21

Re: Alain Weykamp

Merovinger wrote:

In de jaren '70 en '80 was de garage van (vader?) Weykamp gelegen op de Bergensesteenweg 197 in Anderlecht » Google Maps

Dit was de garage van de (veel oudere) broer van Alain Weykamp.

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Alain Weykamp

Ben wrote:

De naam van Alain Weykamp duikt al in 1981 op, in de gerechtelijke onderzoeken naar extreem-rechts en het milieu van de schietclubs in België. Op 5 april 1981 treft een rijkswachter Weykamp samen met zijn vriendin aan in het bos van La Houssière.

Weykamp was een bekend lid van de extreem-rechtse organisatie Front de la Jeunesse en een vriend van Madani Bouhouche. Beiden hadden begin jaren tachtig een eigen schietclub, Parabellum.

In de koffer van de wagen van Weykamp werd in 1981 munitie aangetroffen. Weykamp bekende dat hij geregeld schietoefeningen hield in een zandgroeve in het bos van La Houssière, samen met andere extreem-rechtse militanten.

Guy Bouten heeft Alain Weykamp ook enkele vragen gesteld over het Bos van Houssière:

Heeft de rijkswacht je ooit geverbaliseerd toen je aan het schieten was in het Bos van Houssière?

"Ja. Nemry kende de streek vrij goed en had me uitgenodigd. Het moet in de zomer van 1981 geweest zijn. Eric en Philippe Van Engeland waren er ook bij. We schoten met riotguns en een half automatisch FN-pistool kaliber 22 long rifle. Pas op, ik bezat toen een dertigtal wapens met een vergunning."

Gingen jullie daar dikwijls oefenen?

"In het bos van Houssière? Dat gebeurde weleens."

Ook met Bouhouche?

"Ja. We moesten van hem altijd de hulzen oprapen. Uit zuinigheid, zei hij, we konden ze dan herladen."

Ken je de frituur La petite Bouffe in Ronquières?

"We gingen er soms eten. Onlangs ben ik er nog eens langs geweest maar de frituur was dicht en verlaten."

Eric Lammers? Ook het hulzen oprapen om bij te houden wekt mijn interesse!

23

Re: Alain Weykamp

.22 LR wordt niet herladen.

Re: Alain Weykamp

Was het niet Weykamp himself dat een alibi bezorgde aan Bouhouche voor de moord op Mendez?
Gedurende het proces van Bouhouche was het gerecht niet op de hoogte van de vriendschapsband tussen bovenstaande.
Het feit dat Weykamp aan Bouhouche met het beest Lammers in contact bracht kan een aantal zaken verklaren.

De beste vriend van Bouhouche was Alain Weykamp van het Front de la Jeunesse. Het is wel erg twijfelachtig dat Bouhouche zelf lid geweest is van het FJ of het WNP. Bouhouche had wel BOB-informatie van Beijer aan Weykamp doorgespeeld maar in de uitgebreide onderzoeken naar bijvoorbeeld WNP, het FJ of de Groep G binnen de rijkswacht werd nooit enig bewijs van lidmaatschap van Bouhouche teruggevonden. De ex-vrouw van Bouhouche, Anne Quittner, verklaarde wel 'bij de familie Lammers, samen met Weykamp van het FJ, het avondmaal te hebben gebruikt om de vrijspraak van Eric Lammers in de zaak van de Herderliedstraat te vieren'.

Op 28 mei 1987 werd Lammers vrijgesproken voor de dubbele WNP-moord van 18 februari 1982 in de Herderliedstraat te Brussel. Via Weykamp was Bouhouche in contact geraakt met de WNP'ers Lammers en Barbier. Het pv met de verklaring van Weykamp meldde hierover: 'Alain Weykamp houdt vol niet te hebben deelgenomen aan de activiteiten van de WNP, maar geeft toe Bouhouche in contact te hebben gebracht met Marcel Barbier en Eric Lammers.' En Doraene getuigde dat Lammers volgens de verklaringen van Weykamp een auto had gestolen voor de latere ontsnappingsroute van Bouhouche.

Volgens het gerechtelijk labo van Parijs waren de kogelhulzen van de aanslag van Vernaillen dezelfde als die van Bouhouche, die bij zijn goede vriend Weykamp teruggevonden werden. Bouhouche was dus volgens deze expertise de dader van de aanslag op Vernaillen. Maar een ander Belgisch expert Tombeur, die aanvankelijk in zijn officieel rapport een identieke expertise had opgemaakt, kwam tijdens het Assisenproces op zijn verklaringen terug en getuigde plots het tegenovergestelde. Advocaat-generaal Morlet trok hierop deze beschuldiging tegen Bouhouche in, zodat hij hiervoor niet veroordeeld werd.

Re: Alain Weykamp

Er valt nog veel meer hier te vertellen…
Bv de duikhobby van Alain Weykamp.

Één van de hobby's van Madani Bouhouche was diepzeeduiken..."Alain Weykamp: "Samen met mijn vriendin Axelle en Anne Quittner, de vrouw van Dany, gingen we soms eten. En we zijn ook eens op vakantie geweest naar de Balearen en deden aan diepzeeduiken in le grand bassin van Molenbeek." Bron: De Bende van Nijvel door Guy Bouten, dit citaat kan je vinden op pagina 492

Re: Alain Weykamp

Ali eh Alain Weykamp was niet alleen garagist, wapenfreak en jager op groot en ander wild.
Hij onderhield ook villa’s zoals die van …
dokter Pinon.

“We hebben de bewijzen boven tafel (dus niet onder tafel zoals bepaalde pc’s al dan niet werden doorgegeven) gekregen dat in de dossiers van de Roze Balletten werd geknoeid. Ik heb het over het onderzoek naar de call-girlnetten van Lydia Montaricourt en Fortunata ‘Tuna’ Israël aan het eind van de jaren ’70. Dat lijken oude koeien, maar sommige mensen die bij deze dossiers betrokken waren, hebben zeer lang het onderzoek naar de Bende van Nijvel bepaald.”

Ecolo-volksvertegenwoordiger Olivier Deleuze was in 1990 zwaar onder de indruk van de conclusie van de eerste Bendecommissie dat bepaalde politiemensen te maken hadden gehad met de feiten die de Commissie onderzocht.

27

Re: Alain Weykamp

"Dat lijken oude koeien, maar sommige mensen die bij deze dossiers betrokken waren, hebben zeer lang het onderzoek naar de Bende van Nijvel bepaald.”

En ze leven nog én werken als zelfstandige voor oa de politie, ik heb het over een ex Dianer wiens naam niet mag genoemd worden op dit forum natuurlijk. Hij kocht ooit een wapen van Beijer EN was het lief van de zus van Axel Zeijen. Enfin, alarmbellen genoeg maar geen haan die er naar kraaide.
Is op dit ogenblik nog bevriend met de man die vermoedelijk herkend werd door een getuige uit Oveijse.
etc.....etc......Maar de verkeerde lijken opgraven zal heel zeker meer info kunnen verschaffen.

28

Re: Alain Weykamp

Wanneer Weykamp tijdens het proces tegen het Front de la Jeunesse wordt verhoord, geeft hij o.a. volgende verklaring:

Alain Weykamp (22) uit Sint Pieters Woluwe wordt ondervraagd door vz. Joosten (21ste kamer korrektionele rechtbank Brussel). Alain Weykamp bezit 24 handwapens en is schutter sedert 1977. Hij bevestigd met Jean-Marie Paul getraind te hebben in het legerkamp te Leopoldsburg met oorlogswapens. Dit gebeurde met toestemming van de provinciegouverneur, zo verklaart hij. Paul schoot volgens hem met een Winchester, (*) geen oorlogswapen. Op vraag van de procureur ontkent Weykamp dat er in Leopoldsburg nog andere FJ-leden waren evenmin als in de schietstanden van Anderlecht en Etterbeek waar hij regelmatig komt.

Bron: Verhoor Weykamp | Proces Front de la Jeunesse | 17 maart 1981

(*) Zou dit een Winchester riot gun geweest zijn?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube