En février 1985, le juge Schlicker décida d'interroger le Dr Pinon et de perquisitionner chez son ex-épouse. Puis il y a renoncé après que le procureur Deprêtre lui eut donné des "explications verbales" sur le dossier Pinon. Le juge a alors retiré de son dossier les pièces relatives à ces devoirs.

Bron: Le Soir (René Haquin) | 5 juli 1989

12

Niet alleen de brand bij Pour. Twee andere elementen die het dossier in gang hebben gezet: de verdachte dood van mevrouw Crockaert en de bewering van Jeuniau dat twee minderjarigen nadien zelfmoord hebben gepleegd. Met op de achtergrond dan ook nog de dokter van een aantal prostituees uit één van de befaamde netwerken die werd ontvoerd, gemarteld en vermoord, En de brand in een jeugdinstelling in Sint-Genesius-Rode, waarna de brandstichter werd vermoord, indien info van Cobra juist is. Geef toe. Als prelude van de Bende van Nijvel zou het dossier Pinon niet misstaan.

13

Met het eerdere ESH-dossier vermoedelijk nog veel belangrijker dan Pinon, gezien de koppeling met wapenhandel, Libanon, Geschier, Al Ajjaz,... (en dus Mossad). Pinon, hoe afschuwelijk ook, is dan maar een uitloper van iets immens groter.

https://pnws.be/bende-van-nijvel-dossie … enspinsel/

dim wrote:

Pinon, hoe afschuwelijk ook, is dan maar een uitloper van iets immens groter.

Het is geen uitloper, maar een lijm die onderliggend alle losse eindjes aan elkaar houdt en ook een reden waarom de volledige waarheid rond de Bende van Nijvel, Dutroux, e.a. nooit aan het licht zal komen.