toen producten uit de hele wereld ingevoerd: Amerikaanse conserven, koffie uit Brazilië, kruiden uit Indië, olie enchocoladeuit Belgisch Congo.

Tussen 1883 en 1914 kende Delhaize Frères et Cie een razendsnelle groei, waardoor niet minder dan vijfhonderd bijhuizen werden geopend over heel België. De Aalsterse Hector le Clercq deed later zijn intrede in de groep Delhaize na zijn huwelijk met Josephine Vieujant. Deze familietak raakte nadien familiaal verwant met de afstamming van Jeanette Albertine Coetermans, de zuster van Louis Coetermans. (...)

Bron » www.vanhalewyck.be

Walter, dank je voor dit tip, zal ik zeker lezen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Jacques Le Clercq was gehuwd met Thérèse Blaton, een dochter van de familie Blaton welke een heel bouwimperium hadden uitgebouwd » wikipedia.org

Wel toevallig dat Jacques van Camp, in een vorig leven, nog als architect had gewerkt bij Blaton. Niet verwonderlijk dat daar schoon volk over de vloer kwam. Was dat restaurant eigenlijk wel van hem of zitten daar wat bijzondere investeerders in tussen?

6

Ik denk eventjes (behoorlijk ongefundeerd en overdreven speculatief) hardop: en wat als Blaton tot het kamp behoorde van degenen die hun boekje te buiten waren gegaan en door de Bende moesten aangepakt worden in het belang van, bijvoorbeeld, de "staatsveiligheid"? Met colateral dammage voor wie in zijn vaarwater zat (Le Clercq, Van Camp, ...).

En niet te vergeten: de concurrerende bouwbedrijven De Pauw en Amelinckx van Renaat Blijweert, hoofdaandeelhouder van de bank Copine.

dim, daar ben ik van overtuigd dat het om een soort van interne oorlog/afrekening/afpersing-actie gaat. Er zijn ook nog de reacties van Gol, alsook de aanslag op 6/12/85 in Luik op hem. Het is een enorme puzzel, in deze mag men de rol van Frankrijk en de spanningen met NAVO tussen beide en de rol die Raes in dit geheel speelt (bv. de Belgische paspoorten die in de Iran-Contra werden gebruikt door de VS waar Raes woedend over was). De politieke achtergrond en het werkelijke doel van de befaamde "war on drugs" is in deze belangrijk. De Bende van Nijvel is niet uit de lucht gevallen er een voorgeschiedenis. In het NDB-dossier is er sprake van geheime acties in Zaïre, die niet aan bod gekomen zijn op het proces. Welke acties in Zaire?

In het boek van Hilde Geens, staat dat Claude Leroy aan het onderhandelen was met Delhaize i.v.m. leveringen van vlees uit Paraguay aan Delhaize. Ik zal het bewuste stuk een opzoeken. Als men van daar vlees invoert is het natuurlijk bevroren hé. En wie was er een grote meneer in Paraguay, Massagrande vriend van Bultot en Ciolini, die dan weer een kennis is van Wellens.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

9

fipilip wrote:

En niet te vergeten: de concurrerende bouwbedrijven De Pauw en Amelinckx van Renaat Blijweert, hoofdaandeelhouder van de bank Copine.

Goed punt. Ik vraag me inderdaad af in welke mate de VDB-kliek allemaal handen op één buik was of niet. Mogelijk waren daar verdoken bloedvetes aan de gang (al dan niet omwille van zakelijke concurrentie). Blijweert voert ons alvast recht naar dossier Atlas en De Pauw zie ook eerder aan de kant van de Bende staan dan bij de geviseerden (toch als men waarde hecht aan het verhaal rond die fameuze video van - pakweg- 150 miljoen).

10

the end wrote:

Er zijn ook nog de reacties van Gol, alsook de aanslag op 6/12/85 in Luik op hem

Juist, misschien moeten we die aanslag toch eens nader bekijken, vooral ook gezien de datum (repressailes na de Bende-aggressie?) Wie zat echt achter die aanslag? De "nébuleuse" die Gol zorgen baarde? Degene die door de Bende werden in een hoekje gedrumd?