Re: Claude Nitelet

Ben wrote:

Heeft er iemand vandaag iets van nieuws opgevangen? Ik dacht gelezen te hebben dat er een samenkomst met nabestaanden en slachtoffers was.

Alle nabestaanden zijn niet uitgenodigd. Diegene waar ik contact mee heb niet in elk geval (ik kan geen namen noemen, sorry).

42 (edited by Merovinger 10-02-2013 22:57)

Re: Claude Nitelet

Ben wrote:

Heeft er iemand vandaag iets van nieuws opgevangen? Ik dacht gelezen te hebben dat er een samenkomst met nabestaanden en slachtoffers was.

De journalisten van 'La Capitale' hebben opnieuw contact gehad met onderzoeksrechter Martine Michel. Michel vertelde de journalisten dat de eerstvolgende toelichting over het onderzoek oorspronkelijk gepland was voor april 2013. Door het recente artikel over Nitelet, ziet de onderzoeksrechter zich echter genoodzaakt om vroeger te reageren. Eerst vertelde Michel aan de journalisten dat ze eind deze week met nieuws ging komen maar uiteindelijk denkt ze dat het toch eerder pas rond 20 februari zal zijn. De procureur Pierre Magnien ziet het echter anders. Hij wil zich aan de oorspronkelijke timing houden en dus pas nieuws geven in de loop van de maand april.

Bron: La Capitale, 08.02.2013

43

Re: Claude Nitelet

... met Martine Michel hoop ik.

Oostvl - Belgi

Re: Claude Nitelet

Ik begin alweer te vrezen dat het toch een storm in een glas water is. Er is geen bewijs, want anders was dat inmiddels wel uitgelekt. Dit was dan ook de laatste keer dat ik enthousiast word van een roddel.

45 (edited by DeadLetterBox 09-02-2013 10:33)

Re: Claude Nitelet

dim wrote:

Interessant. Mocht dit zo zijn, dan moet het wel slaan op de sudisten. Waarvan Deprêtre kort voor zijn overlijden enkele namen gaf (Alain Vin., Thierry Sent., Willy Delp., Isaac Rouss.). Een stelletje ongeregeld inderdaad. Extreem-rechtse racisten met teveel testosteron. Zie ook camping La Cala (en de maandag na Nijvel). Maar er is waarschijnlijk veel meer aan de hand. Ze werden vermoedelijk  "ingezet" als deel van het eskader. Maar door wie?

Feit is dat in de Koude Oorlog diensten zoals de CIA contacten had met de criminele wereld om hun vuile klusjes op te knappen. Een afdeling, bijgenaamd, The Second Story Men waren gespecialiseerd in het inbreken en ontvreemden of kopiëren van informatie. De afdeling contracteerde hiervoor al sinds de jaren 60 lokale criminelen, zowat overal in Europa. Eén van hen, een kerel uit Luxemburg werd op die manier zelfs betrokken bij de moordplannen op Fidel Castro.

Dit is geschiedenis, geen Hollywood verhaaltjes, De CIA had dus allesinds de juiste contacten en ervaring om iets teweeg te brengen vanuit een dubieus milieu. Toen al was Brussel van enorm strategisch belang en net als vandaag krioelde het van de spionnen. De CIA had dus ook bij ons een dergelijk netwerk, daar moet je niet aan twijfelen.

Servo per Amikeco

Re: Claude Nitelet

Moet deze man eerst overlijden alvorens er iets naar buiten komt? Is dat dan de crux? Of geloven we met z'n allen in sprookjes?

Re: Claude Nitelet

noorderling wrote:

Moet deze man eerst overlijden alvorens er iets naar buiten komt? Is dat dan de crux? Of geloven we met z'n allen in sprookjes?

Ik zou nog geen conclusies trekken. Het gerecht is wellicht onaangenaam verrast door de publicaties over Nitelet en dat kan hun timing in de war hebben geschopt. Het gerecht kan noch Nitelet noch de media sturen. Maar dat wil niet zeggen dat er niks gaande is. En misschien is het inderdaad wel zo dat er pas iets naar buiten komt zodra Nitelet dood is.

48 (edited by Hestur 09-02-2013 14:25)

Re: Claude Nitelet

Er werken zich momenteel meerdere nieuwe mensen in in een gigantisch dossier. Onderschat dit niet, het kost vele maanden tijd. Zou zelfs voor een Nederlander zo zijn. wink Dat Turtelboom de discussie over de verlengde verjaringstermijn uitstelt, geeft aan dat ook de onderzoeksleiding niet goed lijkt te weten waar we over een jaar staan. Dat kan alles en niets betekenen, het antwoord van Turtelboom is eigenlijk zeer vaag. Men wil er gewoon nog niets zeggen tot men het dossier beter kent. Wat overigens ook weer niet betekent dat men het in de doofpot wil steken of dat men tijd verliest! Alleen al uit eigenbelang (apart van de wens om hun job goed te doen) geloof ik dat Martin en Turtelboom zeer goed weten dat ze onsterfelijk worden, als ze dit dossier nu kunnen oplossen en slagen, waar Justitie decennia lang faalde.

Als de geruchten kloppen is de nieuwe getuigenis een belangrijk nieuw element, een stap voorwaarts. Maar verwacht niet dat het nu nog maar een kwestie van weken is. In dit enorme onderzoek liggen overal en getuigenissen. Daarbij moet alles eerst zoveel mogelijk gedubbelcheckt worden, liefst nu die tipgever nog leeft.

Denk aan de zeer gelijkaardige situatie uit 2009 (opgravingen in Elouges). Toen was er ook een getuigenis vanop een sterfbed van iemand die veel van de Bende zou hebben geweten. Hij gaf juiste informatie (een lijk op een Bende van Nijvel-gerelateerde site), maar ze bleek niet relevant (want het lijk was een merovinger, al lijken die kerels die die merovinger prompt herbegroeven te hebben gedacht dat het iets heel anders was).

De molen van justitie maalt traag, maar hij maalt.

49 (edited by K& 09-02-2013 17:46)

Re: Claude Nitelet

Ben heeft hier op de site weergegeven dat Axel Zeyen een prijs voor beste para-milicien had gekregen in 1975. Ergens meen ik gelezen te hebben dat Nitelet ook para was en gezien hun leeftijd is het mogelijk dat beiden elkaar kenden van hun legerdienst? Gezien de meerdere linken in WNP naar het leger of de reserve hiervan weleens interessant te weten waar beiden zoal uitgehangen hebben aan een chute. Flawine  Schaffen, Heverlee, Kolwezi?

Niet in Kolwezi want daar waren alleen een paar miliciens van 1977 & pros » www.compagnons-ommegang.com En bovendien sprongen ze niet meer maar deden een stormlanding op de piste. Het legioen 2rep was reeds geland!

Re: Claude Nitelet

Op het Franstalige forum maakt een lid de link met Raymond Lippens, Wellens van "de kraak van de eeuw" en Ciolini.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.